Oyun Yapımı : Game Dev Tycoon hakkında?

Game Dev Tycoon hakkında?
demirelerayEray Demirel

merhabalar, oyun yapımı hakkında çok fazla bir bilgim yok. sadece 3dmax kullanıyorum, kağıda çizim yeteneğim de iyi sayılır. merak ettiğim konu şu oyunun hangi programla yapıldığı? basit bir dille birisi özetleyebilirse çok memnun olurum.

zaman sınırı olmadan, ileride bu işleyişte bir oyun yapmaya kalkışsam nereden başlamamı önerirsiniz? hangi program öğrenilmeli? unity, vs..

oyunun oynanış linki ve fotoğrafı;

http://i.imgur.com/CxjTvLg.png

https://www.youtube.com/watch?v=jrcrMw55IO4




2015-04-03 14:16:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Unity ile bu oyunu
Seke

Unity ile bu oyunu rahat yaparsın hatta bu oyuna benzer hazır bir sablonu bile var.Ancak bu seviyede bir oyun her oyun motoru ile yapılabilir.Flash ile bile yapılır.Önemli olan senin nerden başlamak istediğin.Bu tarz bir oyunu yapmak aşağı yukarı sıkı bir çalışmayla ortalama 5-6 ay ı bulur.

Ancak oyun yapımı konusunda uzman seviyesine gelmen için aşağı yukarı günde 6 - 8 saatten bir 10 yıllık süreç gerek.Bu biraz sanada bağlı ne kadar vakit ayırabilirsin vs.Artı şu da önemli oyun yapımının hangi kısmında olacaksın.Programlama, modelleme, storyboard, ses, animasyon vs vs.Yada hepsi? Tek başına yapacağın oyunlar her zaman sınırlı olacaktır.Çünkü çok zor ama bu kategorilerin hepsinde uzman olsan bile büyük bir oyun ciddi zaman ve maliyet gerektirir.Kendine sorman gereken sorular bu işin neresinde yer almak istiyorum.Gelecekte gerçekten bu işi yapmak istiyormuyum.Nereden başlamalıyım kısmına gelince.Evet unity ile başlamak en kolayı olur diye düşünüyorum.Basitçe ve çok kabaca oyun yapımı bir grafiğin oyun motoru içerisine alınarak eğlenceli hale getirecek biçimde simule etmektir.
Birçok oyun motoru (eskiden daha zordu (Bir tane balon köşeden köşeye uçsun diye 3 sayfa kod yazdığımı bilirim commodore 64 te :) )) hazırlanan 3d modelleri sesleri vs düzenleyerek ve çok aşırı kod yazmaya gerek bırakmadan fizik motoru sağlayıp zaten kolayca oyun ve-veya simulasyon yapmanı sağlar.Unity, Unreal,Cryengine vs.
Velhasıl max zaten var el çizimimde iyi diyorsun.Bu durumda unity ve programlaya ağırlık verirsen google youtube ve biraz kitap ile iyi bir başlangıç yapabilirsin.Ama dediğim gibi bu işin içinde ciddi olarak yer almak isteyip istemediğini önce kendine sorman gerek.


2015-04-03 15:12:13 Edit:2015-04-03 15:14:31
  • Offline
{islemler}
beklediğimden daha detaylı bir
demirelerayEray Demirel

beklediğimden daha detaylı bir yanıt olmuş :) zaman ayırdığın için sağ ol hocam, dediklerini düşünücem, tahmin ettiğimden daha uzun bir iş gibi duruyor oyun ne kadar basit görünse bile. unity`i kurcalamaya başlayayım ben vakit kaybetmeden :) teşekkürler tekrar.


2015-04-03 15:31:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Şu anda abaküs yayıncılık
3ddesenmustafaAvatar

Şu anda abaküs yayıncılık bir unity kitabı çıkardı.Uğur gelişken bir mobil oyun tasarımı ve programlama kitabı çıkardı.Bu kitapları almanı şiddetle tavsiye ederim.
3dsmax ile modelle,kapla,photoshop ile cilala ve unity içinde kodla.Bu kadar basit yazdım ama kitabı aldığında sevineceksin bu işe girdiğine.


2015-04-03 18:02:49
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Serdar bey çok güzel
kanakanSerkan BolkanAvatar

Serdar bey çok güzel yazmış. Herkes genellikle ayni hataya düşüyor, oyunun kahramanı olmak herşeyi yapmak istiyoruz. fakat bu gerçekten zor. Bu hatayı her dalda yapıyoruz. Karakter modelleyen ayrı rig ayrı çevreyi modelleyen ayrı kaplamayi yapan ayrı ışıklandırma yapan ayrı ve kod yazan ayrı çalışarak herkes uzman olduğu dalda en iyisini yapıyor. Ve ortaya oyunlar ve animasyonlar çıkıyor. Umarım istediğin dalda başarılı olursun. Kolay gelsin :)


2015-04-03 21:07:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
tavsiyeniz için teşekkürler dikkate
demirelerayEray Demirel

tavsiyeniz için teşekkürler dikkate alıcam :)

@kanakan çok haklısın, bu durum benim de canımı sıkıyor. hemen hemen her sektörde işler böyle işliyor maalesef.

benim ilk düşüncem, acaba işten artan zamanlarda, evde hobi olarak mini bir oyun yapılabilir miydi. bu kadar kolay olmayacağını öğrenmiş oldum :)


2015-04-06 08:05:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !