V-Ray : Use local subdivs ve Lock Noise Pattern

Use local subdivs ve Lock Noise Pattern
BurakSenBurak Şen Avatar

Merhabalar. Başlıkta belirttiğim 2 parametre tam olarak ne görevi görmektedir? İkisinin açıklamaları Caos grup help kısmında yazıyor fakat ingilizcem iyi olmadığı için anlamıyorum. Özellikle Use Local Subdivs nedir onu öğrenmem lazım. Ona tıklayınca materyal ve ışık için subdivs değerleri açılıyor peki o kapalıyken pc bu subdivsler yerine ne kullanıyor? Hangi örnekleri hesaplıyor? Şimdiden teşekkür ediyorum.


2018-01-20 00:58:55
  • Offline
  • Erkek
VRay (yanlış hatırlamıyorsam 3.50
okitoErdem TürkoğluAvatar

VRay (yanlış hatırlamıyorsam 3.50 sürümünden bu yanda) image sampler olarak iki farklı seçenek sunuyor. Progressive ve Bucket.

Bahsettiğiniz iki seçenek, Lock Noise Patter ve Local Subdivs bu iki resim örnekleminin hesaplama ve dynamic shading farklılıklarından kaynaklı olarak eklenmiş ayarlar. Lock Noise pattern, progressive sampler`da animasyon render`ını her bir karede aynı noise örüntüsüyle render alıyor. Hayır benim bazı karelerimde ışığın çok dağılmadığı, genel aydınlatmanın düşük yoğunluğa geçtiği alanlar olacak derseniz, oraya dokunmayın. Ama noise değeri her karede farklı hesaplanmasın tek bir örneklem üzerinden yürüsün derseniz orayı tiklemeniz yeterli.

Use Local Subdivs de benzer şekilde, materyal shader ve buradaki tüm değerlerin progressive image sampler`daki ayarlara uymasını sağlıyor. Yok ben bucket render alacağım ya da progressive benim işime karışmasın hesaplamaları benim shader ayarlarıma göre yapsın derseniz oradaki tiki kaldırmanız gerekiyor. Use Local Subdivs tikli iken subdivs multiplier kutucuğu da aktif oluyor. Test renderlarınızdan sonra her bir malzemedeki subdivision değerini tek tek elle ayarlamak istemezseniz buraya bir çarpan değeri girerek, subdivs değerini otomatik olarak yükseltebiliyorsunuz.

Yanlış bildiğim ya da yanıldığım yerlerde diğer arkadaşlar uyarır ve düzeltirse sevinirim. Benim bildiklerim bunlar.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2018-01-20 09:03:42 Edit:2018-01-20 09:07:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!