Genel Konular : Zekâ Meselesi

kurtlar
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Seke, güzel noktalara değinmiş.

Özellikle Kurtlar vadisi filmini tür olarak sevmediğim için hiç izlemedim.. birgün misafirliğe gittiğimde  5 yaşında bir  çocuğun, TV'yi bir-metre mesafede izlediğini gördüm. Tam kendi kendime "OHA ya bunun ailesi ne biçim insanlar" diyecektim ki , ekrana baktım. polat Alemdar birinin boğazını bıçakla kesiyor ve masaya kan fışkırıyordu, ailecek oturmuş bunu izliyorlardı.. Oradan bağırarak kaçmadım tabii. smiley 6smiley 7

Nitekim ; Türk toplumunu anlamak için Recep-ivedik yetersiz kalır. O masum bir melek sadece .smiley 11

Testere filmini seven milyonlarca insan da olduğuna göre dünya genelinde farklı zevkler var demek. kasap önüne birkaç sandalye koysa izleyici bulur yaanii. o şekil.


Game maker
2017-05-19 12:41:47
  • Offline
  • Erkek
Ülkemizde insanlar haberleri izlerken 
xxonurxOnur YaşarAvatar

Ülkemizde insanlar haberleri izlerken  ne kadar kurgu, senaryo vs. varsa hepsini görüyorlar zaten smiley 7.Belki de  stres atıp gülmek ve sadece  hayatın karmaşasından birazcık kaçmak için hikayesi az olan yalın komedi filmleri daha fazla  tercih ediliyor.

  Kurtlar vadisi gibi filmler ise tam tersi ülkemizde yaşadığımız olayların benzerlerini kullanması bakımından çok ilgi görüyor. O yüzden izleyiciler dizideki kahramanlarda ülkemizdeki bazı önemli şahsiyetleri özdeştirip o pencereden bakarak izliyorlar. Yani olay sadece şiddet ve kabadayılık değil.

 Velhasıl-ı kelam bu tür yapımların daha çok izlenmesinin sebebi sadece zeka ile bağlantılı değil.Kendi yaşam tarzımız ve kültürümüzle de alakalı.Mesela ben şu an internetten  kaygısızları izliyorum smiley 2


www.yasarmimarlik.com www.facebook.com/yasarmimarlik/
2017-05-20 16:30:16
  • Offline
  • Erkek
youtube trend kısmındaki videolarda
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

youtube trend kısmındaki videolarda aynı şekilde toplum olarak kalitemizi, gençlerimizin vaktini nasıl geçirdiğini gösteriyor.


yazicifx@gmail.com
2017-05-20 23:29:39
  • Offline
  • Erkek
Paylaşılan film listesi zekayı
ricopasaaHalil TaşAvatar

Paylaşılan film listesi zekayı göstermez.Herkesin izlediği şey eğlendiği şey farklıdır.Herkes animasyonda sevmek zorunda değildir.Anmiasyon normal bir sinema filminden daha çok emek isteyen daha çok bütçe gerektiren bir şey.Doğal olarak kimse buna yanaşmıyor.Yanaşacak çok iş adamı var ama karşılığını alamayacağı için yeni bir şey üretilmiyor...
Aslında Türkiye`De standart karikatirüze çizimlerden sıyrılıp sağlam işler yapacak bazı insanlar var.Onlarda da ne uygun sistemler var (bütçe) ne de karşılığını çıkaracak kitle.Kanımca siyasal faktörlerin bu yapıda az olduğunu düşünüyorum.Kimse sonuçta yapan adama yapma demez.Ama her konuda ekliyorum, bu işlere sağlam bir devlet desteği şart.


2017-05-21 01:03:54
  • Offline
  • Erkek
Oğuzhan niye bu kadar
Seke

Oğuzhan niye bu kadar gurur yaptınki :).Adamın bireylere birşey dediği yok.Bütün ülkeye de aptal diyecek cesareti olduğunu sanmıyorum.Sen niye bireysel aldınki konuyu :)


2017-05-21 13:30:14
  • Offline
kurtuluş
cizgi123ruzgar

Herkes animasyon izlemek zorunda değil diye bir şey olmaz.Bir insan animasyon filmi izlemiyorsa ya bu sanattan haberi yoktur yada animasyon sanatını sadece çocuklar için zanneden bir dangalaktır.İki durumda onun cehaletini gösterir.Bir insan X animasyon filmini sevdim Y animasyon filmini sevdemedim diyebilir ama mantıklı bir neden sunarak.Bunlar hikaye ,konu,teknik,olayların akışı, diyaloglar vb. olabilir.
Ülkemizde mafya vb dizilerin rağbet görmesi toplumun yüksek değer algısının basitliğindendir.Ahkam kesmeyi, silah taşıyıp çatışmaya girmeyi marifet olarak görmesidir.Bu da ayrı bir dangalaklıktır.Toplumumuz bu zihinsel bataklıktan ne zaman kurtulur fanteziye,fene ve felsefe bilimine ciddi bir ilgi duyduğu zaman.


2017-05-23 23:57:48
  • Offline
  • Erkek
hee
drekonNecmi DemirkeserAvatar

cizgi123 < 50 üstündeki büyüklerimiz animasyonu sevmediği gibi bilim kurgu filmleri hiç izlemez... çok genellemişsin gibime geldi, birde sanki aşağılamışsın. smiley 52


Game maker
2017-05-24 02:11:53
  • Offline
  • Erkek
Herkes animasyon izlemek zorunda
setavu-------Avatar

Herkes animasyon izlemek zorunda değil diye bir şey olmaz. NİYE ?
izlemiyor gitmiyor sevmiyor ona göre değil bu onun cahil olduğu yada işin sanatı anlmadığı anlamına gelmez.

Ben romantik filmleri sevmiyorum ve gitmiyorum bu benim romantik olmadığım sevgi
dolu olmadığım anlamına mı geliyor

Her insan senin algılarınla sanat anlayışınlamı hareket etmeli...Bunun dışında olanlar dangalak ve cahil mi oluyor.

kimse kimseye bir neden sunmak zorunda değil bu 1
kimse kimseye şunu sevmeli bunu sevmiyorsa bilmem nedir diyemez çünkü tek bir doğru yoktur güzel kardeşim
eğer elinde sanat ve sanatcıyı ölçen bir aletin yok ise bence genelleme yaparken
daha dikkatli olmalısın

animasyon eserlerinide görmek isteriz en kısa zamanda




2017-05-24 11:13:46 Edit:2017-05-24 11:15:13
  • Offline
  • Erkek
Paradan haber ver...
qxmgsiErcan ETHEM

Sektör neredeyse $ orada, beyin-beceri göçü de o tarafa doğru akıyor.
Sektörü yaratan da Arz - Talep meselesi değil midir.

Bizim abi ve ablalarımız SuperMan, Demir adam, Örümcek herif, karınca adam, zart adam zurt adam saçmalıklarını pek sevmiyor bizim gibi.... :)


Max 2018 / vray 3.6
2017-05-24 18:10:29
  • Offline
  • Erkek
Çizgi çizgiyi aşma istersen.
yusufekzyusuf ekizAvatar

Çizgi çizgiyi aşma istersen. Animasyon film seven biri olarak söylüyorum animasyonu herkes sevmek yada izlemek zorunda değil. Animasyon filmler genel itibariyle pixar ve disney yapımları olarak öne çıktığı için sektör bu filmlere bakılarak değerlendiriliyor. Ayrıca şu aşağılık kompleksinden bi çıkın bu kadar milletini aşağılayan bir toplum yok arkadaş ya.

How i met your mother 9 sezon izlendi ve bu tarz sitcomlar amerikada her zaman tutar bu mantıkla amerikalıların belden aşağı beyinsiz bir millet olarak mı değerlendrimeliyiz ki animasyon sektörünü domine eden ülkeden bahsediyoruz.

Bizde sıkıntılar var doğru ama o öve öve bitiremediğiniz ülkelerin refah seviyesini sömürdükleri ülkelere borçlu olduğunu bilirsen daha mantıklı düşünmeye başlarsın.


2017-05-24 19:34:22
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!