Genel Konular : Tek kare sanat, dönmez bununla kainat...

Tek kare sanat, dönmez bununla kainat...
uncfilm

Galeride, birbirinden güzel 3D çalışamalar var. Ancak bunların büyük çoğunluğu tek kare resimden ibaret.

3D kümesinde; gerçek sanat motion`dur.. Yaptığınız sanat argümanlarına hareket yani hayat vermelisiniz.

Galerideki arkadaşların bir çoğunun donanım sıkıntılarının olduğunun farkındayım. Zira bazı çalışmalarınızın tek karesinin renderinin 3 gün sürdüğünü biliyorum. Bunun çözümü ise bir araya gelip, bir çalışma ağı kurmanızdır. Sistemli tasarım ve toplanmış bireysel bilgisayarlarla oluşturduğunuz mini farmlar, yaptığınız çalışmalara hayat katacaktır.

Bence bir deneyin...


2014-09-16 11:58:57
  • Offline
birkaç kişinin aynı proje
quanticÇağlar kulAvatar

birkaç kişinin aynı proje üzerinde çalıştığında render alınacak frameleri 50şer 100er paylaşıp daha sonra bir araya getirerek olabilir fakat onun dışında distributed rendering işini kendi evimizdeki bilgisayarlar arasında kurmak bile oldukça güç
site çapında böyle bir ağ kurmak sizce mümkün mü


2014-09-16 13:12:12
  • Offline
  • Erkek
komik :)
fallofaherocan birinciAvatar

komik :)


2014-09-16 13:51:01
  • Offline
  • Erkek
http://scriptattack.com/maxscripts/torrender/index_eng.html geçenlerde ( geçenlerde
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

http://scriptattack.com/maxscripts/torrender/index_eng.html geçenlerde ( geçenlerde dediğim baya bir önce ) gezerken denk gelmişti. Linkte verdiğim sistem torrent sistemi sanırım ( çat pat anladığım kadarı ile yanlış anladım ise affola ) torrent ile dosyaları paylaştırıyor ve iş akış sırasına göre torrente bağlı sistemlerde render alıyor sanırım!


http://www.cizgicizgi.com
2014-09-16 14:17:55
  • Offline
  • Erkek
Tavsiye !
ereen2Eren KayaAvatar

"...Bunun çözümü ise bir araya gelip, bir çalışma ağı kurmanızdır..."

Çok güzel tavsiye veriyorsunuz, keşke siz de birşeylere öncülük edip, firmanızdaki koca render farm işlemcilerini kullanacağımız bir zaman dilimi verseniz. Bizde gerçek dünyada render nasıl alınıyor görsek.


2014-09-16 14:21:04
  • Offline
  • Erkek
Firma size kurban olsun :)
uncfilm

Arkadaşlar; yaklaşık 3 hafta önce, sektöre girmek isteyen arkadaşlarla bir workgroup kurduk. Ticari olmayan bir proje üzerinde herkese yetenekleri ölçüsünde bir yer açtık. Grupta yer almak isteyen varsa, elimizden geleni yaparız. Ancak beklediğim heves ve heyecanı gençler arasında göremedim.

Yapacağınız ortak bir projede; şahsımın ve firmamın yapabileceği bir şey varsa söyleyin elimden geleni yaparım.




2014-09-16 15:38:01
  • Offline
İmkansızlık
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

Donanım çıkmazı yüzünden emekleyerek yoluna devam edenlerden biri de benim. Malesef maddi imkansızlıklar yüzünden tek kare rendere bir türlü elveda diyemiyorum. Bi ara 2. dünya savaşını konu alan 2-3 dk lık kısa bir animasyon film yapmak istedim, 10 saniyesini bitirdim sonra uzun bir ara verdim.(Şuan halen beklemede) Ama bu şu anlama gelmiyor, "bu işin olacağı yok boş ver gitsin". Eğer imkansızlık varsa 2. bir planının da olması gerek. Benim 2. planım "yavaş olsun ama bir şekilde olsun". Şimdilik bu planı devreye soktum ve yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyorum. Mehmet beyin bizlere vermek isteği mesaj beni beni çok heyecanlandırdı. Büyük ihtimal Mehmet beyde bu aşamalardan geçti, bu imkansızlıklarla karşılaştı ve her şeye rağmen ilerlemeye devam etti ki bizlere de 1 kaç satır yazı yazarak dahi olsa içimizdeki cevheri çıkarmak için bir tutam kıvılcım gönderdi. Akşam eve gidince şu animasyon derslerini bir daha inceliyim, hazır kıvılcım gelmişken kaçırmıyım.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2014-09-16 16:40:06
  • Offline
  • Erkek
kıvılcım olmadan yangın nasıl olur?
uncfilm

Sektörün başından, şu an geldiğim noktaya kadar, yaşadığım olumsuzlukları, imkansızlıkları, çelme takmaları anlatmaya kalksam bu forum sayfaları yetmez. Önemli olan bu tür durumlara karşı beyaz bayrak çekmek değil, bunlarla savaşmaktır. Bunları boşverin...

Yaptığınız iş, görsel sanatın en güzide işlerinden biridir. Tüm dünyada geçerliliği vardır ve anlamlıdır. Eğer yaptığınız işi, doğru bir prodüksiyonla birleştirirseniz, hedeflediğiniz yere doğru yürüyorsunuz demektir. Ama bunun için azimli ve inatçı olmanız gerekir. Korkmamanız ve sabırlı olmanız gerekir. bir dakikalık bir animasyonun renderi 3 ay mı sürüyor? Ortak çözüm bulamıyorsanız, bırakın sürsün. Sonuç kalitesi beklediğinize değecek limitte ise, siz bu işi başardınız demektir.

Şimdi biraz da sivri dilli olacağım kimse kusura bakmasın.

Genç Arkadaşlar!
Benim yaşım 38 oldu... Orta yaş bugün yarın biter. Ben artık çok genç sayılmam. Hayatımın yarısı yurt içi / yurt dışı setlerde ve stüdyoda geçiyor...

Şimdi bakıyorum; zorluklara karşı çabuk yılan, hemen pes eden ve zora gelmeyen bir gençlik görüyorum. Bu canımı sıkıyor.

Bu ülkede sanatı siz ileri taşıyacaksınız! Sinemayı, televizyonu, medyayı siz yükselteceksiniz! Sanat sizden çok şey bekliyor. Ben sizden çok şey bekliyorum. Böyle tek kare ile avunan ve pes etmeye hazır bir tutumla ilerleyemeyiz. Bu koridoru açacak olan sizlersiniz. Vakit oturma vakti değil.

İlerlemek için birilerinin size ders videosu yapmasını beklemeyin. Kendi çözümlerinizi geliştirin. Bir görsel efekt argümanının tek bir çözünü yoktur. yüzlerce yolu, yordamı vardır. Bunları araştırıp siz bulacaksınız!

Ben bu işe başladığımda internet kullanımı kısıtlı ve pahalı, tutorialler ise çok azdı. Hiç bir uzman bana yardım etmeye yanaşmadı. Çünkü meslek kibri hepsini sarmıştı. Tüm günüm, programları karıştırıp, tepkimeleri ölçmekle geçiyordu.

Prodüksiyon sektöründe olan bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az görsel efekt firmasıyız. Ardımızdan gelmek ve bu pazarı çoğaltmak zorundasınız. Bir arada, birlikte ve beraberce bir çok şeyi başarmak ve yılmamak zorundasınız. Gelecek için siz geleceksiniz. Hadi!


2014-09-16 17:24:54 Edit:2014-09-16 17:39:11
  • Offline
fargo
ereen2Eren KayaAvatar

fargo

fargo filminde 1. bölümdeki, o eleman gibi koşup duvara kafa atasım geldi.

2014-09-16 18:02:37
  • Offline
  • Erkek
Tek kare render çoğu
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Tek kare render çoğu kişinin kolayına gidiyor,buna bende dahilim.Ders izlemek,yazılımı sürekli karıştırmak yazılımda belirli bir seviyeye gelmemizi sağlasada,uygulama olarak ortaya birşey koyamayınca,öğrendiğimiz bilgilerin bir faydası kalmıyor.

Tek karede bile bahaneler üretirken,animasyonda daha fazla bahane üretiyoruz.Bilgisayarım güçlü değil,yazılım bulamıyorum,istediğim türde ders yok gibi bahaneler üretiyoruz.Bilgisayar güçlü olmasın 3 gün süreceğine 1 hafta sürsün,yazılım alternatifleri bul veya yazılım yaptığını sen yapmaya çalış.Kısacası çok fazla bahane üretebiliyoruz.

Biz hangi çatı altında olursa olsun,birbirimizi destekleyip,birbirime yardımcı olmalıyızki,hem bilgimiz artsın, hemde yaptığımız işler çoğalsın.


2014-09-16 22:22:51
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!