Genel Konular : Şimdi herkes bana kızacak ama :)

Şimdi herkes bana kızacak ama :)
nilay82nilayAvatar

Şimdi herkes bana kızacak ama :) olsun söylemek istiyorum.Bu site de olmamla çelişen bir tavsiyede bulunacağımın.En az burada konuşulan konular kadar önemli bence.
Sitede 10.000 TL 15.000TL lik donanımlardan çok büyük fiyatlardan bahseden konular okuyorum.
Arkadaşlar acaba bu rakamları donanıma vermeden önce yabancı dil öğrenmeye versek ve daha az fiyatlara öğrenebileceğimiz rakamlarla kendi kişisel,zihinsel donanımızı artırsak daha iyi olmaz mı? SADECE ÖNERİ,bu sitede bulunmamla çelişen bir konu biliyorum ama yabancı dilde en az bunun kadar önemli bence.Çünkü programlar,tutorials ve kitaplar yabancı dilde yayınlanıyor.Sadece öneri.İyi pazarlar dilerim...


Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir...
2014-09-28 12:06:55
  • Offline
  • Bayan
Kendi adıma şunu söyleyeyim
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Kendi adıma şunu söyleyeyim izlediğim hiç bir video hiç bir ders bana yabancı gelmiyor ister ispanyolca olsun ister rusça ister arapça hepsi benim gözümde Max çe konuşuyor...

Kolay gelsin iyi pazarlar.


yazicifx@gmail.com
2014-09-28 12:11:37
  • Offline
  • Erkek
ben bu konuda size
fallofaherocan birinciAvatar

ben bu konuda size katılmıyorum. bence yabancı dili ve program kullanma bilgisini para harcamadan öğrenebilirsiniz. ancak donanımda aynı şey söz konusu değil. mesela ben dinlediğimi anlayabilecek kadar ingilizceyi hiçbir kursa gitmeden öğrendim aynı şekilde 3ds max ve vrayi sadece googleda arama yaparak izlediğim videolar ve okuduğum yazılar ile öğrendim. donanım içinde dediğiniz miktarlar olmasa da iyi para harcadım. harcamak zorundaydım. zihinsel donanımını gerçekten arttırmak isteyen biri için sınır bulunmamakta nükleer fizyon reaktörünün nasıl yapıldığını bile hiç para harcamadan öğrenebilirsiniz tabi bu tamamen benim görüşüm.


2014-09-28 12:16:17
  • Offline
  • Erkek
çok çok yerinde bir

çok çok yerinde bir tespit. dil bilmeden birşeyi öğrenmeye çalışmak "tarzanca öğrenme" olarak görüyorum. aynı yabancı birine tarzanca derdini anlatmaya çalışmak gibi, kendi beynine de tarzanca birşeyler anlatmaya çalışıyorsun ortaya kirli,dağınık bilgiler çıkıyor. en temizi dili öğrenmek. sonuç odaklı değil, süreç odaklı olursak sonuç kendiliğinden gelir.


2014-09-28 12:38:24
  • Offline
  • Erkek
Görüntülü eğitim olduğu sürece
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Görüntülü eğitim olduğu sürece yabancı dil arka planda kalacak bir olay.Yabancı dil bilmek veya donanıma milyarlar harcamak kaliteyi artırmıyor.Dil bilsenizde bilmesenizde ne kadar çok araştırırsanız o kadar çok öğrenirsiniz.Piyasada o kadar çok video eğitim mevcut ki,bazıları için hiçbir dil bilmenize gerek yok.


2014-09-28 14:03:51
  • Offline
  • Erkek
öyle bir hesap yaparsak
nesvunemaMuhammed Ali FırtınaAvatar

öyle bir hesap yaparsak o paraya araba da alınabilir.
ama bilgisayarı alırsanız hem araba hemde dil için para getirecek bir makine olur.
bilgisayarlar bizim tek sermayelerimiz.
projelerden gelecek para da kârımız...


www.nesvunema.com
2014-09-28 14:48:27
  • Offline
  • Erkek
donanım şart
PMBlntBülent Taşdelgen

ne kadar tutorial izlesek, çok iyi anlasak bile öğrendiğimizi kendi çalışmamıza uygulamak ayrı bir mesele. bu iş deneme yoluyla öğrenilen bir iş. o yüzden hızlı render almak, çok poligonlu daha karmaşık sahnelerde çalışmak öğrenme sürecini kısaltır.

kurslara gitmek binlerce para harcamak ne konu olursa olsun yanlış bir iş.


2014-09-28 16:45:39
  • Offline
  • Erkek
Yabancı dil
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Yabancı dil, modelleme yapıp, render alacaksa tamam...Ayrıca Türkiyede kaynak az olsa da yeterli sayılabilecek nitelikte Türkçe çalışmalar var.

Şöyle yapalım; yabancı dillerde paylaşım yapanları takip etmek yerine Türkçe dersler hazırlayıp yükleyelim Youtube'a, sitelerimize... Bu daha iyi olmaz mı?

Mevzu, derslerin yabancı dillerde yayınlanıyor olması değil, Türkçe paylaşımların az hatta neredeyse hiç yapılmamasıdır. Böylece; paylaşımlar, dersler, kaynaklar genellikle yabancı dillerde yapılıyor diye "dil öğrenmek bir zorunluluktur" gibi algının oluşması pek yerinde değil. Bir de, her farklı dildeki dersleri takip edebilmek için o dilleri de öğrenmek gerekliliği anlamı da çıkıyor paylaşımınızdan...

Dil öğrenmek kişisel gelişimin en temel noktası değil, hele ki Max ya da başka 3d yazılımı kullanan biri için dil, hiç de şart değil. Bir çoğumuz dersleri izlerken ne söylediğini değil nereye "tıkladığını" takip ediyoruz ve bu şekilde neyin ne işe yaradığını çözüyoruz. Yanılıyor muyum?


İlhan Bey; maxin birkaç dil opsiyonu var. Japonlar, Fransızlar vs max öğrenmek için ingilizce de öğrenmek zorunda kalmıyorlar. Kaç tane uluslararası yazılımın Türkçe versiyonu var onu merak ediyorum? Dil paketleri ile kullanıcılar tarafından Türkçe'leştirilmiş olanları kastetmiyorum. Kaçtane uluslararası firma, yazılımına Türkçe desteği veriyor? Eğitim konusunu yabancı dil tekeline bırakıp sürece yayılmış odaklılık olarak kabul etmenin, kendi dilimizde öğrenme becerimizden yoksun bırakması ne kötü...

Tekraren; bilenler, bildiklerini sitelerinde, Tr3d'de, Youtube'da vs paylaşırsa bu konudaki eğitim açlığı giderilebilir. Her nekadar milletçe paylaşımcı değil hazırcı olduğumuzu düşünsem de bence hala ütopik olmayan bir düşünce...

Akademik bilgiyi öğrenmek için dil öğrenimini destekliyorum ancak donanım mı dil mi konusunda donanım, tabi ki de en doğrusu.

 


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2014-09-28 17:44:34 Edit:2014-09-28 17:45:04
  • Offline
  • Erkek
vakt-i zamanında "ilmin zekatı
nesvunemaMuhammed Ali FırtınaAvatar

vakt-i zamanında "ilmin zekatı

vakt-i zamanında "ilmin zekatı öğretmektir" kabilinden şöyle birşey yapmıştım. lakin Türkçe değil müzikçe :) benim öğrenme metodum dinleyerek değil, izleyerek olduğu için böyle birşey yaptım. bu modeli yaparken ekran görüntüsünü aldım ve altına müzik döşeyip bu hale getirdim. inşallah sadr`a şifa olur... modelleme dersi: http://www.youtube.com/watch?v=2zQkY8UcYhE&list=UU10UmjFMAbGG2Wg7xs2xXJA uv dersi: http://www.youtube.com/watch?v=dqObSlMXTS0&list=UU10UmjFMAbGG2Wg7xs2xXJA texture dersi: http://www.youtube.com/watch?v=LyoH_IIXmHg&list=UU10UmjFMAbGG2Wg7xs2xXJA

www.nesvunema.com
2014-09-28 17:51:51
  • Offline
  • Erkek
biz daha, net bir

biz daha, net bir türkçe, ortak bir türkçe konuşamıyoruz ki, baksanız ya Muhammed Ali Fırtına arkadaşımız osmanlıcaya, arapçaya meyilli, nasıl çevirsin gavur kendi programını bizim dilimize.

hadi çevirdi herşey türkçe oldu diyelim, peki yazılan yabancı makaleleri, yabancı siteleri, araştırmaları, gelişmeleri nasıl takip edicez, illaki ingilizce şart bence. birde videolardan tutorial izleyince tamam bişeyler öğreniliyo çatpat ama birisi gelipde anlat bakalım deyince ne diyoruz, şuraya tıklıyorsun şu oluyor buraya tıklayıncada bu oluyor. işte bukadar yetersiz bir anlatım bizim beynimizdeki bilginin nekadar düzensiz olduğunun ispatı.


2014-09-28 18:56:48
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!