Genel Konular : lightwave vs modo

lightwave vs modo
feyzullah_tas

Değerli arkadaşlar Ligtwave ve Modo programları birbirinin kardeşi gibiler..Modo hepinizin bildiği gibi Lİgtwavenin çekirdek kadrosundan oluşmakta ..peki bu durumda ligtwavenin gelişimi nasıl modoya nazaran..
.(lütfen birileri çıkıp da ya tüm programlar aşağı yukarı bir sorun kişide bitiyor demesin..elbette bunları biliyoruz..ancak her nekadar böyle desek de her programın hitap edeceği bir özel alanı vardır..kimisi sinema filmlerinde effect konusunda iyi iken kimisi de toon tarzı animasyon filmlerinde...
öğrenmek istediğiklerim madde halinde şöyle:
1-Realistic tarzı animasyon filmlerinde(noel şarkısı-kutup expresi-ten ten maceraları vs...filmlerindeki kalitede) hangisi tercih edilmekte...
2-Ligtwave hangi filmlerde ve ne amçlı kulllanılmış(mesela effect kısmında mı modelleme kısmında mı yoksa render kısmında faydalanılmış)
3-saç-kürk özelliği nasıl zira ben tutoriallerde ligtwavenin pek kaliteli bir hair-furu göremedim...
4-ligtwave ve modonun kullandığı render motorlarının ismi ve özellikleri kalitesi hızı vssss
5-özelleştirilebilme özellikleri vssss
6-karakter animasyon konuudnaki başarısı
7-hazır material kullanımı ve depolama

bu kadarı aklıma geliyor lütfen bu konularda profesyonel açıklamalar bekliyorum..daha işin başında dalga geçecekler lütfen şimdiden yazmasınlar...
selametle


2016-05-26 13:58:02
  • Offline
dalga
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Dalga geçen olmaz ama iki programı tam anlamıyla kıyaslamak için ikisinde de uzman olmak gerekir. Yoksa birini çok sevip diğerine ısınammış kişiler "şu daha iyi" tarzında yorum yapacaktır.

Mesela ben 3dmax`ı çok seviyorum ama hep maya3d kullanmak istedim, sonra Autodesk o programı da alıp bünyesine kattı ve maya3d sevenlerden şunu duymaya başladım "mahvettiler arayüzü, max gibi sıradan olmuş". Aynı şekil max material editoru node tabanlı olması kadar salakça birşey yoktu.

Senin soruna cevabım; kullanılan alana göre uyumluluk durumunu bilen birileri gerekli, mesela Cinema4D`nin sonraki versiyonları AfterFx ile tam uyumlu hale geldi. Sinema sektörüne çok yaramıştır bence.


Game maker
2016-05-26 16:50:28
  • Offline
  • Erkek
hep derler bu lightwave
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

hep derler bu lightwave modo ikizliğini ama bana göre modellemede ıvırında zıvırında arayüzü hiç benzerliği yok modoyu kendime daha uygun daha yakın daha kolay buldum onu kullanıyorum.

hazır metaryalleri zaten üzerinde geliyor defult renderı başka bir program aratmıyor hız kalite iyi fazla ayarlara boğmuyor.

aslında indirip her çizim yapanın ön yargılarını bırakıp denemesi gereken bir program.


MODO, rhino
2016-05-28 11:19:11
  • Offline
  • Erkek
teşekkürler
feyzullah_tas

teşekkürler..ancak hala tatmin edici cevaplar alamadım....


2016-06-02 09:03:17
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!