Genel Konular : Google`ın Reklam numarası

bu olayın iki değişiğini
SinanivSinan İ.Avatar

bu olayın çok değişiğini ben yaşadım ve şok geçirdim.

1 hafta önce arkadaşımla bi masada oturuyorduk. telefonlarımız masanın üzerinde duruyordu. arkadaşım drone almak istiyordu ve onun muhabbetini yapıyorduk. fiyatlar ve ayrıntılar hakkında baya konuştuk. o günün sabahı da telefona format atmıştım. google`de daha hiç bir şey aramamıştım. drone muhabbetimiz bittikten yaklaşık 2 saat sonra internette gezinirken karşıma sürekli en uygun drone, en iyi fiyata drone reklamları çıkmaya başladı. nasıl ya dedim? ben zaten googlede bi ürüne baktıktan sonra reklamları karşıma çıkmasını biliyordum. ama dediğim gibi telefona format atmıştım ve üstelik yeni bir gmail hesabı açmıştım. google chromeye yada başka bir tarayıcıya girip drone aramadım. sonra düşündüm ki kendi içimde: "AKILLI TELEFONLAR BİZİ MİKROFONDAN DİNLİYOR." kanısını vardım. kesinlikle bizim konuştuklarımızı dinleyen yeni bir teknoloji geliştirmiş olabilir google. mesela biz googleye bazen sesli olarak bir şey söylüyoruz yazmak yerine ve hemen kelimeye dönüştürüp aratıyor. bu da ona benzer bir şey olabilir. telefon kilit halindeyken ve internet açıkken ses dalgalarını analiz edip söylediğimiz kelimelerin içinde "fiyat", "satın almak istiyorum", "acaba en uygun fiyata nerde vardır" gibi seçilmiş kelimeler olduğu zaman sistem söylediğimiz bu kelimeleri algılayıp bize reklam olarak geri dönüyor. bu olayı çok araştırdım ama bulamadım. adamlar neden söylesin yani `sizi dinliyoruz ve böyle bir sistem geliştirdik` diye. ki eğer böyle bir teknoloji geliştirdilerse niyetleri iyiyse bize kısa yoldan kolaylık sağlaması iyi bişey. ama içimde hala şüphe var. kısacası akıllı telefonlarımız her türlü dinleniyor. biraz komik olacak ama ben bunu tekrar deneyeceğim. telefonumu yanı başıma koyup aklıma bile gelmeyecek bir ürün hakkında satın alacakmışım tarzında uzun uzun konuşacağım. bakalım google o ürünü bi iki saat içinde çıkaracak mı karşıma :)


2017-10-31 09:02:45 Edit:2017-10-31 09:03:01
  • Offline
  • Erkek
Facebook`un Google`ın her zamanki
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Facebook`un Google`ın her zamanki yediği nane bu


EEM
2017-10-31 09:07:10
  • Offline
  • Erkek
Sinan ivecik in yaşadığı
numannumanNuman KalyoncuoğluAvatar

Sinan ivecik in yaşadığı olayı bende yaşadım. Arkadasla ofiste o zamana kadar hiç konusu olmayan bi cihaz hakkinda konuştuk. O sırada telefonum kimi zaman yaptığı gibi "okey google" dedigimi zannederek asistani devreye sokmustu hatta. O konuşmadan yarim saat 45 dk sonra bilgisayarımda intenette girdim ve her sitede o cihazın reklamlari vardı. Bu gerçekten rahatsız edici


www.nmn.com.tr
2017-10-31 16:10:31
  • Offline
  • Erkek
ses kaydı
drekonNecmi DemirkeserAvatar

O zaman telefonlar ses kaydı alıyor ve bunu kullanıyorlar demektir,
kiii çok dehşet verici.


Game maker
2017-10-31 17:16:48
  • Offline
  • Erkek
http://www.ensonhaber.com/facebook-sizi-dinliyor.html    
xxonurxOnur YaşarAvatar

www.yasarmimarlik.com www.facebook.com/yasarmimarlik/
2017-11-01 22:42:24
  • Offline
  • Erkek
Fakat ben sürat teknesi
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Fakat ben sürat teknesi almak istiyorum.. Tüm tanıdıklarıma watsapp ile soruyorum.. Kaliteli ve ucuz sürat teknesi markası var mı ?


Game maker
2017-11-04 09:49:31
  • Offline
  • Erkek
1984
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

1984 kitabını ve Black Mirror dizisini yaşıyoruz.

Ben üşenmeden bazen, sayfamda çıkan tüm reklamları kapatıp alakasız olarak işaretliyorum. Daha az reklam çıkıyor. Tabi bunu yapmak zorunda kalmaktan da nefret ediyorum ama kaçış yok.

Ya d asöyle yapılabilir; reklamların hepsine tıklayıp ve bunu dışında hiç etkileşime girmeyip (alışveriş, yönlendirilen sitede gezinti vs) reklam verenlerin para kaybetmelerini sağlayabiliriz :). Facebook daha çok para kazanmış olur ama reklam verenler düşünsün bana ne :D


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2017-11-04 13:08:24
  • Offline
  • Erkek
Halis
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Halis ÖZTÜRK < Bildiğin ekonomik ve kaliteli sürat teknesi var mı :)

reklamları merakla bekliyorum. önce tekne,araba, sonra mimari reklamları çok pahalı.


Game maker
2017-11-04 18:53:08
  • Offline
  • Erkek
Sürat teknesi Reklamı
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

:D sürat teknesi almak için sürat teknesi reklamı görmedim. Ama sürat teknesi reklamı olsa sürat teknesi almak için sürat teknesi reklamına tıklardım.
Kaliteli bir sürat teknesi almak için de kaliteli sürat teknesi reklamı olsa kaliteli sürat teknesi reklamına tıklardım.

Bakalım "Echelon" takipte mi? :D


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2017-11-05 13:08:43
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!