Genel Konular : apple - mac hakkında

apple - mac hakkında
koftemustafa duyarAvatar

arkadaşlar merhaba. bir hocamız ısrarla apple bilgisayarın tasarım bilgisayarı olduğunu söylüyor(aslında başka kişilerden de duydum). neden diye sorduğumda ise mantıklı bir cevap vermiyor.apple`ın yapıp windows bilgisayarların yapamadığı ne var? yazılım aynı yazılım değil mi.belki önceden tartışılmıştır ama bu olay hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.


maya+zbrush
2014-09-23 16:23:08
  • Offline
  • Erkek
stive emminin sayesinde yerleşmiş
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

stive emminin sayesinde yerleşmiş kanıdır bu neden çünkü stive tasarlar diğerleri kopyalardı.

gerçi baktığınızda windows boşta iken kaç gb ram kullanıyor, lüzumsuz kaç program çalıştırıyor, macos ve linuxda bu durum ne? bir araştır.


MODO, rhino
2014-09-23 16:51:23
  • Offline
  • Erkek
machintosh ve ibm pclerin

machintosh ve ibm pclerin mimarileri farklı.

mac ler RISC mimarisi ile üretilmişler, RISC mimarisinde basit makina dili komutlar vardır.Bir işlemi yaptırmak için 2-3 komut kullanılmalıdır mesela ama daha hızlı çalışır

ibm pc ler CISC mimarisi ile üretilmiştir. CISC de komutlar çok fazladır o yüzden tek bir komutla işler halledilebilir. biraz yavaş.

kısaca RISC makina dostu, CISC insan dostu bir tasarıma sahip


2014-09-23 16:51:24
  • Offline
  • Erkek
bir kere tasarımı tek
fallofaherocan birinciAvatar

bir kere tasarımı tek çatıda toplayıp bu hepsini yapar demek çok yanlış bazı işlemler için ayrı çözüm çok daha mantıklı olabilir.

eğer ağırlı olarak resim düzenleme programı kullansaydım kesinlikle mac kullanırdım. ama işin içinde render ve işlemci gücü varsa toplama sistem ya da ws kesinlikle tercihim olur (oluyorda). max kullanmak zorunda olmasam kesinlikle windows yerine linux ile blender kullanırdım. max kullanıcısı iseniz windows zorunluluğunuz var ki apple alıp windows kurmak parayı çöpe atmak demektir.


2014-09-23 17:34:21
  • Offline
  • Erkek
Şu 30 senelik renkli
3ddesenmustafaAvatar

Şu 30 senelik renkli imaclerde photoshop halen çalışıyorsa başka bir şey demiyorum.Tasarım açısından şirin bilgisayarlar.Şu son çıkan siyah silindir şeklindeki macleri hollywood kullanıyor


2014-09-23 20:49:46
  • Offline
  • Erkek
bende vaktiyle macbook professional
nesvunemaMuhammed Ali FırtınaAvatar

bende vaktiyle macbook professional vardı.
gayet de randımanlı kullanıyordum
ama şu an tercihim masaüstü PC`den yana...

sıradan bir macbook professional parasına (5-7 bin arası)
32 gb rem`li bir hayvanoğlu hayvan bilgisayar alabilirsin :))


www.nesvunema.com
2014-09-24 14:55:39
  • Offline
  • Erkek
aslında ekranlarını bende beğeniyorum.
koftemustafa duyarAvatar

aslında ekranlarını bende beğeniyorum. görüntüsü vs. çok şık. belki de o yüzden alıyordur reklam ajansları. zira nesvunema`nın dediği gibi o paraya iyi bir pc kuruyorsun.


maya+zbrush
2014-09-24 19:52:54
  • Offline
  • Erkek
Ekranı gerçek renkleri yansıtıyor
3ddesenmustafaAvatar

Ekranı gerçek renkleri yansıtıyor ve çıktıları birebir doğru.Bu yüzden matbaacılar kullanıyor


2014-09-24 20:51:05
  • Offline
  • Erkek
Mac`ler intel islemci olmadan
koccAdnanAvatar

Mac`ler intel islemci olmadan önce parasina göre bilgisayar degildiler üstelik herseye müsade etmeyen OSX`den nefret ederdim ama son MACPRO`lar fiyati kalitesi ile dengelendi (OSX haàla open source degil ama neyse). Mesela bir kuvvetli PC topladigin an en az 6000tl çikiyor birde parçalarin uyumu falan derken biçok engellerle karsilasiyorsun sansin varsa bios update felan yapmadan iyi bir pc`n oluyor.
Macpro ise ayni fiyata hazir geliyor bas agrisi yok hersey zaten uyumlu tek bir kusuru var OSX kapali. (dos felan yok arka kapisida yokki degismeler yapmaya izin vermez).
Aslinda kullanicilar gerçekten yanlis bir seçim yapmaktalar demek istedigim windows usta kullanicilar içindir mac ise fazla bilgisayardan teknik anlamda anlamayanlar içindir örnegin bir photoshop, illustrator, design yazilim kullanip baska bir dalda isin yoksa mac tam senin içindir ama ben hem design yapacam hem websitesi yapcam veya oyun oynicam veya bir program c++ yazcam , crack yapilmis programlar kullanicam dersen mac yanlis seçim olur kisacasi mac bir WORKSTATION`dir is anlaminda çok iyi ama sahsi her dal için geçerli degildir.
Ben 25 yildir her iki sistemide kullanmaktayim , Pc`nin yerini mac tutmaz Mac`in yerini Pc tutmaz bu ne demek=> design is yapacaksam Mac açiyorum genelde is yerinde ama evde sahsi islerle ugrasacaksam PC vazgeçilmezdir. Bunuda eklemeliyim Mac bozulmadigi sürece çok iyidir ama bozulunca elin kolun baglanir usta olsan bile teknik servise gitme mecburiyeti hele hele uçuk fiyata onarilmasi nefret ettirir. Pc ise bozulunca türlü türlü yazilimlar çareler hele hele ücret vermeden düzeltebilmek huzur verir insana... tabii USTA kullanici isen.

Macbook pro ise haala fiyati kalitesi dengeli degil, çok iyi sistemdirler ama fiyatlari o kadar acimasizca olmamalidir. Benim bu anda macbook pro kuvvetinde iki pc laptopum var ikisinin fiyatina ancak bir tane macbook alabiliyorsun üstelik pro degil.... bu nedenle almiyayim canim degmez.


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2014-09-25 00:12:00
  • Offline
  • Erkek
adnan bey çok açıklayıcı
koftemustafa duyarAvatar

adnan bey çok açıklayıcı olmuş teşekkürler..


maya+zbrush
2014-09-25 18:55:54
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!