Genel Konular : Animation mentor ve Vfs hakkinda bilgi? Yurtdisi eğitimi

Animation mentor ve Vfs hakkinda bilgi? Yurtdisi eğitimi

Merhaba.
Yurtdisinda animasyon egitimi almayi dusunuyorum ve arastirma yapiyorum.
Yeni zelanda da cok iyi yerler var ama portfolyo istemekteler.benim su anki durumum ile portfolyo hazirlamam cok zor.Vfs Vancouver film school var 3d animation programi on sart kosmakta ama bir de art & design programi var sart koymammis (toefl isteniyor mu onu goremedim bilgilsi olan var mi ogrenmek isterim )
Animation mentor cok iyi imis ama internet uzerinden olmasi yerine sinif ortaminda olmasini yeglerim.

Su anki bilgim seviyem baslangic seviyesi .yirtdisinda once ingizlice egitimi sonra animasyon egitimi istiyorum .cunku buradaki cogu ticarethane mantiginda olan kurslara para verip de sadece program ogrenmis olmak istemiyorum cok yazik olur.piyasada sadece program bilenlerden siyrilmak lazim
Gec bile kaldim bu is icin ama baslamak istiyorum .
Korktugum sey yurtdisindaki okullar agir gelir mi yapabilir miyim ?
Baska okul kurs tavsiyesi varsa ayrica sevinirim


2014-10-02 13:57:44
  • Offline
  • Erkek
tavsiye
ahimkralsamet yarar

vancouver film school`u tavsiye edebilirim. 90 bin dolardır eğitimi ve sadece 1 yıl`dır. Okulun eğitim anlayışı 1 yıl`da herkesin animasyon`da üst seviyelere gelebileceği üzerinedir. Ki mezunlarının çalıştığı alanlara bakarsan sen de görürsün bunu. Calarts var bir de eğitim ücretini bilmiyorum ama Tim Burton dahil bir çok ünlü animatör yetiştirmiştir. Şanı en yüksek okullardan biridir.

Animation mentor demişsin bu firma da son 5-6 yıldır inanılmaz popülerleşti her gün belli saatler de internet üzerinden çalışmalarla sana 1,5 yıllık bir eğitim veriyorlar. Yoğun bir programı var tüm eğitim süresinin maliyeti 18 bin tl kadar olmalı yanlış bilmiyorsam. Maya kullanıyorlar. Ben bu stüdyonun karakter animasyonu üzerine eğitimleri araştırmıştım uzun süre ve yapılan işlere mezunlarının çalıştığı yerlere baktığımda hakkında anlatılanların az olduğunu düşündüm. Çünkü bir öğrenci yetiştirme hevesinden çok öğrencinin içindeki; bu işin sanatçısı olmaya dair bütün yeteneği ortaya çıkartıyorlar.

Peki ben :) Ben çoğumuz gibi kendi kendine çalışanlardanım. Neden? Param yok. Olsa direk vakit kaybetmeden birinde eğitime başlardım. Uzun süre araştırdığım ve bu firmaların şartlarını, çalışma biçimlerini tercüme ettiğim için bilgi vereriyorum sana. Umarım hatalı bir şey söylememişimdir.

Kendi tavsiyem ise ekonomik durumun müsaitse yurt dışında okuluna gitmen. Ardından orada bir firmaya kapağı atıp orada çalışman. Örneğin burada en iyi karakter animatörü olsan bile çalışacağın en iyi firmanın ürettiği iş bellidir. Bu firmaların kötü işler yaptıklarını söylemiyorum bu arada demek istediğim ülkede ki arz talep dengesi. Pepee`den daha iyisi yapılabilir mi teknik olarak kesinlikle evet yeterli parayla yapılabilir. fakat senaryo bazında ne kadar ilerleme kaydedilir orası muamma çünkü hikayecilikte oturmuş bir stilimiz bir geleneğimiz yok (hiç oraya girmeden :). Ama en önemli sebep: animasyon sektöründe ne kadar yatırım o kadar kaliteli iş anlayışı ve bu para bulunup bu -kaliteli- film yapılsa bile bunu karşılayacak seyirci kitlesi var mı? Örneğin Pixar bir filmini 4 yılda yapıyor. 200-300 milyon dolar harcıyor. fakat önemli nokta şu:Bu film gösterime girdiği anda Amerika, Avrupa, Uzakdoğu`nun neredeyse tamamında aynı anda gösterime giriyor. İşte Türkiye`nin sadece animasyonda`da değil sinemada da böyle bir gücü yok. Kendi yağımızda kavruluyoruz anlayacağın.

Son paragrafı dikkate alama aşırı hanlüsinatif teoriler içermektedir!
Umarım yardımcı olmuşumdur.


2014-10-02 23:31:06
  • Offline
  • Erkek
Tesekkurler Vfs ile

Tesekkurler
Vfs ile ilgili toplayabildigim kadar bilgi topluyorum da 90, 000 dolar degil idi snaki ? Art design program 30.000 dolar 3d animation effects 53.000 dolar gordum sitesinde ? Egitimler 1 yil
3d animations bolumu egitimi oldukca iyi bu belli bilmesen de anliyorsun sitesinden, ama art design nasil pek anlamadim.art design programini bitiren de 3d animation effect programina dahil oluyor.
Merak ettigim acaba art design hic sart aramiyor mu ? Sitesinde yazmadi ama bazi yerlerde toefl ve referans istedigi yazmakta ?

Tabi ki yardimci oldunuz .her fikir altin..
Endisem takdir edersiniz ki altyapi olmadan yapabilcek miyim ve bu kadar para verirsem is hayatinda bu parayi nasil cikartabilirim ? Boyle dusunmekte ne kadar dogru bilmiyorum ama dusunmeden olmuyor cunku konaklama yasam haric 150-200.000 gibi para !

Bu arada yeni öğrendim ; SAE Istanbul varmış orada ki bölüm daha farklı sanırım değil mi ? Tamamen animasyon 3D üzerine değil ?


2014-10-03 00:12:29 Edit:2014-10-03 14:01:21
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!