Genel Konular : 3ds max ve kamu sektöründe iş imkanları

3ds max ve kamu sektöründe iş imkanları

Arkadaşlar 3ds max`i mimari görselleştirme alanında kullanıp devlet sektöründe çalışma şansımız var mı? Ya da 3ds max`i hangi dalında iyi olup da devlette çalışma sansımız var?


Hayat, nefrete harcayacak kadar uzun değil !...
2014-10-29 13:24:33
  • Offline
  • Erkek
3D ve 3D MAX
uncfilm

Sektörle ilgili tüm kurumsal işletmeler, iki ünite üzerinde çalışır.

1- TASARIM SÜRECİ
2- SONUÇ SÜRECİ

TASARIM SÜRECİ
Eğer hizmet verdiğin kurumun tasarım biriminde yer alıyorsan, kullandığın programın önemi, yeteneğinle doğru orantılıdır.

Örneğin Autodesk; XSI konusunda saçma sapan bir karar verip programı bitirmeden önce, bizim şirket XSI odaklı çalışmaktaydı. Ancak MAX, C4D ve benzeri konularda uzman olan personel taleplerini geri çevirmedik. Burada kişinin tasarım yeteneğine bakıyoruz. Gün gelip de XSI sallantıya girince bu konuda ne denli doğru bir karar verdiğimizi anladık.
Kısacası profesyonel hizmet veren şirketler tasarım ünitesinde program seçimi yapmaz. Uzman ve yetenek seçimi yapar

Bir devlet kurumu için de aynı şey geçerlidir. Bir tasarım işletmesi ister devlete ait olsun, ister bağımsız; yetenek, hız, kalite ve sonuç odaklı çalışır.

SONUÇ SÜRECİ
Eğer bir kuruma dışarıdan hizmet veriyorsan, ve/veya sadece sonuç odaklı çalışıyorsan yani; işin şartnamede yada personel sözleşmesinde yazıldığı gibi, finalinin teslimden sorumluysan kullandığın programın asla bir önemi yoktur.

Sözün özü; "Sen işini iyi yap, program dert değil."

Kolay gelsin.


2014-10-29 13:58:06
  • Offline
var var. valilik mesela
kajaxatakan şıkoğluAvatar

var var. valilik mesela "ilde ki doğalgaz dağıtım şebekesi simulasyonu" gibi bişey yaptırdı bana (freelance) belediye mesela metro - tramvay hattı simulasyonu yaptırdı, bakanlıklar kamu spotları yaptırıyor (kömür sobası yakma teknikleri, ağaç dikin komple yeşillenelim vs tarzı şeyler) yani birsürü iş var aslında ama bunlar için istihdam yaratıldığını duymadım vede görmedim ben. Tübitak ta cad-cam personeli olarak çalışan arkadaşlar var aslında ama sırf max biliyor diye de kimseye kadro vermezler be :) vermesinlerde zaten memur kafası iyi bi kafa değil...


vefasız hedef kitle
2014-10-30 09:09:36
  • Offline
  • Erkek
devlet sektörü
ibitemYaşar Ş.Avatar

Mehmet Çetin`in dediği gibi programın önemi yok. burada ifade ettiğin devlete iş yapmak mı? yoksa personel olarak çalışmak mı?

eğer kamuya iş yapmak istiyorsan bu iş genellikle ihale ile olur ve şartnamelerde program veya kullanılacak ekipmanın markası belirtilemez yasaktır.


personel olarak ise çok zor... ancak özel bir çalışma için sözleşmeli olarak çalışabilirsin. eğer istenilen vasıflarda biri mevcut olan personelde yoksa...

kamu kuruluşları genellikle ( büyükşehirler ) ihtiyaçlarını iştirak şirketler ( şirket kurarlar ) yoluyla halleder. sana tavsiyem Belediyelerin CV bankalarına başvur veya işkur. başka yolu yok. ikinci tavsiyem modellemede aşama kaydettiysen işin interaktif kısmına yönel. unreal,unity


2014-10-30 09:20:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!