Genel Konular : 3D Animasyon için Üniversite Önerisi

3D Animasyon için Üniversite Önerisi
arifbosstanciArif BostancıAvatar

Merhaba arkadaşlar. Kendimi tanıtayım;
" 17 yaşındayım.12 yaşımdan beri grafik tasarımı ve 2d animasyonla uğraşıyorum.Kullandığım programlar; After Effect - Premiere - Photoshop - Flash bu programları iyi düzeyde kullanıyorum. Programları tamamen kendi çabalarımla öğrendim şuanda devam ettiğim lise düz lise. Yaz tatillerinde bir reklam ajansında 2d animasyon tasarımcı olarak çalışıyorum genelde motion grafik, showreel tarzı şeyler yapıyorum. Stajyer değilim normal çalışanım bunu belirteyim. Para kazanıyorum bu işten. 3D animasyon öğrenmek yapmak istiyorum. 3DS Max ve Maya kullanmak ve üniversitede bu işin bölümünü okuyup profesyonel 3d animasyon tasarımcısı olmak istiyorum. İstanbulda oturuyorum. "

Animasyon bölümü iyi olan özel ve devlet üniversitelerini önerir misiniz? Kendi araştırmalarım sonucunda 3 tane üniversite buldum. Bunlar;

"
- Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

- Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

- Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi "

Bu üniversiteler hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? Öneriniz var mı?
Anadolu ve Dumlupınar üniversitesi yetenek sınavıyla alıyormuş ve bu sınavlarda çizim yaptırıyorlarmış. Malesef çizim yeteneğim gelişmiş değil. Sınavlar bilgisayar üzerinden yapılmıyor mu acaba? Bunun için Maltepeyi araştırıyorum, özel üniversite olduğu için çizim sınavları falan olmaz diye düşünüyorum. Üniversitenin ücretini bilen var mı?

Bu arada 3Ds max a başladım. Bülent Kalkan` ın eğitim setini kullanıyorum. Faydalı oluyor. Maya ya nasıl geçiş yaparım onu bilmiyorum :D


2014-07-23 11:08:32
  • Offline
  • Erkek
Bazı tecrübelerim
ahimkralsamet yarar

Bence 3D animasyon için Maltepe`ye vereceğin parayı -durumun varsa- git animation mentor`a ver. 1,5 yıl eğitim yapıyorlar toplam 17 000 dolar bildiğim kadarıyla ücretleri. Maya kullanıyorlar. Bünyesindeki hocaların çoğu Disney Pixar tecrübesi olan insanlar vs vs.. Araştırırsan bunla ilgili çok fazla Türkçe kaynak var internette. Ayrıca bu okulun mezunları inanılmaz iyi işler yapıyorlar. Hatta Animation Mentor`un kendisi bile başlı başına bir referans halini aldı.

Anadolu üniversitesi saydığın okullar arasında en iyisi çünkü Türkiye`nin bir çok yetenekli animatörünü bünyesinde barındırıyor. Ayrıca okullarının içlerinde bir animasyon stüdyosu bile var. Kısa film festivallerinde genelde animasyon dalında 10 finalist varsa 9`u bu okuldan çıkar :) fakat girmesi de aynı derecede zordur. Doğuştan gelen bir çizim yeteneği olmasını geçtim öyle yetenekli olmalısın ki orada sınava girmeye gelmiş, yetenekli olmasına rağmen hatta lisede resim üzerine okumasına rağmen yine de sınava kalan son bir yılda çizim kurslarına gitmiş adaylarla yarışacaksın.

Yani böyle işte benim şu an için aklıma gelenler bunlar. Eğitim setleri iyidir fakat karakter animasyonu yapmak bambaşka bir olaydır karaktere bir ruh vermek onun sahneyi doldurmasını sağlamak vs bunlar için profesyonel yardıma ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü bende eğitim setlerinden kendimi geliştirmiş biri olarak 1 yıl 3d max çalıştıktan sonra herhalde o kadarda kötü değilimdir demiştim. Stajımı bir animasyon şirketinde yaptığım ortalama bir iş almak için 7 ay çalışmak gerektiğini gördüm. Örneğin ilk hafta her gün 10 saat sadece top sektirme animasyonları yapıyorsun. Karakterein yürümesine zıplamasına pozlamasına geçmen 3 ay sonra felan oluyor çünkü daha sarkaç çalışması var ağırlık çalışması var vs vs... Ben sadece 1 ay staj yaptığım için benim açımdan hızlandırma kursu gibi oldu ama karakter animasyonu olayının hiç de hafife alınmaması gerektiğide bir gerçek.

Neyse daha fazla uzatmadan durum bu diyeyim. Bazen zor bazen kolay ama kesinlikle içinde kaybolduğun, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığın bir dünya bu. Bu yüzden vakitte çok hızlı geçtiğinden önceliklerini iyi belirlemen lazım ben bu işin neresinde duracağım? Hedefim ne? O hedefime nasıl ulaşacağım? -3D animasyon tasarımcısı deyince aklıma nedense karakter animasyonu geldi belki de konsept tasarımdan bahsediyorsun :)-


2014-07-24 16:19:59 Edit:2014-07-24 16:21:57
  • Offline
  • Erkek
Yetenek sınavında hiçbir şey
arifbosstanciArif BostancıAvatar

Yetenek sınavında hiçbir şey yapamam. Medya ve Görsel Sanatlar okumayı düşünüyorum. Anadolu Üniversitesi yada Koç düşünüyorum.


2014-08-14 16:02:24
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!