3ds Max : The Akademi Seti Hakkında

belki geç kaldım ama,
anatolian_15ahmet teke

belki geç kaldım ama, sanalogretim, 3degitim, theakademi 3 sitedende eğitim seti aldım, kesinlikle theakademi tavsiye etmem, paranın gittiğinede yanmadım ama zamanımı iyi harcadı, o yoğunlukta uykusuz dinlediğim günlerde oldu, kesinlikle 1.sırada sanalogretim, 2. sırada edegitim, theakademinin sırası bile yok, laf canbazlığı ve boş konuşma ile geçiştirilmiş, hiç bir derste ne bi render alıpda işte böyle çıkar var, o bu işe yarıyorla bitmiyorki 3dmax de nerede nasıl kullanırsan ona göre etkisi oluyor bir kalıbı varmış gibi anlatıyor gidin youtubeden bakın daha iyidir.


2015-10-23 23:54:42
  • Offline
  • Erkek
theakademi almayı düşünüyorum setleri
GhostcastleFurkan S.

theakademi almayı düşünüyorum setleri hakkında alan arkadaşların bir kısmı önermiş bir kısmı önermemiş kararsız kaldım


2016-02-09 18:59:28
  • Offline
  • Erkek
Eğitim Setleri Hakkında

Merhaba ben www.sanalogretim.com sitesinin kurucularından Savaş KIMIL `ım. Yazılanları okudum ve bunun üzerine fikir beyan etme gereği duydum.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Bilgisayar programcılığı ve bilgisayar mühendisliği eğitimi aldım. Pedagojik formasyon aldım. Yaklaşık 15 sene bilgisayar eğitimi verdim. 2007 yılında Sanal Öğretim firmasını kurarken tek gayem vardı. Büyük şehirlerde insanlar kurslara vs. gidebiliyor. Ancak, Anadolu`daki insanlar maalesef bu şekilde kurslara gidemiyor. Onlara da bu eğitimin ulaşmasını sağlamak.
Daha önce bahsedilen yorumlara, tecrübe sahibi bir eğitimci olarak cevap verdiğim bilinsin diye yazdım:
1- kurs mu, eğitim seti mi?
bir bilgisayar kursuna gittiğinizde size ders verecek olan kişiler. Çoğunlukla sadece bilgisayar programını bilen kişilerdir. Piyasa tecrübesi hemen hemen yok gibidir. Nereden biliyorsunuz derseniz. Kurs olayını yıllarca yapmış ve yönetmiş birisiyim. Eğer iş piyasasında tecrübeli birisi olsa. bunun kat ve kat fazlasını iş hayatında alabilir. Örnek aftercı bir reklam filmi hazırlar. 3 günde 10000 tl alır. Yazılımcı bir site hazırlar. 20.0000 tl alır vs. kısaca ciddi bir altyapısı olan piyasadan bu paraları hiç zorlanmadan çok kolaylıkla kazanır.
Bilge adam vs. gibi kurslar var. Bunlarında bünyesindeki hocalarda tamam piyasada ciddi iş yapan kişiler olabilir. Örnek 3ds max animasyon setimizi ve maya setlerimizi hazırlayan Erdinç Hoca ciddi bir piyasa alt yapısı olan bir kişidir. Örnek en son bildiğim TRT nin animasyoncularına ders veriyordu. ve aynı zamanda Bilge adamda eğitmendi. Ancak, bilge adam gibi kurslarında fiyatları belli. Yanına varılmıyor.
Eğitim setlerinde biz ne yapıyoruz. Ya zaten bilgi sahibi ise kendisi çekiyor, yada piyasada aradığınız bilgiye sahip olan kişileri buluyor. onun tüm bilgisini videoya çekip set haline getiriyoruz. Bizim yüksek bedeller verip tüm bilgisini video haline getirdiğimiz setleri ortalama 90 tl satıyoruz. Bu sayede hem programı öğreniyoruz, hem de piyasada yapılması istenen projeleri rahatlıkla yapabiliyor oluyorsunuz.
Örnek flash setlerimizi çeken Ercan ERKÜ hocamız, kendisi http://www.ajanslongplay.com/ firmasının sahibidir. Örnek PHP setlerini çeken Volkan ALAKENT hocamız Tatlı Bilişim firmasının sahibidir ve Türkiyenin en büyük barter portallarından birisini yazdı. Dış Cephe Giydirme Setini çeken Sedat SÜER bu işi profesyonelce yapan, yurtdışında da bu işi sürekli yapan bir kişidir. gibi gibi gibi....
Burada reklam yapıyor gibi oldum. Ancak, amacım bunun için değildi. Zaten sitemizde bunlar ayrıntıları ile belirtiliyor. Amacım şunu demek: Hem programı öğreneyim hem de profesyonel işi yapayım diyorsanız . bunu ancak eğitim setleri ile yapabilirsiniz. Çünkü kendisinden ders almak hem ders verenin zaman kıtlığı, hem de maliyet olarak çok yüksek olan insanlardan setler sayesinde ders almış oluyoruz.

2-Youtube dan program öğrenmek:
Matematik öğreneceksiniz. Size bir sürü matematik kitabı getiriyorlar. ilkokul matematik kitabı, lise matematik kitabı, üniversite matematik kitabı vs. Al buradan matematik öğren diyorlar. Bu şekilde olur mu? daha matematik başını öğrenmeden üniversite matematik kitabını al öğrenmeye çalış gibi. Bu ancak dersten soğutur. Youtube dersleri bence onun gibi. Tamam dersler var. Bizde yararlanıyoruz. Ancak, önce programı öğreneceksiniz. Eksik olan konularda araştırma yapacaksınız.
Ders öğrenir iken a dan z ye doğru sırayla ders öğrenilir. Bir dersi seyrederken oradaki tüm komutları önceki dersleri öğrenmiş olacaksınız. Örnek derse tıkladınız çizgi silmeyi öğreneceksiniz. Derse tıkladınız. erase siler diyor ve siliyor. iyi de ben çizgi çizmesini bilmiyorum ki ! öncelikle çizgi çizebilmeiliyim ki silmesini öğreneyim gibi. Kısacası formasyon. Setlerde, kursta, kitaplarda her şey sırasıyla öğretilir. Siz kullanmasını öğrendikten sonra eksikleriniz var ise onu kapatmak için youtube kullanılır.
3- Hangi firmanın seti?
Piyasada görüyorum. Gerçekten çok kaliteli ürünler var. Onun ki, benim ki , şunun ki demiyorum. Çözüm basit. sete tıklayınız. inceleyiniz. Örnek videolarını, setler ile ilgili olarak yapılanları , eğitim içeriğini inceleyiniz. Zaten set kaliteli ise kendini orada anlatacaktır. Hiç bir firmanın ürününe ön yargılı veya iyimser yaklaşmayınız. direk ürün sayfasına gidiniz ve inceleyiniz. Kendini anlatır. Yine ürünlere firma bazında da yaklaşmanıza gerek yok. kitap gibi düşününüz. Her birinin ayrı bir lezzeti mevcuttur.


Teşekkür ederim.

Savaş KIMIL
Sanal Öğretim


2016-05-01 23:08:24
  • Offline
  • Erkek
Yazılan tüm yorumları okudum
MertBeyogluMert BEYOĞLUAvatar

Yazılan tüm yorumları okudum ve açıkcası Bülent hocanın eğitim setleri hakkında yalan olduğunu düşündüğüm bir çok kötü yorum gördüm.Bülent hoca eğitim setlerinde özellikle, altını çize çize bu setin yeni başlayanlar için olduğunu belirtiyor.

Her şeyden önce, özellikle eğitim gibi önemli bir konuda eğitmenin bilgisi olması gerekir. Bülent hoca, ders sunumu, anlatımı hakkında bir fikir edinmek isteyenler için Youtube` da ücretsiz bir dünya ders ve bunlara ek olarak kendi tecrübelerini içeren videolar paylaştı. Yanlış anlaşılmasın benim amacım kesinlikle reklam yapmak değil ama emek veren insanların da hakkını bu şekilde karalamaya çalışmak hiç etik değil.

Kötüleyen arkadaşların(fikrini belirten demiyorum), çalışmalarını incelediğimde vasat çalışmaları olduğu gördüm. Bazı arkadaşlar, özellikle v-ray eğitimi hakkında "çoğu süresi render beklemekle geçiyor", "ayda bir lisans talep etmeniz gerekiyor" vs. diye yorumlar yazmış; Bülent hoca renderda bekletirken neden beklettiğini belirtiyor ve gerektiği yerde kaydı durdurup render bitince devam ettiriyor. Lisans olayında bende bir yıldan beri aynı lisans numarası var ve hiç bir zaman yenilenmesi gerektiğine dair bir uyarı gelmedi. İnsanların emek verdiği şeyleri karalamaya çalışmak bu kadar kolay olmamalı.

Diğer eğitim setleri hakkında bilgim yok ama kesinlikle TheAkademi` nin setlerini tavsiye ediyorum. Fikir sahibi olmak isteyenler TheAkademi` nin Youtube sayfasındaki videoları inceleyebilir.
Saygılarımla


2017-05-29 22:54:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!