3ds Max : The Akademi Seti Hakkında

Sanalöğretimin seti ile başlamaya
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Sanalöğretimin seti ile başlamaya çalışmıştım.Fakat hiçbir yol kat edemedim.Boolen ile lathe`yi öğrenebildim ancak.Birde wall komutu hakkında bir kaç bilgi.3değitim sitesindende vue eğitim setini aldım.Set fiyatlı olduğu gibi,ekstradanda 14 lira kargo parası ödedim.Anlaşma yapmaları lazımdu.Velhasıl onlardanda birşey öğrenemedim.Theakademi nasıldır bilemiyorum almadım.Ama çokda iyi olacağını sanmam.
Cgacademy`nin ve eat3d`nin setşerini gittigidiyordan getirtim.Onlar sayesinde çok hızlı yol kat ettim.Türkçe eğitim setlerine yaklaşmıyorum artık.


2013-12-31 13:58:19
  • Offline
  • Erkek
yeni başlayanlar için iyi
norromusa canAvatar

yeni başlayanlar için iyi bir eğitim seti olduğunu düşünüyorum. çok akıcı bir dille anlatıyor Bülent bey.


2013-12-31 15:59:15
  • Offline
  • Erkek
bence the akademi
mecnun1989beytullah şengül

neden diye sorarsanız,herkesin kendi fikri bu.bana göre çok iyi ve ayrıntılı bilgiler içeriyor.bülent hoca sanki kurstayım ve karşı karşıya bilgi aktarıyor.sıkılmadan dinliyorum.tabi dilemekle bu işin altından kalkılmaz.ben 6`lı set aldım.notlar,farklı siteler den uygulamalar yani bu sizin içinizden gelecek bir olay.Şuan 2,5 ay oldu. günümün çoğunu bülent hocaya ve uygulamalara,araştırmalara veriyorum.Yani demek istediğim birşey öğrenmeye ve altından kalkmaya çalışacaksan eğer heves,fedakarlık,sabır gerekiyor ondan sonra çok kolay olur.


2014-01-01 22:43:08
  • Offline
  • Erkek
The Akademi...
MKaya

Anestetic arkadaşıma katılıyorum. The Akademi setleri beş para etmez şahsi fikrim budur. Kategori olarak ayrılma sebebinin sadece kazanç sağlanması olduğunu düşünüyorum. Setler hakkında yorum yazmıştım beklentimi karşılamadığını belirtmiştim ve yorumumun yayınlanmadığını canı gönülden söyleyebilirim. Madem iyi bir firma ise yorumların hepsini yayınlarlar. Ben asla tavsiye etmiyorum.
SanalOgretim güzel bir firma oradan da Mental Ray setini almıştım.
3değitim de güzel bir firma oradan da Vray setini almıştım.

Yalnız The Akademi şişirme setleri bulunan bir firma bence.


2014-01-02 01:17:42
  • Offline
Tuna Bey bende Fatih
hasan564hasan alkanAvatar

Tuna Bey bende Fatih Çilingir hocanın v-ray eğitim seti ile v-rayi öğrendim.Çok başarılı bir eğitim seti olmuş bana soracak olursanız.Gerek anlatım gerek örnekler hem gerçekçi hemde anlatılmayan birçok konu anlatmakta.Vue eğitim setini bilmiyorum ama v-ray eğitim seti gerçekten çok başarılı.Yanında verilen photoshop eğitim setinden hiç memnun kalmamıştım.Ayrıca 3değitim.comdan Fatih hocayı setini almadan önce arayıp en az 1 saat sohbet ettik.Ve tüm sorularımı cevapladı sağolsun.Tek sıkıntım ps eğitim setiydi o da hediye olarak gelmişti zaten .


2014-01-02 14:52:50
  • Offline
  • Erkek
Selam
EvangelistBülent KalkanAvatar

Arkadaşlar merhaba.. Açılan başlığı bir öğrencimin maili ile öğrendim. İyi yorum yapan arkadaşlarıma da beğenmeyen arkadaşlarıma da saygılarımı sunuyorum.

Bir tüketicinin satın almış olduğu ürün ile ilgili memnuniyetini veya memnuniyetsizliğini belirtmesi kadar olağan bir şey yoktur. Bu sebeple aynı zamanda hepiniz gibi bir tüketici olarak burada setlerim ile ilgili negatif yorum yapan hiç kimse hakkında ters cevaplar verebileceğimi kimse düşünmesin lütfen.

Uzun zamandır tr3d`yi takip eden ( ve öğrencilerime de şiddetle tavsiye eden ) bir eğitmen olarak bu konuda yapmış olduğu hizmet için Necmi hocam`ı hep takdir etmişimdir. Bir çoklarının ürünleri için yaptıkları gibi forumlarda sahte hesaplar açıp setlerim ile ilgili fake reklamlar yapabilecekken her şeyi hakkıyla, doğruluk ile yapmanın faydasına olan inancım sebebi ile böyle bir hataya düşmedim. Herkesin düşüncesini olumlu veya olumsuz belirtmesi, tüketicinin de bunları mantıken tartarak karar vermesi en doğru olandır. Hepimizin yaptığı gibi.

Autodesk Trainer Sertifikasına sahip yetkili bir trainer olarak eğitimlerimi hazırlarken hiç bir şeyi rastgele ( canımın istediği gibi ) yapmadığımı bilmenizi isterim. Uzun dönem Türkiye`nin en iyi sayılabilecek eğitim kurumlarında ve çok bilindik firmalarına özel eğiticilik yapmış bir eğitmen olarak kazandığım tecrübemi artık sınıf eğitimlerinin geçerliliğini yitirdiğine inanarak görsel setler olarak hazırlayıp ülkemizde 3d öğrenmek isteyen her şehirden bir çok kişiye ulaştırmanın gururunu taşıyorum. Bu anlamda bu konunun öncülerinden sayın Savaş Kımıl hocama ve Fatih Çilingir hocama`da buradan saygılarımı gönderiyorum. Ne kadar çok olursak o kadar iyidir. Binlerce kursa rakip olan bir avuç eğitimci - yayıncı olarak bu işi hakkıyla yapabilmek için birbirimize hiç bir zaman köstek değil destek olacağımıza inanıyorum. En azından ben öyle düşünüyorum.

Gerçekten işini hakkını vererek yapan kurumları hariç tutarak, Türkiye`de şu anda dershanecilik sisteminde neredeyse hiç denetim olmadan süslü binalarda süslü hanımlar tarafından olağanüstü vaadler ile hergün yüzlerce insan kredi kartına taksitlerle veya senetlerle binlerce lira borçlandırılarak çeşitli kurslara kayıt ediliyor. Vaad edilenin yüzde onu bile verilmeden ellerine bir karton parçası tutuşturularak "hadi şimdi gidin iş arayın" diyerek piyasaya gönderiliyor. Eğitimini alacağı konunun tamamen yabancısı olan bu öğrenciler mezun olduğunda kendisinin gerçekten uzman olduğu sanrısına kapılarak iş başvurularına başlıyor. Maalesef hanya`yı konya`yı piyasada öğreniyor.

Eğtimlerimi alan insanların hiç abartısız yarısından fazlası bir kursu bitirmiş kişilerden oluşuyor. Bu kişilerin çoğu kurslarında öğretilenin eğitimlerimde anlatılan konuların yanından bile geçmediğini samimi olarak itiraf ediyor. Bu fiyata bu eğitimleri nasıl ve neden sattığımızı soruyorlar.

Bu işin bir tarafı.. Diğer tarafına ( Eğitimin yöntemi ) gelecek olursak.

İki konservatuar düşünün. Bir tanesi bir senede size piyano ile Beethoven`ın 58 no`lu Sol Majör konçertosunu çalmayı vaad ediyor. Bu konservatuardan mezun olduğunuzda bu konçerto`yu hatasız bir şekilde çalabileceksiniz ancak Mozart`ın eserlerini çalamayacaksınız. Bir diğer konservatuar ise size ilk yılınızda Bona teorisi ( Nota okuma ve ölçüler ) Solfej ve Piyano`nun bilinmesi gereken tüm özelliklerini, sesin nasıl çıkarılması gerektiğini, ellerinizi nasıl kullanacağınızı, pedallara ne zaman nasıl basmanız gerektiğini, Kağıtta yazan notaların piyanoda nerede bulunduğu gibi konuları öğretecek. Eğitiminiz boyunca Hiç bir bestecinin hiç bir parçasını baştan sona çalmayacak, ancak eğitiminiz tamamlandığında istediğiniz her bestecinin her eserini "NASIL ÇALABİLECEĞİNİZİ" bileceksiniz.

Eğitim bir tatmin meselesi değil, kanıtlanmış yöntemler üzerine kurulu bir bilimdir. İşini hakkını vererek yaptığına sonuna kadar emin olan bir eğitici olarak konuya bir de bu yönden bakmanızı rica ederim. Bir balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek evladır. O balığı yedikten sonra kişi yine aç kalır, ancak balık tutmayı öğrenen kişi ömür boyu aç kalmaz.. Sitemde öğrencilerimin tuttukları balıkların olduğu sayfayı görebilirsiniz. Selam ve Sevgilerimle


hayatın tadıdır öğrenmek...
2014-01-10 03:08:38
  • Offline
  • Erkek
The akademi serlerı

3dmax`i yalın bu kadar kolay anlaşılır şekilde hazırlayıp bizlere sunan sevgili hocam BÜLENT KALKANA sonsuz tesekurler arkadaşlar ben bütün setlerını aldım ve halada takıp etmekteyım ve her yenı setınıde alacağım BÜLENT HOCADAN öğrenecek çok şeyim var ekibi ve kendisi büyük gayretler vererek bizlere sunuyorlar sadece eğitim setınıde satalım yolumuza bakalım mantığında değildir Bülent hocam maclar ılgılı kafama ne takılsa anında yollamış olduğunuz meali yada mesaja anında sızlere çözüm uretmıs olarak dönüş yapar kesinlikle pişman olmadan alabıleceğiniZ setlerdir öncelikle böyle bir hizmet verdikleri için saygı değer hocam BÜLENT KALKANA ve THE AKADEMI AILESINE sonsuz teşekkürler


asla pes etme
2014-01-10 06:14:08
  • Offline
  • Erkek
Selamlar...
muratmtlMurat MUTLUAvatar

Arkadaşlar,

Ben de bu programı Bülent Hoca`nın Temel Eğitim Seti`ni alarak kullanmaya başladım...

Öncesinde bir eğitim kurumundan ders almıştım. V-ray bilgim yok denecek kadar azdı. Modelleme bilgim de çok kısıtlı idi. Bu bilgi düzeyinde tesadüfen Bülent Hoca`nın eğitimini YouTube sitesinde izledim. Anlatım şekli ve sesi çok iyiydi...

Hocanın Temel Eğitim Setini satın aldım ve gerçekten çok memnun kaldım. İşime yarayacak, işimi kolaylaştıracak birçok bilgiye sahip oldum. Düzenli olarak kurstaymışım gibi tek tek tüm dersleri sonuna kadar izledim.

Burada bazı arkadaşlar olumsuz fikirleri yazmış. Doğrudur... Onlara da hak verebiliriz ancak, asıl mevzu şu arkadaşları mevcut ``bilgi düzeyiniz``

Hocamız kimsenin bilgi seviyesini bilmediği için ve genele hitap eden bir set hazırladığı için bir çizgi takip etmek zorunda: Orta bir çizgi. Bu çizgi de kimilerine düşük, kimilerine yüksek, kimilerine de orta gelebilir. Bu gayet normal. Yoksa Hoca herkesi tek tek tanıyıp sınav yapıp öyle ders hazırlaması gerekir :)

Ben setlerini almanı öneririm... Çok faydalı olacağına eminim... Çünkü sen de yeni başlamışsın. Bilgi düzeyin azdır. Setleri izlerken ki kriterin orada birşeyler kapabilmek olmalı. Zaten bildiğin şeyler mutlaka olacaktır.

Zaten Bülent Hoca da talepler ve eleştiriler doğrultusunda daha profesyonel kullanımlar için anlatımlar hazırlayacaktır...

Ben şahsen profesyonel anlatım tercih etmiyorum. Sıkılıyorum ve kafam karışıyor. Kullanıma odaklı nokta atışlı basit dersler daha faydalı. Araştırmacı kişilikler nadiren ihtiyaç duyduğu profesyonel çözümleri zaten bir şekilde internetten hallediyor...


2014-01-10 09:59:15
  • Offline
  • Erkek
The Akademi Eğitim Setleri
TacettinEcevitTacettin EcevitAvatar

İlk Başta Sevgili Bülent Kalkan Hocamız ve Abi gibi gördüğüm bu insana hazırlamış olduğu bu setlerden dolayı çok çok çok teşekkür ediyorum.ilk etapta kimsenin itiraz bile edemeyeceği bir nokta var bunu belirtmek isterim.Türkiyede Bülent Abi nin uslubu ile anlatan ve konu ile hiç bir biligisi olmayan insanlara bile bu işi sevdirebilien birini ben görmedim de duymadım da.birde şunu söylemek istiyorum bu dersleri alan insanların içinde bu işle uzun süredir ilgilenen kişiler de var diye düşünüyorum.doğal olarak bu kişiler bu setleri aldığında hayal kırıklığına uğrayabilirler.zaten bildikleri bir çok şeyi görmüş oluyorlar bu sette.Bülent Abi özellikle hep şu vurguda bulunmuştur.onu iyi takip edenler bilir.bu setler belli bir seviyeye gelmiş kişiler için değil bu işe sıfırdan başlayanların fayda görebileceği bir set olduğunu defalarca belirtmiştir.bu gün bizler ilkokula 1.sınıftan değilde 3.sınıftan başlarsak alfabeyi temeli öğrenmeden başlarsak şunun başımıza gelmesi kesindir.belli bir noktada tıkanıklık ve yerinde saymak ilerleyememek.insanların buradaki bekledikleri heralde çok güzel mekanlar,villalar,evler vs gibi iç ve dış yapılarını anlatan dersler bekliyorlardı.Düşündüğünüzde bunu yapmak Bülent Abi için zor olmasa gerek.Bülent Abi bizler için mükemmel ötesinde bir villanın veya herhangi bir iç mekanın modellenmesini baştan sona gösterip anlata bilirdi ama onunda yazısında açıkca belirttiği gibi bunu yapmış olsaydı evet biz bu dersi mükemmel bir şekilde işleyip kusursuz olarak öğrenip yapabilecektik;fakat yarın elimize farklı bir iş geldiğinde nasıl yapicazki şimdi biz bunu demekten kimse kendini alamicak.yazılabilecek çok şey var ama son sözüm şudurki o bize((((( Beethoven`ın 58 no`lu Sol Majör konçertosunu çalmayı vaad etmiyor tam aksine Bona teorisi ( Nota okuma ve ölçüler ) Solfej ve Piyano`nun bilinmesi gereken tüm özelliklerini, sesin nasıl çıkarılması gerektiğini, ellerinizi nasıl kullanacağınızı, pedallara ne zaman nasıl basmanız gerektiğini, Kağıtta yazan notaların piyanoda nerede bulunduğu gibi konuları anlatmayı ve bu eğitim tekniği ile çalışmalarını bizlere ulaştırıyor.kendisi bu işe bir ticari girişimci olarak değil bu işe gönül vermiş gerçek bir eğitmen olarak insanlara faydalı olabilmek için girişmiştir.kendisi ne burdan yine teşekkür eder yolunun açık olduğunu kendisine burdan da söylemek isterim.ALLAH yardımcındır sen niyetini koru yeterki herzaman.Bülent Abi sıkıntı yok yola devam


2014-01-11 22:31:03
  • Offline
  • Erkek
Kesinlikle Alınmalı
rottenappleBarış Yavuz

Piyasadaki bir çok sanal eğitim dvd`sini izlemiş biri olarak söylüyorum ki, Bülent Hoca bu işin lideridir. Gerek 3d max`i konulara ayırarak dvd`lere bölmüş olması, gerekse anlatım tekniği müthiştir. Bir dvd izlemekten çok özel ders alıyormuş hissi verir, çünkü Max`in mantığını öylesine anlatır ki kafanızda o an beliren bir soruya açıklık getirir ders içerisinde. Ben 3DS Max`i geçen sene Şubat ayında kendisinin setlerinden öğrenmeye başladım. 2 aylık bir sürecin 10 günü haricinde günde 2`şer saat çalıştım. O diğer 10 günde de 5 6 saat çalıştım ve ardından işe girdim. Daha bir senem bile dolmadı ama ben İstanbul`un çeşitli belediyelerine yüksek bütçeli projeler yaptım ve bu sayede para kazanıp, çalıştığım şirketlere de para kazandırdım. Şu anda da bir şirkette çalışıyorum. İnanın bu setlerle, herkesin biraz düzenli çalışmayla üstesinden gelebileceği bir iş bu.


2014-01-12 00:25:25
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!