3ds Max : Tasarımcı maaşları

arkadaşlar bırakın bu tartışmaları
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

arkadaşlar bırakın bu tartışmaları icraate gelin artık yeter yaa bu konu gibi kaçtane konu açıldı ve sadce tartışma tartışma başka bişey yok.ortada kısır bir döngü var çalışanlar işverenlerine isyan eder çıkar düşük bütçeyle iş kurmaya kalkar e haliyle düşük maaşta çalışacak eleman lazım onuda muhakkak bulur.ama iş yapar ama yapamaz.bizde öyleydik ben ilk çalıtıgım yerde 800 tl ye hem tasarım hem grafiker hemde pazarlamayla mesguldüm günde 50-100 kişiyi arardık 150 tl de primimiz vardı.benim patronlarımda kendi patronlarına bi isyanla kendi işlerini kurdular onlar kullanıldıgı gibi bizide kullandılar bende isyan ettim çıktım işten ama bi işyeri kuramadım o ayrı bi mesele :)
yani diyeceğim su ki tartışmayı kesip bu piyasayı düzeltelim 1500 mü veriyo çalışma abi he ihtiyacınmı var yanına sen şart koş onu sen zora sok önüne gelen firma açıp piyasayı düşürmesinler piyasayı dşürenlr bizlr değiliz bunlar işte.


2013-09-17 14:41:46
  • Offline
  • Erkek
Şimdi ben nerede 7000
koryonHasan YağızAvatar

Şimdi ben nerede 7000 tl maaş demişim, birde nerede çok yetenekliyim diye bir şey yazmışım onu bir söylersen bende seni adam yerine koyup cevap vereyim. Aksi halde bundan sonra kendini paralasan da seni ciddiye alıp tek kelime cevap yazmayacağım.


2013-09-17 14:43:20 Edit:2013-09-18 14:40:46
  • Offline
  • Erkek
Turbo` ya takılmak lazım....
photonAkın TÜMENAvatar

Turbo` ya takılmak lazım.... Yap modeli, bekle kısmeti... Balık tutmak gibi..:D


2013-09-17 14:52:39
  • Offline
  • Erkek
Ben sadece sizin gibi
fikirsanatsaim demirci

Ben sadece sizin gibi yeteneklerin böyle ucuza çalışmasına üzüldüm Hasan bey.Kendinizi kullandırmayın gerçi sizde dile getirmişiniz maaşımı az buluyorum diye ilk mesajınızda.Sizin gibi yetenekleri harcıyorlar bu kadar az paralara.


2013-09-17 14:53:06
  • Offline
  • Erkek
Akın Tümen  

Akın Tümen  


2013-09-17 15:38:50
  • Offline
  • Erkek
At binenin, ............
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Her kör satıcının bir kör alıcısı var derler,
1400 TL ye tasarımcı aramak bile arayan kişinin işi bilmediğni gösterir
1400`e talip olanda zaten işi bilmiyordur bu zamanda.
Al birini, vur ötekine durumları


https://kemalbudak.tumblr.com/
2013-09-17 20:39:53
  • Offline
  • Erkek
Ucuz İş gücü asla olamayın
sezayiyuksektepeSezayi Yüksektepe

Değerli Arkadaşlar;

Eğer kaliteniz var ise işin doğası gereği ucuza asla çalışmayın. Freelance iş yapın ama maaaş`lı çalışmayın derim. Eğer cv nizde referanslarınız olsun istiyor iseniz ve iş hayatına yeni başladıyasanız ilk 2 işinizde paraya bakmayın derim.

Birinci işinizde en az 2 yıl, sonrasında iş değiştirmek çok mantıklı olur. 2 işinizde de en az 3 yıl çalışırsanız 3 işinizde sanırım istediğiniz ücretleri üç aşağı beş yukarı (kurumsal firmalardan) alırsınız diye düşünüyorum. Çünkü 3. iş görüşmesine hem tecrübe sürsi hem de referas işlerinizle gideceğiniz için karşı taraf yeterince ikna olacaktır.

Selamlar.


2013-09-23 08:04:14
  • Offline
  • Erkek
En güzeli memur olup
POWERD3D

En güzeli memur olup dışarıdan iş yapmak.


2013-10-03 16:56:06
  • Offline
İşverenden istediğiniz maaşı alabilmeniz
oirmak1975Özer Irmak

İşverenden istediğiniz maaşı alabilmeniz için önce işverene kaliteli modellemelerinizi sunmalısınız. Elinizde kaliteli modellemeleriniz yoksa hiçbir zaman düzgün paralara çalışamazsınız. Siz kaliteli bir modelleme yapabiliyorsanız zaten işverene ihtiyacınız yok demektir. Kendiniz de çok güzel paralar kazanabilirsiniz.


2013-11-25 15:00:11
  • Offline
  • Erkek
kavramları birbirine karıştırmak
barsuk

yaklaşık 5 ay önce profesyonel sanat hayatımı bir yere koydum ve inşaat sektörüne bodoslama girdim. ilk bir ay içinde akademiden bir arkadaşın max bilgisine ihtiyaç duyuldu ve gözümün önünde bir pazarlık yaptı.anlaşma haftada 5 bin ben istediğinizi çizerim. her hafta sonu paramı alırım ....3 hafta içinde kararsız şantiye 15 bin verdi arkadaşın eline.. 4. hafta işi bıraktım . son 3 aydır max çalışıyorum. bilgisayardan mail dahi atmayı bilmeyen ben şimdi kaplama ve vray den kastınız neyse onu çözmeye çalışıyorum.. tartışmanızın gözden kaçan pek çok yanı var. TASARIM (güzel sanatlarda eğitim almış biri olarak ana sanat dalımda heykel.,ayrıca tiyatro ve orada ki sahne dekoru üstüne ayrıca durmuş biriyim, resim ve grafik eğitimi aldım..vs) alanı hep yeni bir fikirle teknik yetkinliği birbirinden ayırmaya çalışmış, iyi bir tasarımı bazen hiç olmadık taşların altında aramış..mesela reabilite merkezlerindeki sorunlu insanların tedavisinde başlayan serüven pek çok profesyonele dışa vurumcu, izlenimci yada soyut ekollerin kapısını aralamış.. EKONOMİ konusu var tartışmalarınızda kim ne alıyor niye alamıyor dönerci bile kıyaslamaları falan filan..tasarım dünyası sizden önce 16 yy. dan beri var ...başlangıç da kilise himayesinde olan yapılar siyasi bir özerklik kazanabilmek için üniversite kurmaya çalışıyor..günümüz güzel sanatlar gibi kurumların başlangıcı akademi...yani sendikamı kurarsınız yoksa gemisini yürüten kaptanlar bir yana amatörler bir yana diyerek dönerci ile tasarımcıyı birbirinden ayırıp birini yüceltir misiniz bilemem..ÖZETLE maddi imkansızlıklar beni max e itiyorsa piyasanız cidden düşüyor demek ki..Özetle ürettiğiniz hiç bir görsel tasarım olanaklarını barındırmıyor hepiniz zamanla teknik yetkinlik alanlarınızı geliştiriyorsunuz..özellikle mimari alanda verdiğiniz sunumlarla...(elbet de ben yanılıyor olabilirim..daha iyi alanınızı tarif leyin derim o zaman)


2015-03-23 21:14:01
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!