3ds Max : Sahne Yada Bozuk Obje Kasma Sorunu ?

Sahne Yada Bozuk Obje Kasma Sorunu ?
errortaaTalha Güneş

Merhaba arkdaşlra şuan elidme etişmesi gereken bir porje var bir saat kulesi çizdim her zamanki gibi sahneme attım hep aynı sahneyi kullanuyorum.Bu sefer en ufak bir mause hakretimde max donmaya başladı bir donuyor 20 dk gelmiyor sorna geliyor başka sahneye atıyorum aynı sahnede problem oldnu pek düşünmüyorum çünkü diğer işlerimi açtığımda onlarda bir sıkıntı yok son çizdiğim işte sıkıntı var aklıma gelen acaba bozuk bir objemi var onu nasıl tespit ederim yada bunun nedeni nedir herşeyde donuyo hareket ediyorum donuyo 20 dk gelmiyo sawe yapıcam donuyor 20 dk gelmiyor acil cevaplarsanız sevinirim proje yetişmesi lazım patronlar sıkıntıyor :D


2011-08-20 12:36:16
  • Offline
  • Erkek
Çok yüksek poligon sayısına
YasarTasYaşar TaşAvatar

Çok yüksek poligon sayısına ulaşmış olabilirsin diye aklım ageliyor. Klavyeden 7 tuşuna basarsan sol üst köşede poligon sayısını görebilirsin. Muhtemelen birkaç yüzbin seviyesindedir.
Nasıl çözersin sorusuna gelince aslında belki baştan, daha az poligon ile çizmek olabilir. Poligon azaltan modifierler var Optimize gibi, bir kaç defa denedim ancak çizimim bozulmuştu. Sen de bir dene istersen.
Sevgiler...


2011-08-20 12:42:06 Edit:2011-08-20 12:44:56
  • Offline
  • Erkek
Bu sıkıntı benim de
portoDeniz ErtanAvatar

Bu sıkıntı benim de başıma birkaç defa geldi. Çok daha yüksek poligon sayısına sahip sahnelerle de çalıştığım için sorunun poligon sayısından kaynaklandığını düşünmüyorum. Dosyanın açılması ve kaydedilmesi de oldukça uzun sürüyor. Ayrıca boş bir sahneye bu dosyadan herhangi birşey aktardığımda diğer dosya da aynı şekilde davranmaya başlıyor. Bu soruna çözümü olan var mı?


2016-08-15 14:35:35
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!