3ds Max : kaplamada sıkıntı çekiyorum

kaplamada sıkıntı çekiyorum

Merhaba benim kaplamada sıkıntım var. Mesela bir dolap çiziyorum üstüne wood kaplaması atacağım google dan bir örnek alıyorum bitmap yapıp içine atıyorum ve UMV map yapıp iste küçültüp büyütmeye çalışıyorum fakaat aşağıdaki gibi kare kare oluyor. Photoshop ile yapılacak sanırım bana yardım edebilirseniz sevirinim şimdiden teşekkür ederim.

normal hali üstüne atayınca :
http://i59.tinypic.com/221d6r.png

kare kare hali yani umv map yaptığımda :
http://i59.tinypic.com/2cwpojm.jpg


Bakayım ne çizmişsin O-o
2014-09-21 00:27:48
  • Offline
  • Erkek
Sorun kaplama olarak kullandığınız
ArkondeRAlper SözenAvatar

Sorun kaplama olarak kullandığınız resimin kaplama olarak kullanmaya uygun olmamasından kaynaklanıyor. Kaplama ararken "tileable" ya da "seamless" kelimeleriyle aratırsanız bulacağınız sonuçlar işinizi görecektir. Ya da photoshop vb. için "seamless texture tutorial" diye aratarak kendiniz yapmayı öğrenebilirsiniz. Biraz zahmetli bir iş oluğu için mecbur kalmadıkça ben yapmıyorum.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2014-09-21 22:57:16
  • Offline
  • Erkek
Alper bey yardımınız için

Alper bey yardımınız için teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz çok zahmetli bir iş :) fakat kendim sitlerden hazır kaplama alıyorum yani hazırlanmış şekilde ama genede böyle çıkıyor acaba 3dmax programımda mı sıkıntı var diye düşünüyorum.


Bakayım ne çizmişsin O-o
2014-09-21 23:16:06
  • Offline
  • Erkek
Photoshop kullanıyorsanız indirdiğiniz bir
ArkondeRAlper SözenAvatar

Photoshop kullanıyorsanız indirdiğiniz bir kaplamayı önce photoshop ile açın ve filter/other/offset filtresini uygulayın. Kaplamanın yan yana eklendiğinde nasıl görüneceğini bu şekilde görebilirsiniz. Diğer örnekleri bilemem ama eklediğiniz resimde max ile ilgili hiç bir sıkıntı yok, tamamen kaplamanın kendisinden kaynaklanıyor.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2014-09-21 23:33:08
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!