3ds Max : iş yerinde başkalarına 3ds max ögretiyormusunuz ???????

crazyspym +1

crazyspym +1


Bakayım ne çizmişsin O-o
2014-10-19 19:03:32
  • Offline
  • Erkek
"işi ögretip işsiz kaldım
exedesignFatih EkeAvatar

"işi ögretip işsiz kaldım ben bende oyuzden açtım bu konuyu acaba nasıl bir yol izliyorsunuz ögretmemek için."

Valla bence iyi olmuş öyle bir yerde fazla durman hata zaten bırak kendi hallerine o zihniyetle yaşasınlar.


2014-10-19 22:23:20
  • Offline
  • Erkek
şahsen babam mezardan kalsa
azimliazim dağdelen

şahsen babam mezardan kalsa yardım isterse, yerine geri git derim...


2014-10-19 23:09:08
  • Offline
  • Erkek
en cok ta birde
natxhoнатхъо муратAvatar

en cok ta birde tavir alıyorlar ögretmiyormuş falan diye


natxho
2014-10-19 23:17:14
  • Offline
  • Erkek
Paranistserkan toydemirAvatar

Öğretmek 2 kere öğrenmektir. Ha karşılıklı ha değil, bu sizin olaya yaklaşımınız la alakalı. Para kazanmak içinse zaten bunda bir şey yok. Ama iş arkadaşınızla olan muhabbetinizde, böyle bir yaklaşım yanlıştır. Kimse kimseden üstün değildir. O zaman din adamları kendi işlerini ellerinden alacak korkusu ile dinlerini öğretip yaymasınlar, usta çırağa bir şey öğretmesinde ona yardımcı olmuyor diye işten kovsun o zaman ne anlamı kaldı ki işe almasına. vs vs vs anlatmak istediğim açık örneklerde.

Siz bir şey öğrettiniz diye size karşı bir ters tavır yapılıyorsa evet bu yanlış, bu yüzden kovulmanızda sizin yanlışınız.Kovuldunuz mu birşeyler öğretecek kadar iyimisiniz niye üzülüyorsunz ki gidin yeni iş bulursunuz zaten.

Kendinizi savunamamak diye bir şey var. Ben birisine bir şey öğretip de sonrasında bana karşı kullanıp beni işten attırıyorsa demekki öğrettiğim kişi öle bir öğrenmiş ki bizi geçmiş derim. Aferin bana derim, cahilliğine verir, sızlanmam yeni iş yaparım ama içim sızlamaz çünkü, elbetten ondan cıkacaktır ekmekle oynamanın bedeli. Ama sizin içiniz rahat olacaktır. Her şeyi paraya vurmayın, bir tane iş yeri yok, vizyonunuzu geniş tutun, idealleriniz varsa onun uğrunda savaşın, 2 sıkıntı çektik diye hemen yaygara koparmayın.

Hayatta en nefret ettiğim kendini digerlerinden üstün olarak görenlerdir. Sen kimsin ki üstün görme gibi bir, cehalete düşebiliyorsun. Arkadaş arkadaşa faii fiyatla 1 görsel satmaya yelteniyor bu ülkede siz nelerle uğraşıyorsunuz. Çok da önemli değil.

Ben bunu genel olarak anlatıyorum kesinlikle bir hedef seçip onu vurmuyorum. Bir iş yerinde patronculuk oynamayın, patron var zaten CULUk diye kapıda kalırsınız.


NATXHO: bence hiç üzülme arkadaşım, sen bir şeyler öğrettin diye cezalandırıldığını sakın düşünme, o işte bir hayır vardır emin ol. Sen insanlık görevini yaptın onlar anlamadı ama bu seni insanlıktan çıkarır mı arkadaşım? çıkarmaz. Sen yolunda devam et tecrübelerine göre davran emin ol burada alacağın cevaplar senin ne kadar doğru yaptıgını gösterecektir. O zaman dünya kim ki insanın kendinden ödün vermesini sağlayabiliyor. Bu kadar düşmedik arkadaş.

Düştüğünde kalkmasını bilmek bir erdemdir. Yanlıştan doğruya dönebilmek de bir erdemdir. Doğru yaptıklarından zarar görüp yolundan dönmüyorsan buda erdemdir. Bunun kararı senin. Kimsenin ne yaptıgı seni ilgilendirmiyor. Bunu biliyorsun. Belki cevap veren arkadaşların bazılarının yazılarına bunu da yapmam ki ben demişsindir.

Neyse sen ne isen o ol, öneri al, yorum al, danış,tanış,öğren,öğret, ama kendin ol. Bence kendi yolundan şaşma.


EK: Anlattığım konu sadece 3d degil her meslek grubu için geçerlidir. Ünvanlar kalıcı şahıslar gidicidir bunu sakın unutmayın. Patron üstüne o işletme adam yoktur. Hepsi kapı onune koyulur. Vazgeçilmez saymayın kendinizi.

SAYGILAR.


2014-10-20 10:08:05 Edit:2014-10-20 10:12:33
  • Offline
  • Erkek
alakan için saol kardeşim
natxhoнатхъо муратAvatar

alakan için saol kardeşim

alakan için saol kardeşim bunun bir yerde degil sadece insanlarının ve menfaatleri ve patronların aysonunda odeyecekleri para ile ilişkelendirdikleri için u problem ortaya cıkıyor bugun piyasada ust seviye 3d yapan arkadaşlarda var amator arkadaşlarda bu konuda en cok amotor arkadaşlarda cıkıyor arkadaşlar bir şeyle cıkardıkca bir yere baş vuruyor işe giriyor ondan sonra 3d konusuyla alakalı dogru duzgun bir bilgisi bile olmayan işyerleri verdikleri paraya fazla acımıyor ama bir gun illaki profosyonel bir rendera ornegin ihtiyaçları olduklarında dısardan fiyat aldıklarında anlıyorlar bu işlerin kolay olmadıgını ondan sonra amator arkadaşlara yıgılıyorla bu adam yapıyor sen nden yapamıyorsun diye ondan sonra işler sıkıntıya sarmaya başılıyor.piyasada oyle elemenlar varki anlık işi kurtarayım o gun geçsin proje cıksın diye bakıyorlar bazen başkalarından gelen 3d leri duzeltlme ihtiyaçları duyuldugunda bunu ndene boyle yaptın deyipte bir şeyler izah etmeye başladıgında suratına salak salak bakıyorlar ama ay sonu geldiginde odeyecekleri paraya ve menfaatlerine bakıyorlar malesef işin kotu tarafıda bunu anlatıgım şahıs patronun yada bu işle alkalı çizimleri yapan arkadaşların olması malesef ulkemızde yabanci dil eksigi var ve bu programları advanced yani ileri seviyede ogrenmek zor.universitelerin bile verdikleri egitimlerde bile sıkıntı var bence bugun bir bir cok egitim veren bir okutman yada üni hocasının bodrum katlı 3-4 katlı proje cıkaramayacagından supheleniyorum neden derseniz stajerlerden biz boyle bir proje uygulaması yapmadık biz bu merdiveni boyle yapmıyorduk duz merdiven uyguluyorduk diyen stajerlerle karşılaştım malesef buda turkiye gerçegi beledeiyelere girmiyorum bile buna benzer problemler onlarda da var tahmin edersiniz cunku buralardan mezun olanlar oralarda çalışıyor benım bu işi yapan arkadaşlarda tek istegim şu işi hakkıyla yapın sizden daha iyi yapnada saygı gosterin araştırmacı olun bunda dolayıda açtıgım konu meydana cıkıyor zaten işten anlayan birini buldularmıu bunu banada ogretimisin herşeyi sizden ogrenecek sonra niyeti neyse o olucak ama ters bir şeydede sizden ogrendiklerini yok yere sayacak seni harcayacak bir sürü eleman var piyasada malesef insanlar çagımızda malesef menfaat ve geçim derdinde.alakan ve iyi niyetin için cok saol paranist :)

natxho
2014-10-20 13:53:01 Edit:2014-10-20 13:57:13
  • Offline
  • Erkek
Geçmiş olsun, Programı
saitbakirciElektro.NicAvatar

Geçmiş olsun,

Programı kullanmak önemli değil. Serkan Bey`in yorumunu çok beğendim.

Ek olarak şunu söylicem. Bu işle uğraşan herkesin içinde bulunduğu çalışma ortamında bu gibi insanlar var. Mesela ben çok sitresli bir ortamda yaşıyorum. İnsanlar izledikleri filmlerle kendilerini yıllardır bu işi yapan görüntü yönetmeni falan zannediyorlar. 1 değil 2 değil okadar çoklarki.. Hangi birisine laf anlayacaksın?


İş öğretme olayına gelince;
Benim bazı kriterlerim var. Bence bilgi paylaşılmalı. Paylaştıkça insan güncel kalır ve bilgisini daha sağlamlaştırır. Fakat bilgi israf edilmemeli.
İşimizin tamamı görsel ve herkesin görsel bir hafızası ve fikri var. Bilgi paylaşırken neden ben sitrese giriyim yada neden bilgimi paylaşmak zorundaymışım gibi hissediyim !!! Bilgi istekli paylaşılırsa karşısındaki insana fayda sağlar. Zorla paylaşırsam karşılaşacağım zorlukları bildiğim halde neden paylaşıyım?

Benim kendimce aldığım tedbirlerim şudur:
Ben mükemmel bir insan değilim ama dikkat ettiğim konular çok hassas.
- Bu işi öğrenmek isteyen insanın önce karakterini.
- Algı yeteneğini.
- Ne istediğini
- Nasıl İstediğini
- İsteme şeklini
- İstediği konuda yardım ettiğimde bir sornaki adımı
- Bu işi öğrenmek istemesindeki maksatını ve içinde bulunduğu işyeri konumunu
ve Terbiyesini tarttıktan sorna paylaşım yapıp yapamayacağıma karar veririm.

Benim hep söylediğim bir sözüm var. " Art niyetli insanlarla bilgi paylaşıldıkça, kaynak değer kaybeder."

Saygılarımla,


2014-10-21 10:45:12
  • Offline
  • Erkek
Güzel Anlatım
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Elektro.Nic güzel yazı ve anlatım, teşekkürler.


https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-10-21 11:40:50
  • Offline
  • Erkek
velhasıl kelam ahilik diye
firketeyılmaz bağıran

velhasıl kelam ahilik diye bir ruh vardır. Tamamen bize özgüdür. Gerçi o ruhta çırak olanı karakterini de sen oluşturursun. Ancak olabildiğince o ruhu yaşatmak hepimizin elinde.

Sait düşüncelerine burada katılıyorum. Bilgi değerlidir. Gerçekten çok değerli. O bilgiye gerekli değeri verecek olana bilginini her türlüsü teslim edilir.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2014-10-21 12:20:58
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!