3ds Max : Forest Pack DR Sorunu

Forest Pack DR Sorunu
perganonEmre ÇETİNKAYA

Merhaba dostlar,

Distributed rendering alırken, mevcut kaplamaları ağ üzerinden çalışma klasörüm olan (z:\) klasörü içerisinde gösteriyorum. Buraya kadar sorun yok. Asıl sorun Forest Pack`e ait kaplamalarda. Render esnasında diğer client`lar render alırken kaplamalar gözükmüyor. Acaba Forest Pack Pro\maps klasörünü z:\ ye kopyalamış olsam sorun çözülür mü?

Bir soru daha; Distributed rendering biraz geç başlıyor, 220Mb civarı bir sahneye yaklaşık 7-8 dakika sonra client`lar geliyor, bu sorun dosya boyutundan kaynaklı olabilir mi ?


2016-10-22 22:18:25 Edit:2016-10-22 23:07:25
  • Offline
  • Erkek
selam forest pack
sener4186şener yıldızAvatar

selam

forest pack c: diskinizze kurulu.kaplamalarda c diskinizde.
c disk in paylaşıma açık oldugundan emin olun.(tabi sistem c diskinizde ise eger)

render in geç gelmesi dosya boyutu ve sahnede kullanılan maplerin fazla olmasında ve ag hızınızın düşük olmasından kaynaklı olabilir

iyi çalışmalar.


http://www.seneryildiz.com.tr
2016-10-23 02:05:20
  • Offline
  • Erkek
Z:\ klasörünü ağ üzerinden
RenderAliAli DemirtaşAvatar

Z:\ klasörünü ağ üzerinden map network driver şeklinde mi tanımladınız ?
eğer bu şekil tanımlamazssanız DR render da sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
yüksek dosya boyutundaki bilgiler ağ üzerinden aktarımı bittikten sonra başlar dolayısı ile bekleme normal.
ilk proje ağdan render programına yükleniyor orada tekrar işlenip render edilebilir şekle kendi içinde getirilip başlıyor dosya büyüdükçe süre uzayacaktır bu uzama da render bilgisayarlarının teknik özellikleri de önemli ram yeterlimi ram az ise sanal hafızaya geçecektir mekanik harddisk mi ssd mi kullanılıyor bunlar hep etken. mekanik harddisk varsa kesinlikle ssd ye geçilmeli.
sanal hafıza dosyası da elle kontrol edilse daha iyi ilk başlangıç değeri minimum düzeyde tutulup maksimum değer yükseltilmeli böylece ilk sanal hafıza dosyasını açıp işlemeye başladığında gereksiz maksimum dosya boyutu ile uğraşılmaz
proje sanal hafızada 16 gb alan oluşturmuşsa o düzeyde dosya işlenir diğer türlü windows otomatik harddiske ve sistem hafızasına göre kendi maksimum boyutu oluşturacaktır
64 gb ram var ise sanal hafıza 64 gb oluşur halbuki proje dosyanız belki sanal hafızada 16gb harcayacak vs. vs.


2016-10-23 02:14:23
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ederim detaylı bilgi
perganonEmre ÇETİNKAYA

Teşekkür ederim detaylı bilgi için Ali Hocam. SSD Takılı render farm`da hepsinde 8`er GB ram mevcut, q6600 cpu var. Bekleme süresinin geç gelmesini az biraz tahmin ettim, çünkü log ekranında detayları aktarırken gösteriyor. Sizin de belirttiğiniz gibi; Dosya boyutu büyüklüğü, kaplamalalar, vb. etkenlerin diğer client`lara ulaşması zaman alıyor.

Şener hocam C:\ yi paylaşıma açıp bir deneyeceğim bakalım bir sorun olacak mı. Forest Pack`in Maps kısmını olduğu gibi çalışma klasörü olan z:\Ağ Sürücüsü kısmına kopyalamıştım ama sonuç alamadım. Tekrar C:\ sürücüsünü paylaşıma açıp bir deneyeyim.

Tekrar teşekkürler.


2016-10-23 02:55:42
  • Offline
  • Erkek
Emre bey kaplamalarla uğraşmanıza
numannumanNuman KalyoncuoğluAvatar

Emre bey kaplamalarla uğraşmanıza gerek yok. Forest packti diğer makinaya da kurun. kurulum sırasında installation Type bölümünde "Render slave node" seçeneğini seçerek yükleyin. lisans filan istemeyecektir ve kaplama sorunu çözülecektir.


www.nmn.com.tr
2016-10-23 10:00:06
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!