3ds Max : Corona renderer vs V-ray

Corona renderer vs V-ray
yusufekzyusuf ekizAvatar

Arkadaşlar merhaba bildiğiniz üzere 3ds max’de render deyince ilk akla gelen render motoru V-ray oluyor. Tabi piyasadaki çalışmalarda kullanım ağırlığı oldukça fazla. Şimdi ne alakası var Mental-ray de gayet iyi işler yapılabilir dediğinizi duyar gibiyim. Evet bu mümkün ancak bu işe yeni başlayanlara bile Mental ray gömülü ve ücretsiz olmasına rağmen yinede v-ray öğretilmekte. Bu iki render motorunun da kendince avantajları vardır bizim konumuz bu değildi aslında. (Amma uzun bi giriş oldu yahu :))
İnternette bu render işlerini kurcalarken corona renderer ile karşılaştım aslında daha öncede duymuştum ama uğraşmaya bile gerek görmemiştim ne kadarda yanılmışım. Öncelikle şunu söyleyeyim kalite açısından vray den daha güzel bir sonuç aldığımı görünce heyecanım bir kat daha arttı. En büyük avantajı yaptığı işe bakarak konuşursak render süresinde ciddi bir fark var. Bunları görünce iyice kurcaladım deneme çalışmalarından sonra vray le yaptığım bi kaç çalışmayı corona malzemeleriyle tekrar yapıp sahneleri karşılaştırdım ve sonuç:

corona renderer 1.3 : [url=http://hizliresim.com/RolgM7][img]http://i.hizliresim.com/RolgM7.png[/img][/url]

v-ray 2.30.01 : [url=http://hizliresim.com/92Pb88][img]http://i.hizliresim.com/92Pb88.png[/img][/url]


Görüldüğü üzere sonradan öğrendiğim corona 3 senedir kullandığım v-ray den daha iyi sonuç verdi. Benim açımdan gayet memnun edici bi program olduğunu söyleyebilirim. Corona da ışık hesaplamaları epey hızlı ancak render pass kısmı daha farklı. Tatmin edici bi sonuç oluncaya kadar bekleyebilirsiniz yada render pass kısmı için kendimiz limit verebiliriz. (100 genelde yeterli oulyor.) Bu kadar teknik bilgi yeterli, programı internette ana sayfasından indirebilirsiniz. 45 günlük full deneme imkanı veriyor benimki hala sürüyor. Tamamen satın alma opsiyonları biraz pahalı aylık 25 avrodan başlıyor fiyatlar bide öğrenci sürüm var yıllık 25 avro birde 548 avroluk box paket var bu heralde yeterli olacaktır.

Sonuç olarak hangi render motorunu kullanacağınız tamamen size bağlı, hangisi kolay geliyorsa, hangisinden daha çok verim alıyorsanız sizin için en ideal olanı odur. Ben sadece corona render motorunu en azından bilginiz olması açısında bi denemenizi öneririm.

Hadi kalın sağlıcakla…


2016-02-03 21:56:32
  • Offline
  • Erkek
Corona motoruna kısa bir

Corona motoruna kısa bir süre önce bende baktım.Ayarları tam anlamıyla yapamadım sanırım vray`deki kaliteyi yakalayamadım.[Bu benim yaptıgım ayarlarla alakalı olabilir].Siz sanırım tek kare render üzerine calısmısınız animasyon agırlıklı olarak motion graphic üzerine corona kullanan kisiler var ise setup kısmını biraz anlatabilirmi acaba?


2016-02-04 12:18:43 Edit:2016-02-04 12:19:10
  • Offline
  • Erkek
İşlerine bayılarak (özellikle ışık)
bermanErman B

İşlerine bayılarak (özellikle ışık) yurtdışında takip ettiğim çoğu render firmasının corona render kullandığını farkettim. En iyisi bildiğindir evet ama piyasayı ve kaliteyi sürekli aramak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Vray`den geçiş zorluğu nedir acaba? ve iki motoruda kullanmış olup avantaj-dezavantaj fikir verebilecek arkadaşları yoruma davet ediyorum.


4930K - GTX 780 - 32GB - 3dsmax 2014 - Vray 3.6
2017-10-17 16:49:58
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!