Mental Ray : mental ray mi yoksa vray mi

mental ray mi yoksa vray mi
arzu-kodaman-aratArzu Kodaman AratAvatar

Arkadaşlar ben mental ray ile başladım vray hakkında hiç bilgim yok kullanmadım ancak kafamı hep kurcalayan bir şey var vray mi kullanmak gerekir yoksa mental ray mi daha iyi sonuçlar hangisinden elde edilir mental ray kullanımı çok basit vray çok karışık diyorlar aynı sonuç veriyormu mental acaba?


2011-12-24 17:51:37
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Arzu hanım o seçimi
TalikaOkan EyüpAvatar

Arzu hanım o seçimi yapmak kişiye kalır açıkçası mentalray`in vrayden aşşağı kalır hiçbir yanı yok vray karışık değildir hatta vray kullananlara görede mentalray karışık gelebiliyor ikisini de deneyerek aslında sorunuzun cevabını bulabilirsiniz vray hakkında daha çok kaynak vardı herkes onu terhcih ediyordu fakat şimdi mentalray ile kaynaklarda bihayli var. He hız açısından derseniz mentalray daha hızlı rander alıyor diyorlar denemedim fakat vrayden gayet memnunum :)


- Hiç...
2011-12-24 17:57:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben Mental Ray kullanıcısıyım.
ulasdenizulaş deniz

Ben Mental Ray kullanıcısıyım. Fakat şu aralar Vray öğrenmeye de çalışıyorum. Mental Ray de istenilen kaliteli sonuçlara ulaşmak Vray den daha kolay değil. Ve nedense piyasada yapılan render işlerine baktığımda Vray çalışmaları daha göz alıcı oluyor. Vrayde yerel ayarlar Mental Ray`e göre daha kolay bence. Mental Ray global olarak sahneyi iyi ayarlarken, Vray daha spesifik alanlarda hızlı çözümler sunuyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla Tek kare Renderlar için Vray tercih edilirken, Animasyonlar için Mental ray daha avantajlı olabiliyor. Piyasadaki hazır modeller açısından da Vray çok avantajlı. Mental ray için hazır obje bulmak gerçekten çok zor.
Diğer Autodesk ürünlerini kullananlar için Mental Ray kullanışlı. Bu yüzden ben Mental Ray ile başladım. Inventor Revit Autocad gibi programların da render motorları mental Ray. Sonuç olarak Vray bilmemin daha avantajlı olacağına karar verdim. Bir yerlerde Mental Ray`in ( mevcut MR bilgimle ) yetersiz kaldığı oluyor.


2011-12-24 20:29:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hangisi gönlüne daha çok
huzeyfecoskunhuzeyfe coşkunAvatar

hangisi gönlüne daha çok hoş geliyorsa o . Bu sorunun en mantıklı yanıtı bu :) İkisinde de aynı sonucu alırsın ikisininde birbirine göre avantajları dez avantajları olabilir


every single thing can make sense
2011-12-28 04:25:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben yukarıdaki yorumlara biraz
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Ben yukarıdaki yorumlara biraz katılmıyorum. Sonuçta iki render motorundaki ışık hesaplamalarının arkasında doğru ışık bilgisi yatar. Mentalray`e gelince ben hiç Vray kullanmadım gerekte duymadım. Doğru malzeme ayarlarını vraydede yapamadıktan sonra vray kullanmanında bir anlamı yok. Sonuçta toplam olarak bakarsan arch&design mat. ile Vrymtl arasında temel olarak fazla bir fark yok. Eğer siz malzemenin nasıl davrandığını bilebiliyor iseniz hiçbir render motoru bunu daha fazla güzelleştirmez. bence iş ışık ve kaplama bilgisi ile alakalı. Küçük trikler ancak render motorları arasında seçim sebepi olabilir. Hazır model konusuna gelince artık çok fazla minik scriptler var. tıllayınca iki saniyece malzemenizi vrayden mentalraye çeviriyor. Bunlar bence mental rayi kullanmamak için küçük sebepler.


2011-12-28 08:26:24
  • Offline
  • Erkek
  • http://dmrmrt.deviantart.com/
{islemler}
Mental Ray`den şaşmam. Kurma
novaStd

Mental Ray`den şaşmam. Kurma derdi yok, lisans derdi yok...


2011-12-28 08:33:23
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !