Maya 3D : maya ya yeni başladım..

maya ya yeni başladım..
EleCtra05Ensar Ay

merhabalar herkeze.. 3ds max i öğrendikten sonra maya ya da başlıyayım dedim :D
maya için bana önerebileceğiniz bişiler varmı. eğitim videoları gibi nereden, nelerden başlamalıyım :::
birde animasyon konusunda max mi daha iyidir mayamı ??
yardımcı olursanız sevinirim.


2014-05-09 16:29:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mayanın eğitimleri max kadar

mayanın eğitimleri max kadar çok değil yinede belli başlı googleye aratırsan mayanın eğitimini gösteren 3d siteleri mevcut ama yeteri kadar değil birde durumun varsa sanal öğretimin çıkardığı maya seti var dediğim gibi mayada türkçe ders az var kolay gelsin


2014-05-09 17:57:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
https://www.udemy.com/learning-3ds-max-after-knowing-maya-modeling/ ben şu dersleri
koftemustafa duyarAvatar

https://www.udemy.com/learning-3ds-max-after-knowing-maya-modeling/ ben şu dersleri izlemiştim. tavsiye ederim


maya+zbrush
2014-05-09 19:39:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
maya unlimited kodlab ın
karalodarif tarfan

maya unlimited kodlab ın bir kitabi var onu almanı tavsiye ederim yeni başlayan için güzel bir kitap daha sonrasında sanalögretimin hazirladigi 2 egitim seti var biri başlangic biri karakter modelleme diye bunları almanı tavsiye ederim ama diğer arkadaşlarında dedigi gibi türkçe kaynak çok az ingilizcen varsa maya yı anlatan çok güzel siteler var bunlarıda deneyebilirsin


locked child
2014-05-11 21:49:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bende bu konudan baya
natxhoнатхъо муратAvatar

bende bu konudan baya munzaripim maya ögrenmek isitiyorum güzel ingilizcen varsa bu işi cabuk kavrarsın ama yoksa işin baştan soyleyim baya zor.istanbuldaysan işin kolay güzel bir araştırmadan sonra gğzel bir egitim alamanı tavsiye ederim bahsettigin egitim setleri benım elimde var karakter animasyonu egitim setinden memnun kalmadım dogrusu kafanda bir sürü soru işareti olucak bunları çözmen için gerçekten iyi bir ingilizce seviyen olması gerçekten şart.birde maya munulerine ara yuzune alışmak max kadar kolay degil derinlerde saklı ve ulaşmak için biraz tıktık yapman gerekiyor mause ile bazı özelikleri iki programında bir birlerine üstünlükleri var ama mayayı modelleme kısmında hiç begenmedim ben sahsen maxte daha kolay ilerliyorsun.bir programın diger programlara ustun alması kaynak yeterliliğidir bu problem melesef mayada var ama maxte kaynak bakımından maya on basar ama animasyon konusundada maya maxe on basar araştırmalarım bunu gösteriryor.birde max konusunda animasyon özelikle karakter animasyonu uzeriden bir firmada çalışmayı düşünüyorsanız maya ogrenmeniz şart max i kulanan firmlarda cok . maya kulanmalarının en buyuk sebebide eskişehirde bulunan animasyon bolumnden cıkan ögrencilere maya ögretmeleri diye bir seminerde bahsedilmişti.


natxho
2014-05-12 00:03:34
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Maya Programı ve 3d

Maya Programı ve 3d Studio Max programı aynı firmanın ürünüdür yani Autodesk firmasının ürünüdür. İki ürün de birbirlerine çok benziyorlar. Kısaca Microsoft'un Word ve Excel programları gibidir. 

3D Studio Max programında, Maya programında yapacaklarını yapabilirsiniz. Maya programında ise de 3D Studio Max programında yapcaklarınızı yapabilirsiniz. Aynen daha önce belirttiğim Word ve Excel programları gibi... Ancak, word yazı yazma programıdır. Excel tablolama programıdır. Yani Word de tablo yapabilirsiniz ancak bu Excel programının işidir. Excel programında ise yazı yazabilirsiniz Ancak, bu Word programının işidir. Özetlemek gerekir ise:

Maya ve Max her iki programda birbirlerinin işini yapabilirler, ancak temelde birbirlerinden ayrılırlar. Mesela siz mimari bir animasyon yapmak isterseniz. Kısaca bunun için de 3D Studio Max programını biliyorsanız. Bir daha Maya programını öğrenmenize gerek yoktur. Bu şekilde mekan içersinde gezinme veya dış mekanda gezinme, tanıtım animasyonları yapmak istiyorsanız. sadece 3D Studio Max programındai artı animasyon komutlarını öğrenmeniz yeterlidr. 

Örnek iç mekan animasyonu ile ilgili olarak aşağıdaik linki inceleyebilirsiniz: 

http://www.sanalogretim.com/3D-Studio-Max-2013-Animasyon/25/SetDetay 

Eğer siz mimari animasyon değil de Arçelik Rorobtu gibi, veya Vestel Reklamlarındaki Robot gibi bir işlem yapmak istiyorsanız. Maya kullanmalısınız. Sebebi şudur: Karakter animasyonu konusunda Maya programı çok gelişmiştir. Karakteri konuşturma, koşturma, yürürtme her şey içersinde otomatiktir.

Siz Arçelik robotu nu konuşturacağınızı düşünelim. Siz robotu 10 dakika konuşturacaksanız. 3D Stuio Max programında 10 dakikalık tüm mimik hareketlerini ve ağız hareketlerini modellemli ve ard ardını koymalısınız. Bu 10 dakikalık konuşma için her halde en az 1 hafta uğraşırsınız ne kadar profesyonel olsanız dahi.

Ancak, bunu maya programında yapsanız. Onun sadece harflerde yapacağı ağız hareketlerini yani alfabe karakterlerini tanımlıyorunuz. Geri kalan her şeyi Maya otomatik olarak yapıyor. İsterse Arçelik robotu bir saat konuşsun. Aşağıda ki linke tıklayıp ağız hareketleri konusunu görebilirsiniz. 

http://www.sanalogretim.com/Karaktere-Yuz-Mimik-ve-Ses-Hareketlerini-Aktarmak/MAYA--2014-Karakter-Animasyon/30/911,20/SetDetay 

Mesela bir kapı olduğunu düşünelim. Kapıdan da sırayla 100 kişi geçeğini düşünelim eğer max programında yapıyorsanız. Kapıyı animasonla 100 de açmalı ve insanlar gidince 100 de kapamalısınız. Ancak Maya programında ise sen kapısın. birisi gelince otomatik açıl. İnsan gisincde otomatik kapan diyorsunuz. O kadar. isterseniz kapıdan 100 değil 1000 kişi geçsin fark etmez. Başka bir şey tanımlamaya gerek yoktur. Otomatik olarka açılır kapanır. 

Bunlarla ilgili olarak Öğretim setlerimizi inceleyebilirsiniz:

Maya Eğitim Seti ile birlikte rahatlıkla öğrenebilirsiniz. 2 Adet Maya seti mevcuttur.

1) Maya 2012 Öğretim Seti: Maya programınar sıfırdan başlayanlar içindir.
2) Maya 2014 Karakter Animasyon Seti: Maya programını bilenler içindir. Yani Maya 2012 setini bitirenlere özellikle tavsiye edilen settir. 

Öğretim setlerinde hem Video eğitim olarak mevcuttur. Hem de Maya kitap hediyesi mevcuttur. 

http://www.sanalogretim.com/Maya-Setleri/Listele/6

linkine tıklayıp detaylı inceleyebilirsiniz.


2014-10-31 12:06:55
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !