Maya 3D : is alanı

is alanı
egelemrah gelAvatar

slm lar arkadaslar. ben 5 yıllıkmatematik öğretmeniyim.
flash, dreamweaver, photoshop orta düzey kullanabiliyorum.
sormak istedigim şu; maya3d öğrenmeye çalışıyorum, ilerleme kazandıgımıda düşünüyorum. yanlız bi işe girmek istiyorum bunun la ilgili staj dönemi ilk 1 yılı saymazsak, gelir seviyesi aylık ne olur ve nasıl iş bulabilirim ?
bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim


2013-04-29 13:29:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
yardım
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Mimari veya organik seçim yaptıktan sonra sitedeki ilan bölümüne kayıt yaparsınız. Fiyatı siz belirlemeyin . Portfolyonuza göre gelen teklifleri değerlendirin. Evliyseniz akşam tencerede ne pişeceğini düşünün. bekarsanız karın tokluğuna çalışabilirsiniz.


Game maker
2013-04-29 13:59:54
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
İYİMİŞ... :)
maveric

İYİMİŞ... :)


2013-04-29 14:46:38
  • Offline
{islemler}
drekon arkadaş umutsuzluga itme
egelemrah gelAvatar

drekon arkadaş umutsuzluga itme beni :) şimdi karın tokulugu dedigimiz olay ögrenme asaması mı yok sa ilerleme asaması mı


2013-05-02 10:27:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Emrah Bey, Bir
ArkondeRAlper SözenAvatar

Emrah Bey,

Bir arkadaşımın gıda mühendisi bir kardeşi var. Türkiye`nin önde gelen abur cubur firmalarından birinde yöneticilik yapıyor. Oldukça da iyi bir geliri var. Geçenlerde öğrendim, oturduğum sitedeki güvenlik görevlisi genç arkadaşımız da gıda mühendisiymiş.

"Kısmet" deyip geçmek istemiyorum, sizin işinizi ne kadar iyi yaptığınız kadar kendinizi nasıl pazarladığınız ve karşınıza çıkan fırsatları nasıl kullandığınız da çok önemli. Maaşlı olacak çalışacaksanız, sizden bekleneni de eksiksiz olarak yerine getiriyorsanız en kötü ihtimalle alacağınız ücret 1500 TL civarı olur. Bunun altı da mümkün, üstü de...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-05-02 11:36:18
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
cok teşekkür ederim
egelemrah gelAvatar

cok teşekkür ederim


2013-05-03 13:28:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hocam önemli olan ne
scorpiussYamaç BULUT

Hocam önemli olan ne istediği bilmek. Önemli olan Maya veya 3D öğrenmek değil. Zaten bu zor bir zanaat. İstesenizde herşeyini öğrenemezsiniz (Herkez için aynı şey bu). Benim nacizane tavsiyem önce bir dal belirleyin kendinize. Animasyonmu yapacaksınız, karaktermi modelliyeceksiniz yoksa mimarimi yada intro, fragman, görsel efect vb. Aslında bunu mimari veya organik olarak ta ayrılıyor (ama bence daha detaylı). Yani şu kadar para kazanırım demekde pek doğru değil.

Zaten herkes başlangıç aşamasında iki küpten masa yaptığında ben her şeyi yaparım la başlıyor. Ondan sonra uçuk fiyatlar çekiliyor. Bakıyorsunuz iş patlamış. Bu sefer sağlam projelere ucuz fiyat veriyorsun o zamanda bu işi yapamaz diye verilmiyor.

Yani hocam iş zor.. Çünkü daha ülkemizde bu sektör tam oturmadı. Onun için 10 liralık işi 3 kuruşa yaptırmak isteyenlerle dolu. Birde buna ne yaptınızki bu kadar bedel istiyorsunuz diyenlerde katılınca vay babam vay..:) Ülkemizde malesef Gfafik ve CG sanatçlığı yeterince değer görmüyor. 7-8 yıldır 3D`nın içindeyim, nacizane karşılaştığım ve gördüğüm şeyleri yazdım. Belki çok iyi işlerde yapabilirsin, belki de karşılaştığım onlarca işin erbabı kişi gibi bırakabilirsin. Birazda sanş lazım. Ama öncelikle çok çalışmak ve üretmek lazım.

Saygılar




2013-05-16 11:14:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ellerine sağlık
mooncrimsonengin yükselAvatar

Yamaç arkadaşın ellerine sağlık güzel ve doğru yazmış, gerçekten değeri bu sektörün değeri türkiyede olduğundan çok daha düşük ancak emrah arkadaşa eklemek istiyorum hocam bu sektörü işi seviyorsan çalış yap şuan olmasa bile ilerde şuankinden daha iyi kazanırsın online oyun dünyasında büyük işlere imza attım ve yakındanda takip etmekteyim aynı zamanda sinema dünyasıda oyun dünyası ile etkileşimde büyümekte yine kısmetten öte bişey denmiyor türkiye olunca işin içinde.


One world All pixel..
2013-08-09 06:48:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bakin ben bulgaristanda Amerikan
tricecoldNewtimucin ozgerAvatar

Bakin ben bulgaristanda Amerikan filmlerinin cekildigi bir firmaya ait bir studyoda calisiyorum, Worldwide FX, yaptigimiz filmler Olympus Has Fallen, Expendables 2 simdi 3 u yapiyoruz, burasi Bulgaristan olmasina ragmen bana gunlugu 80 Euro oduyorlar ki aslinda bu bu ise gore cok dusuk, ben FX TD yim bu arada, senior olmama bir sene kaldi, Senior artist lere MPC olsun, ne biliyim Framestore , Double Negative olsun saatine 200-300 euro dahi oduyorlar, 300euro genelde nadir oluyor ama 5+ yil is tecrubeniz var ise oluyor.

Isin guzel tarafi bir iki sene boyle yerlerde calistiktan sonra bayagi bir kontak kuruyorsunuz, Demonuzu ve RnD calisamalarinizi VIMEO gibi video sayfalariniza koydugunuz zaman freelance musteride buluyorsunuz, aylik 1000 USD kadar kazandigim oluyor boyle maasin ustune Freelance yaparak, tabi isten sonra calisiyorum yorucu oluyor ama iki cocuk var , mecbur yapicaz.

isin bir sikintili tarafi ise, bizim TC vatandasi olmamizdan dolayi VIZA sorunu, ama iyiyseniz, firmalar yabancilara calisma vizesi cikartiyorlar, ikinci problem ise genelde kontratlar kisa yani 6 ay 8 ay bazen 12 ay. uzun yillar boyle seferi gibi studyo studyo dolastiktan sonra, artik isin kasari olunca yabni buyuk studyolarda uzun kontratli ise girebiliyorsunuz, tabii istisnalarda var.

Bir arkadasimin soylemesine gorede Turkiyede iyi bir studyoda Senio Maya artistlerinin maasi 5000 TL kadar olabiliyormus.

Saygilarimla


MAYA/HOUDINI SR.FXTD / MPC timucinozger.com
2014-01-10 16:35:00
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.timucinozger.com/
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !