Maya 3D : 3ds Max`den Maya`ya Geçiş

maya ile eğitim setleri
karalodarif tarfan

maya ile eğitim setleri fln nereden bulabilecegim konusunda şu iştah kabartan siteyi banada yollayabilirmisin ( xlockedx@windowslive.com )


locked child
2012-11-22 20:47:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
simdi maxciler beni kesmezlerse
EgeYEge

simdi maxciler beni kesmezlerse ben de bir iki sey diyeyim, 9 sene max kullanip sonrasinda maya ya gecen biriyim, maxi asla acmiyorum ancak bazi modeller sirf max formatindaysa format degisikligi icin aciyorum. Mayaya gectikten 3 ay sonra rigging yapabilecek seviyeye geldim, herkes arayuzun zor oldugunu soyluyor ama bana maxten daha kolay geldi sanirim maxle aram hic iyi olmadi ve olmayacak...3 senedir maya kullaniyorum . Isimi maya dan kazaniyorum. Kullandigim yazilimlar arasinda modo vazgecilmez ancak modo animasyon icin yeterli degil henuz cunku gelisiyor... o yuzden mayaya gececek arkadaslara yanina bir adet modo koymalarini tavsiye ederim (gelecege yatirim) ,iyi mi kotu mu bilemem ama luxology(modo) foundry(nuke) ile birlesti...iki programin eksileri var artilari var ornek vermek gerekirse, nuke un renderi hala scanline render ,modonun renderi zaten tartismaya bile kapali derecede...modonun materialeditoru yerlerde surunuyor ve genis projelerde modo tikaniyor ,nuke ise sinema sektorunun demirbas composite programi bunun en buyuk nedeni cok buyuk datalarda tik bile dememesi...hal boyle oulnca bu birlesme cok cok buyuk seyler ciakracak belki de ileride autodeskin kartelini kiracak, yeni bir program mi cikar, iki program paket olarak mi gelir ...vs vs bilinmez orasi da pek ilgilendirmiyor bizi esasinda, vaadettikleri neler cikan urun de o onemli, ne autodesk benim babamin oglu ne luxology...isin ozune donecek olursam, reklam ve sinema da maya derim tek gecerim(mimaride max) modoyu da yanina render ve modelleme de destek icin oneririm animasyonda malesef cok sikintili hala(hele biraz komplek animasyona girdin mi)

parantez icinde maya +modo nasil entegre calisir diye soran olursa o parantezin icinde acikalamsini kabaca yapayim : mdd transfer ya da alembic (ki maya 2013 ve modo 601 de geldi) arastirilirsa nerdeyse her sey modoya aktarilabiliyor animasyon olarak, tabiki mododa fazla animasyonu kontrol etme sansiniz yok, kisaca `pipeline` denen kavrami iyi oturtmak gerekiyor.

Yazinin basinda belirtmedim ama sonunda belirteyim eger ingilzicesi yok ise mayayi ogrenecek kisinin, kendini kandirmasin zamanini bosa harcamasin, ingilzicesiz maya ,modo ogrenilmez ogrenirim diyen de ancak tuslari ezberler turkce ceviri bir iki kaynakla...o yuzden eger ingilizce yoksa gidip 3 ay ingilizce ogrenmek mayaya abaslamadan once yapilacak en hayirli sey, eger ingilizce var ise `gnomon, digitaltutors gibi sitelerdeki kaynaklari izlemekten gormekten bikacaginiz kadar seyler dolu maya hakkinda, modo da keza o dereceye geliyor, dunya gider maya modoya turkler gider max e ))) (sadece latife kimse kizmasin amacim tartismak degil)

iyi calismalar
Ege Y.


2012-11-23 00:13:05 Edit:2012-11-23 00:15:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
modonun metaryal editörü dışında
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

modonun metaryal editörü dışında söylediklerine katılmadığım nokta yok Ege Y.
modo ile maya modelleme açısından bir hayli yakınlar. ama modelleme (sahne) ve renderda modoyu tek geçiyorum. ha bana göre unwarp uvm çok kolay çıkartıyorum, biraz hakim olduktan sonra metaryal oluşturma ve atamada gayet basit. (not ingilizce bilgim çok fazla değil ama help menüsü öğrenmek istedikten sonra aradığın her şeyi sana verecek kadar kapsamlı)
bir de şu var ki max ile 1 saat süren krom (genelde parlak) camlı bir korkuluk renderı modo ile max 30 dk (intel dual 2ghz, 2gb ram, ati hd 2000 küsür) eskiden realistik render istemezler cam+krom olduğu belli olsun yeter derlerdi, şimdi render beğenmiyo adamlar.


MODO, rhino
2012-11-23 09:32:43 Edit:2012-11-23 10:00:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
konu çok geçmiş farkındayım
junior012

konu çok geçmiş farkındayım ama banada o iştah kabartandan bi yollarsan sana zahmet :)


2012-12-05 11:05:34
  • Offline
{islemler}
bende alsam o meşhur
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

bende alsam o meşhur sitenin adını. :d


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-12-06 16:14:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yaklasik 4 seneden

Yaklasik 4 seneden beri 3dsmax kullanmaktayim.2 senelik mac kullanicisiyim.3dsmax kullanmak icin bootcamp ile windows kurdum.Tabi bu durum artik can sikmaya basladi.Photoshopta isim oldugu zaman restart atip tekrar malzemeleri duzenlemem gerekiyor vs.Bu sebepten dolayi maya kullanmak istiyorum.Ne kadar zaman icerisinde 3dsmaxte kullanirken yakaladigim seriligi yakaliyabilirim.Egitim icin bulabilecegim en iyi ingilizce kaynaklar hangileridir?Biraz detaya inerek 3dsmaxteki fonksiyonlarla karsilastirma yaparak biri anlatabilirse cok sevinirim.Simdiden cok tesekkurler.


2013-07-18 15:43:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Max`ten Maya`ya geçiş
gonulbuyaFerudun VuralAvatar

Eğitim için en iyi Youtube`dur. Youtube`a öğrenmek istediğini İngilizce olarak yaz, yüzlerce ders çıkacaktır. Türkçe ders olsa da genelde İngilizce ders izlemeni tavsiye ederim.

Bir yıl boyunca max kullandım. Max yamalı pantolona benziyor. ilginç bir program. Bütün komutları modify list diye bir yere doldurmuşlar. Max kullanan birisi her programı rahatlıkla kullanabilir. Maya her konuda max`ten daha üstün bir programdır. Maya`ya alışman en fazla 2 ayını alır.


2013-08-05 14:28:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
sitenin adının buraya yazılmaması

sitenin adının buraya yazılmaması çok saçma :D burası osnuç olarak bir paylaşım sitedi. ayrıca örnek veriyorum. bu forumda digital tutors ismi geçiyorsa yotube ismi geçiyor link vermenin sakıncası yok demektir.

ayrıca sormak istediğim bir şey var bu bashi geçen size free mi tamamen ?


2013-08-11 15:26:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
İştah kabartanın adını ortaya
nefyeyup çimen

İştah kabartanın adını ortaya yazıverinde bizde bilelim. Yoksa özelden atmanız ricamdır.
eyup5555@gmail.com


2013-08-28 12:26:54 Edit:2013-08-29 09:15:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !