Genel Konular : Yurtdısı Is Imkanları

Yurtdısı Is Imkanları

Merhabalar,6-7 yıldır cesitli TV,ajanslar da freelancer ve kadrolu olarak görev aldım.Bazı isler anlamında kendimi yeterli görmekteyim.Acaba bu konuda bilgili,deneyim sahibi kisilerden özellikle ögrenmek istedigim birseyler var.Yurtdısında calısma imkanları ve bu islere basvuru,kabul edilme sürecleri hakkında bilgi edinmek istiyorum|özellikle Avrupa ülkeleri icin|.[Gecmiste Türkmenistan`da kurulan bir TV kanalı icin ekip toplanıyordu bu ekipte bende vardım ama ne yazıkki o dönemde nisanlı oldugum icin degerlendirememistim.]


2016-01-08 16:27:18
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Avrupada herşeyden evel gideceğin
koccAdnanAvatar

Avrupada herşeyden evel gideceğin ülkenin dilini çok iyi bilmen gerek sadece çok iyi biliyorum seviyede değil ana dili gibi konuşabilmeniz gerekir, ben Belçikada çalışıyorum (grafik tasarımcı olarak) çok önceden iş ararken Arap yada Türk olduğunuzu anlayan işverenler hemen "bu müslüman ya elin terörünü işemi alırım gibi yaklaşım vardı ve haala öyle. Sağolsun birinci nesil avrupada adımızı çıkardı üç kağıtçıya ve eğitimsiz millet yada sadece kazma kürekten anlarlar gibi 2inci sınıf millet olarak görüldük. Hollanda Belçika Almanya Fransa`daki TV`de yada ajansda çalısan Türk yok denilecek kadar az miktarda. Birkaçını biliyorum onlarda Avrupada doğma büyüme ve tamamen ülkenin kültürünü benimsemiş Türk toplumundan kopmuş olanlardır ancak o şekil kabul edilirler. Sen Avrupa sevdasından vazgeç perisan olursun benden söylemesi...


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2016-01-09 00:09:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Merhaba Adnan arkadisimizin
EvrenEvren DincgilAvatar

Merhaba

Adnan arkadisimizin yorumlari biraz sert kacmis olabilir fakat az cok sogledikleri tecrubeleri ile dogru orantilidir yani az cok olsada dogrudur

gerci bu yasadigin yasayacagin ulkeden ulkeye degisir :)

sahsen 7 yil boyunca bircok ulkeyi gezmis ve orada yasamis olarak
Tayland, USA, Singapore, China, Malezya vs..

Sogle soyleyeyim Turkleri cogu ulke bilmediginden ve medya vb bir cok faktorden oturu Arab sanirlar yada ayni kefeye koyarlar.

Bu yuzden dis gorunumunde cok onemlidirki avrupali bir gorunume sahip isen ilk izlenimler her zaman iyi olur fakat daha bogle dogulu bir gorunume sahip isen ilk olarak nereli oldugunu sorarlar mesela :)

Kisacasi Dil, tecrube ve kendine guvenin var ise hele hele urtdisina cikma firsatin var ise hic dusunmeden git derim.

Hic birsey olmasa bile oradaki kulturu yasam tarzini kavrar ve dili dahada gelistirirsin en azindan.


2016-01-09 08:31:22
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.biohazardstudio.com
{islemler}
@kocc Benim uzaktan yani

@kocc
Benim uzaktan yani `arkadaşımın arkadaşı` olarak bildiğim bir kac kisi gayet sıkıntısız bir sekilde Almanya ve Amerika`da bu işi yapmaktalar.Islerinde iyiler ve davet edilen de olmus,kendi giden de olmus.Evet dil konusunun öneminin farkındayım haliyle ``iletişim`` lazım.Aslında biraz daha biseyler yazmak isterdim fakat negatiflik aktıgı icin gerek yok tesekkur ederim yorumun icin.

@Evren
Daha pozitif yorumunuz icin özellikle tesekkür ederim.Yapım itibariyle birsey olmaz diyip kenara cekilmeyi,vazgecmeyi seven bir kisiligim yoktur.Almanya ile baglantılarım mevcut fakat almancam yok.Türkiye`de ki sistemsizlik ve ise bakıs acısı ` Iki saatte transformers yaratmak `gibi etkenler yüzünden yurtdısında ilgilendigim konuda kendimi gelistirmek cok istiyorum.


2016-01-09 11:29:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Dreamworkste crytek te ea
Seke

Dreamworkste crytek te ea gameste türk yokmu var.mutlularmi evet.buradan çok daha mutlu olacakları kesin.üstelik ülkenin gidişatı da iyi gözükmüyor.Ancak yurtdışında calisabilmenin ilk yolu orada yaşıyor olmak.çünkü çoğu firma yurtdışından eleman getirmekle uğraşmak istemez.Bu yüzden en az bir sene rahat yaşayacak para alıp yanına ve dilde çok önemli ondan sonra gitmek lazım


2016-01-09 16:41:41
  • Offline
{islemler}
İngiliceniz iyi ise ve
abdeg33Abdi DegenAvatar

İngilizceniz iyi ise ve alanınzdaki becerinize güveniyorsanız CV`nizi farklı firmalara göndererek şansınız deneyebilirsiniz. Sonuçta kalifiye eleman için dünyanın her yerinde hazır fırsatlar vardır. Bizzat tecrübe etmiş birisi olarak bunları yazıyorum.


2016-01-09 16:46:13 Edit:2016-01-09 16:46:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Evet biraz sert yazmış
koccAdnanAvatar

Evet biraz sert yazmış olabilirim ama maalesef durum o şekil ben çok insan gördüm ne umutlarla gelip sonrada küfürle geri dönenleri. Bu günlerde Paris olayından dolayı tansiyon yükseldikce yükselen hele hele son yılbaşında Köln'de kadınlara cinsel tacizde bulunan Arap kökenliler'den dolayı sokaklara dökülen Almanlar biz müslüman istemiyoruz pankartları ve etrafdaki avrupa ülkelerin haberlerinde durmadan müslümanların geri kalmış kafa yapısı denilerek bizide o kefeye koyduklarını görüp yaşadıgın zaman ne kadar şansımız yüksek o ülkelerde bir araştırın derim.

Bunu oku

Avrupa dışından birşey söylemiyorum oraları yazan arkadaşlar daha iyi bilir.


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2016-01-10 00:31:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Selam, Aşağıda verdiğim
bleyB.Levent YılmazAvatar

Selam,

Aşağıda verdiğim linki incelemeni öneririm. Avustralya hem insana yaklaşımı hem de hayat standartlarının yüksek olması sebebiyle tercihlerinden biri olabilir.

Bol şans dilerim, umarım başarırsın..

www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists/SOL


www.bleventyilmaz.com
2016-01-11 15:53:56 Edit:2016-01-11 15:55:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !