Genel Konular : üniversite öğrencileri için ücretsiz yazılımlar

Erkan bey çok teşekkürler
keyframeKey FrameAvatar

Erkan bey çok teşekkürler


invisible
2011-09-16 23:39:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
İyi de bunu bilmeyen
ulasdenizulaş deniz

İyi de bunu bilmeyen nasıl olur. Ben her kullandığım programın üreticisinin sitesini en az ayda bir ziyaret ederim. Güncelleme ve yenilik için. Autodesk diye yzdınız mı ilk sonuç zaten Autodesk Türkiye, ki orada da belirtiliyor. Bu bu kadar gizemli bir konu gibi görünmrmişti. Bilinmemesi şaşırtıcı.


2011-09-17 00:11:49 Edit:2011-09-17 02:18:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ulaş bey bilinmemekten ziyade,
keyframeKey FrameAvatar

Ulaş bey bilinmemekten ziyade, ben Türkiye`ye vereceklerini tahmin etmiyordum. Atıyorum Academy Of Art`da eğitim alan öğrenciler rahatlıkla alır, ilgili bölümde olduklarından gibi düşünmüştüm. Ama öyle değilmiş.


invisible
2011-09-17 00:15:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
aslında bilinmesi gereken konular
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

aslında bilinmesi gereken konular ama bu sitede bile o kadar söylenmesine rağmen hala indirme linki warez marez isteyenler var demek ki bilinmiyor ben bu konuyu 3 senedir ( daha doğrusu bir autocad dosyasını açmaya çalışrığımda mealen "bu dosya öğrenci sürümü ile üretildi çıktı aldığınızda sayfanın dört tarafında belirtilecek devam edeyim mi" dediği günden beri) bilyordum ancak geçen sene TOBB endüstri üniversitesinden bir stajer gelipte "abi koca autocadi veya 3000€ ya satılan maxi bana sırf üniversite okuyorum diye beleş mı vercekler olur mu?" diyene kadar üniversitelerin öğrencilere bu imkanı anlattığını sanıyordum ;)

Üniversitelerin ilgili bölümlerinde yer alan hocaların bile bu imkanı bildiğini sanmıyorum.


MODO, rhino
2011-09-17 00:18:01 Edit:2011-09-17 00:30:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ama Erkan Bey. ben
ulasdenizulaş deniz

Ama Erkan Bey, ben yüksek lisans yaptığım için, öğrencilere özel sanıyordum. Üye olmak için okulda 2 gün e posta adresi almaya çalıştım. Vermiyorlardı. hatta Archicad okul numaramı bile istemişti. Yine de bu programları ticari maksatlı kullanmak yasak. çıktıda işaretler de bırakıyor. Normal sürümlerde de uyarı veriyor "educational version" diye.


2011-09-17 01:03:36 Edit:2011-09-17 01:05:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öncelikle bu uygulama
Problem

Öncelikle bu uygulama yeni değil uzun süredir olan bir durum, fakat buradan edineceğiniz program kullandığınız programların öğrenim amaçlı kısıtlanmış versiyonları bildiğim kadarı ile.
Eğer ben okul yönetimi olsaydım , açık kaynak kodlu yazılımları değerlendirirdim, gün gelip ücretli programlara fark atabilirler, bununla birlikte "Blender" adında çok ciddiye alınması gereken bir program var , yani size hem Maya, Hem 3dsmax, hem de After Effect gibi yazılımların bir çok yeteneğini bir arada bulunduran ücretsiz bir yazılımdan bahsediyorum.
Yine bir başka konu benim Yüksek Lisans yaptığım bölüm (MSGSÜ-Enformatik) 3dsmax,Maya gibi programları denedikten sonra Cinema 4D de karar kıldı, bunun sebebi de hem CAD tabanlı programlarla özellikle ArchiCad ile mükemmel uyumu , hem öğrenme kolaylığı, hemde diğer rakipleri olan 3dsmax ve Mayanın çok çok bir fiyata alınabiliyor olması olabilir.


2011-09-17 04:16:58
  • Offline
{islemler}
bu linki atma sebebim
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

bu linki atma sebebim öğrenci arkadaşların piyasada en yaygın kullanılan tasarım programlarına öğrenebilme amaçlı da olsa ücret ödemeden ulaşabileceklerini iletmekti.

tabi ki blender gibi ücretsiz dağıtılan açık kaynak kodlu güzel özellikleri olan bir program var , peki Türkiye`nin en çok bilinen en eski 3d sitelerinden olan bu sitede kaç blender çalışması görebiliyoruz ? Başka şekilde sorayım bir gazete seri ilan sayfasında kaç tane blender-cinema4d bilen eleman aranmaktadır diye ilan var?

yukarıda da söylediğim gibi piyasada yaygın olarak kullanılan malesef Microsoft ve Autodesk bende isterim evde kullandığım PCBSDli bilgisayarım üzerinde Autocad, 3ds max benzeri program çalıştırmak ama blender dışında alternatif bir program söyleyebilirmisiniz bana varsa da zaten autodesk satın almaya niyetlidir.


MODO, rhino
2011-09-17 09:10:33 Edit:2011-09-17 09:12:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sitemizi 2 önceki
Problem

Sitemizin 2 önceki versiyonunda Blender köşesi vardı, hatta bu konuda Türkiye de parmakla gösterilebilecek kadar az sayıdaki uzman arkadaşlardan biri tüm emeğini , mesaisini ve bilgisini buraya adadı, fakat her zaman olduğu gibi kolay bilgi edinmek ve hazır setuplar ile kısa sürede kendini usta gibi hissetmek varken neden emek verilip yeni bir program öğretilsin ki, Bununla birlikte dünya da hatta 3dsmax den bile popüler hale gelen Maya yazılımının bile Türkiye portallarındaki konu ve içerik sayısı ortadadır, bunun sebebi bu tür programları öğrenirken biraz daha zaman harcamak zorunda olmak, yoksa Maya 3dsmax den daha zor bir program değil, ama kim uğraşır ki hazır v-ray ayarları, varken , hazır sahneler ve setuplar varken Maya nın render ayarları ile uğraşmakla..;)
Bu arada ilanlarda C4D , Blender vs.. olmamasının sebebi, çok sığ bir bilgiye sahip olan işverenin, işinin sadece 3dsmax ile sonuçlanabileceğini sanmasından kaynaklanıyor, bu nedenden dolayı etrafta bol miktarda sahnesi 50-100 liradan çizim yapan operatörler bulunmakta (Tasarımcı değil-operatör)
Beni asıl sevindiren konu şu ki Yakın zamanda Türkiyeye yurt dışından hazır setup ve psd formatında proje getiren bir yayınevi duydum, program bilgisi sahneye hazır model koyup, hazır setup ve- v-ray ayarları kullananların işleri epey sekteye uğrayacak, çünkü işverenler artık sadece render tuşuna basmayı bilerek işlerini yapabilecekler.
Yakın zamanda sitemiz de yine piyasanın kördüğüm olduğu ile ilgili mesajlar okuyabiliriz.
Hangi enstrumanı kullandığınız değil , nasıl beste yaptığınız önemli hale gelecek.


2011-09-18 02:15:21 Edit:2011-09-18 02:23:38
  • Offline
{islemler}
işte o zaman piyasa
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

işte o zaman piyasa iş yapanlara kalacak !
işte o yüzden 33 yaşından sonra alias öğrenmeye çevremdekilere tanıtmaya çalışıyorum ortaya bir fark koymak önemli olan


MODO, rhino
2011-09-18 03:05:12 Edit:2011-09-18 03:07:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Umarım, kısa zamanda konuya
Problem

Umarım, kısa zamanda konuya hakim olursunuz, bu işe hevesi olan kişilere farklı bir alternatif oluşur, Alias yazılımı ile ilgili olarak size Daniel Simon adlı sanatçıyı önerebilirim, kendisi bu işin tam anlamı ile master seviyesine ulaşmış sanatçılarındandır. Bu ismi ilk incelemeye başladığımda kendisinin Alias ile oldukça meşgul olduğunu görmüştüm.
http://www.danielsimonstudio.com/


2011-09-19 00:33:50
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !