Genel Konular : tv kanallarının geliri

tv kanallarının geliri
feyzullah_tas

kanallar neyden paar kazanıyorlar..yoğun bir şekilde çizgi film almanın kanallara ne avantajı oluyor...bir iki çizgi film yetmiyor mu....kanllar film satın aldığında ne gibi bir karı oluyor...
selametle
cevap verecekler klütfen bu işin ehli olursa sevinirim..reklam diyerek geçiştirmezseniz sevinirim....
ayrıntılı bilgi lazım bana ...
selametle


2015-12-10 15:23:04
  • Offline
{islemler}
Feyzullah öyle bir soru
Seke

Feyzullah öyle bir soru sormussunki yani kanalmi açıyorsun kardeşim hayırlı olsun :D .Reklam demeyelim iyi güzelde öyle ama.Cizgifilm alan kanallar zaten çocuk kanalları digerlerinde pek cizgifilm goremiyorum artık.trt cocuk reklami kaldırdı niye devlet kanalı zaten reklam almasına gerek yok ancak diger kanallar özel oldugundan ve güzel film cizgifilm talk show haber dizi vs izlenme oranını arttirdigindan aldığı reklam sayısı ve reklamların ederi de doğru orantida artar.samsunda bir yerel kanala reklam vermenin saniyesi 10 tl ise kanal d e vermenin 30 bin tl , gibi.reklam ucretlendirmeleri ile ilgili guncel liste vardı sanırım internette.ama kanalların nerdeyse tek geliri reklam.basit yani çok komplike birşey yok. :D Ha kanalın sahibi iş adamıdır başka yerden geliri vardır kanalida hobi olsun diye isletir o da kişinin bileceği iş.


2015-12-10 20:14:22 Edit:2015-12-10 20:16:13
  • Offline
{islemler}
kaç kişi
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Tv kanalları dahil tüm yayın organlarında geçerli olan altın kural "Ne kadar çok kişiye ulaşırsan o kadar para kazanırsın".

Tv kanalı daha çok insan toplamak için gereken ne varsa yapar. evlilik programından çizgifilme kadar hepsi bunu amaçlar. TV kanalı olarak tüm toplumun dikkatini çekebiliyorsan araya sıkıştıracağın reklam veya siyasi alt mesaj için para verecek birileri mutlaka çıkar. herşey reklam değil, seçimden önce "beni de orada göster" diyerek para verecek birileri vardır. bizim oyuncakları anlatan çizgifilm yaparsan parar veririz diyen birileri de çıkar. küçük birer örnek.


Game maker
2015-12-10 22:20:44
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Kanallarda yayımlanan programların reyting
bermanErman B

Kanallarda yayımlanan programların reyting oranına göre saniye başı reklam fiyatları değişiyor. Eğer çok fazla insanı çekebiliyorsan, reklam fiyatlarıda o kadar yüksek oluyor. Tabi akşam saatleri televizyonun ençok izlendiği saatlerde artı fiyat olarak yansıyor. Herkesin en çok izlediği ana kanallar aylık 40+milyontl gelir elde ederken, haber kanalları 7+milyon tl civarında gelir elde ediyorlar sadece reklamlardan. Yani anlıyacağın kanalların işi reklam satmak.


4930K - GTX 780 - 32GB - 3dsmax 2014 - Vray 3.6
2015-12-11 10:11:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekkürler
feyzullah_tas

kanal açacak kadar paramız mı var serdar bey :) :))))
teşekkürler arkadaşlar


2015-12-11 11:11:05
  • Offline
{islemler}
Reklam.
St_AngerEmre Can BiliciAvatar

En basit örneğiyle son zamanlarda youtube da kanal açanların sayısı epeyce arttı. Youtuber lar çoğaldı. İnsanlar artık kendi kendilerine çalışıp gelir elde etmeye çalışıyorlar. Ne kadar çok kişi seni youtube üzerinden takip edip kanalına abone oluyor ise reklam verenlerin o kadar çok ilgisini çekiyorsun. Böylelikle izleyicisi çok ise reklam vereni de çok oluyor ve video üreticisinin geliri artıyor. Sistem böyle dönüyor. Son zamanlarda youtube da "nedir?" isimli kanal da yeni yeni sponsor ve reklam almaya başladı. Bu tamamen seni kaç kişinin izlemesiyle alakalı. Buna bağlı da televizyon kanalları tüm taklaları atıyorlar. Bu yüzden tutmayan bir dizi hemen yayından kalkıyor. İzlenmiyorsa neden devam etsin. Tutmayan bir diziye kim reklam verir. Benim firmam olsa ben de reklam vermem.


http://emrecanbilici.blogspot.com.tr/
2015-12-12 22:30:48
  • Offline
  • Erkek
  • http://emrecanbilici.blogspot.com.tr
{islemler}
Eskiden Robotech, Transformers, Lazerion,
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Eskiden Robotech, Transformers, Lazerion, Thunder Cats, Gundam gibi animeler olurdu TV`de. Şimdi hiç biri yok. :( Saçma sapan çizgi filmler yayınlıyorlar.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2015-12-14 20:33:02
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.turbosquid.com/Search/Artists/GARYOSAVAN
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !