Genel Konular : Türkçenin doğru kullanımı

Türkçenin doğru kullanımı
ibitemYaşar Ş.Avatar

uzun süredir beni rahatsız eden bir konu var. bu site ve diğer başka katogorideki sitelerde türkçenin yanlış kullanımı. imla kuralları değil genel kelimeler. şahsen benim dilbilgim yok denecek kadar az ama herkes kelimesine "herkez" , değil e " deyil " vs . önemsiz gibi duruyor ama aslında önemli. klavyeden yanlış eksik yazılabilir ama yanlış bilmek gerçekten kötü.


2011-08-18 14:24:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu olay benim de
pitposumSerdal ErtasAvatar

Bu olay benim de dikkatimi çekti. Ulusal kanallarda bile Hülya Avşar ablamız çıkıp da herkeze kontör herkeze kontör diye yırtınıp duruyosa ve buna reklam yapımcıları bile ses çıkarmıyorsa bizim elimizden nedir. ayrıca da oparatör de diyor aynı reklamda ama kimin umrunda...

Forumdaki bazı yazıları anlamakta güçlük çektiğim bile oluyor :))


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-08-18 15:21:46 Edit:2011-08-18 15:22:43
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ayrıca ufak bir nokta
SpecularÇağıl GöymenAvatar

Ayrıca ufak bir nokta daha var belki çok ayrıntıya giriyorum ama klavyenizde "shift" tuşunda herhangi bir durum olmadığı sürece bir ilkokul kuralı olan noktadan "Noktadan sonra büyük harfle başlanır" felsefesine uysak fena olmaz mı daha güzel duruyor sanki.


http://cagil.cgarena.com/ http://www.turbosquid.com/Search/Artists/CagilGoymen
2011-08-18 15:29:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ufak tefek yazım hataları
legolastDemo

Ufak tefek yazım hataları neyse de bazı vatandaşların ne dediği bile anlaşılmıyor. Mesela geçenlerde galeride bir çalışmanın açıklama kısmını defalarca okumaya çalıştım nafile yani kelimeler öyle garip yazılmıştı ki türkçe mi diye tereddüt ettim. Hatta yorum yapan birisi çalışmaya değilde açıklamaya yorum yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam önce türkçeyi bir çözsen gibi birşeydi. Durum tam XD lik yani. smiley 35


2011-08-18 15:39:56
  • Offline
{islemler}
Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp...
Douaslan

Yazım ve konuşma hataları çok dikkatimi çeker ki söylediğiniz gibi,yorum bölümü çalışmalara bakmaktan daha enteresan ve ilgi çekici oluyor bazen :).Türkçe herhangi bir dil değil ana dilimiz sonuçta,bu şekilde kullanmak kötü bir şey.Amerika`nın sokaklarındaki çoğu insan yazmayı bilmiyor,konuşuyor tabiki fakat yazmayı okumayı bilmiyor.Aynı Türkiye`nin bazı şehirlerinde ve bölgelerinde olduğu gibi.Buna nazaran bildiğimiz halde yalan yanlış yazıyorsak bu hiçbilmemekten daha kötü olsa gerek,diye düşünüyorum... :)


2011-08-18 15:47:48
  • Offline
{islemler}
Hülya Avşar..

Yukarıda arkadaşın da dediği gibi özellikle Hülya Avşar`ın reklamı çok rahatsız edici. Ben ajansa bile duyurdum rahatsızlığımı.


Günel Ayvacı
2011-08-18 19:30:21
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Büyük harf kullanımı çok
kalimbaMahmut BAYRI

Büyük harf kullanımı çok az isteğe bırakılabilir. Yazılan şeyi anlayamayacak kadar karman çorman yazan, noktalamaları koymayan (kaymadığında yanlış anlaşılabilecek bir durum varken bile) birisinin yazdığına cevap vermezseniz hatta okumazsanız (adam yerine koymazsanız) yararlı bir iş yapmış olursunuz.

Bazı karşılaştığım durumlardan anladığım, bu tür bir isteği problemli birisine yaptığınızda kendisini azarlanmış gibi hissetiğidir. Halbuki siz onun yazdığı şeyi daha iyi anlamak veya sonuna cevap verme niyetinde olsanız bile! Bu kişi; icat ettiği, düşünerek ulaştığı, bilgilerden çıkarım yaptığı önemli şeyleri nasıl yayacağını/ikna edeceğini düşünmüyor mu veya yapabildiği kadar mı düşünebiliyor? İlkokul seviyesinde bu kolaylaştırıcı kuralları mı reddediyor, yoksa kurallı abukluk mu yapıyor? İkincisi ise saygım büyük. Değilse; düşündüğünüz bir şeyi noktalama işaretleri kullanarak düşünme durumunuzu daha iyi anlattığınızı (nokta koyduğumda "biraz dur", virgülken "biraz daha az dur", büyük harfle başladığımda "önceki şeyden farklı bir şey anlatıyorum, dikkatini yenile" vs.) nasıl anlatacaksınız?


2011-08-18 19:37:57 Edit:2011-08-18 19:39:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Dilbilgisi
ibitemYaşar Ş.Avatar


dilbilgisi kurallarından önce günlük konuşmalarda ve forumlarda türkçeyi katleden kelimeler görüyoruz. Türkçe sadece bizim dikkat etmemizle kurtulmaz ama en azından kişisel olarak üzerimize düşeni yapabiliriz. Burada dile getirmemin sebebi buradaki arkadaşların duyarlı olması.


2011-08-19 12:13:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
su sayfadaki vimeo nikli

su sayfadaki vimeo nikli arkadasin yazisi da midemi bulandirdi artik

http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/is-bulma-sorunu/2/


2011-08-21 04:57:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !