Genel Konular : Turbosquid satış ödeme ve vergilendirme

Turbosquid satış ödeme ve vergilendirme
mc3dm cakir

Merhaba arkadaşlar. Daha önce belki defalarca turbosquid hakkında konu açılmış görüşülmüş olabilir ama açıkçası arama butonunu bulamadım sayfada. Ve bu sefer nasıl satarız yada satılırmı gibi sorularla değilde ödemeyi nasıl aldığımız ve bu işin vergilendirmesi nasıl olur bununla ilgili sorularım var açıkçası.

1.Bildiğiniz üzere "Paypall" Türkiye`de artık hizmet vermiyor ve ödeme seçeneklerine paypall alternatifi olan "Payoneer" de eklendi. Sizce payoneer güvenilir mi?

2.Payoneer sisteminde iki çeşit ödeme imkanı var. Birincisi banka hesabınıza doğrudan yatırılması. İkincisi payoneer card çıkarttırarak atmlerden parayı çekebilmek veya alışveriş yapabilmek. Bunlardan hangisi daha sağlıklı bir yöntem?

3.Ve asıl önemli konu. Modellerimi yükledim satışları başladı hesapta birikmeye başladı bile. Şimdi bu paralar gerek banka yoluyla gerekse payoneer card yoluyla tarafımızca çekilse bu işin vergilendirme işlemini nasıl yapmamız lazım. İnternetten hizmet satmak ve birde bunu yurtdışına bir aracı site vasıtasyla satmak olunca konu bu konuda herhangi bir bilgiye rastlamadım neyazıkki. Hem vergimi ödemek istiyorum eğer vergi yükümlülüğü oluşuyorsa. Hemde ilerleyen zamanlarda vergisini ödemeyen insan konumuna düşüp ceza da ödemek istemiyorum.

Bilgileriniz ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


ZAMAN BENDEDİR VE MEKAN BANA EMANETTİR
2017-09-14 10:00:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
1. Güvenden ne anladığını

1. Güvenden ne anladığını bilmiyorum ancak şirket olarak Payoneer güvenlidir.
2. "Payoneer Card" ile paranı buradaki uygun ATM`lerden alırsın, bazı ücretlerden kurtulursun.
3. Evet, gelir elde ettikçe Türkiye`de vergi vermen gerekiyor. Ya da yurtdışında şirket kurup o ülkeye vergi verirsin Türkiye`de ise ilgili yasa kapsamında vermezsin.

Sözleşmelerde yazan şeyleri bir iyice anladığından emin ol. Bu işi profesyonel birine yaptıramıyorsan senin çok iyi anlaman ve ona göre yapman gerek netice itibariyle.


2017-09-14 11:07:47 Edit:2017-09-14 11:10:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Payoneer, kendi kurunca çevirip
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Payoneer, kendi kurunca çevirip paypaldan daha hızlı şekilde hesaba gönderim yapıyor. Güvenilir. Vergi konusu belli bir ücret üssü oluyor sanırım.


2017-09-14 14:30:10
  • Offline
  • Erkek
  • http://mentalprojects.com
{islemler}
Biraz araştırdım ve gruplardanda
mc3dm cakir

Biraz araştırdım ve gruplardanda yorum yapanlar oldu. Şahıs şirketi veya basit usül ile yıllık beyan ile bu iş yapılabiliyormuş. Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar çok sağolun.


ZAMAN BENDEDİR VE MEKAN BANA EMANETTİR
2017-09-15 14:41:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !