Genel Konular : Topolojiye uygun yüz modellemek

zbrushta uzman ol topology
cosmosiiievren yıldırım

zbrushta uzman ol topology uv olaylarına şimdi girme onları başkalarıda yapar önemli olan ortada bişeylerin olmasıdır.


2017-02-12 17:17:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Topoloji için isterseniz max1

Topoloji için isterseniz max1 kullanın isterseniz 1mb lık program kullanın farketmez. örgü stili diyim ben size, Çok iyi modelleme high level zbrush central`daki gibi bilipte topoloji bilmeyen adamlarla çalışınca ne demek istediğimi anlarsınız, poligon sayısını düşürmek değil düzgün topoloji yapmak anlatmak istediğim bu. sizin model animatik olmayacaksa topoya grerk yok tek kare al gitsin animasyon hazırlığında ise topo düzgün ister. mesela süper bir zbrush yaptınız cok detaylı bunun animasyonu yapılacak topo bilgisi yoksa o karakteri riglerken uwsini açarken ekstra zaman harcarsınız onu demek istedim. birde filmlerin vfx videolarına bakın karakterleri wire görebiilrseniz videolarda poligonların ne kadar düzgün örülmüş anlarsınız.


2017-02-13 21:58:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Zbrushcuların en büyük yanılgısı

Zbrushcuların en büyük yanılgısı retopo yapmaya gerek duymuyorlar. high model sadece detaya bump olur o kadar , onu optimize edemedikten sonra bi işe yaramaz,sadece yüksek seviye bakar bakar durursunuz. o model düşünsenize onun içinde bir adam alacaksınız maliyete bak..


2017-02-13 22:02:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
retopology

merhaba, bilgilerim doğrultusunda retopology birkaç çeşide ayrılıyor. öncelikle retopo yapılan obje statikmi yoksa riglenicek bir mesh mi olduğuna göre gidilir. belli kuralları mevcuttur. Misal animasyon yapılacak modelde yüzde mimikler olucak ise retopology ona uygun yapılmak zorundadır ve sağlıklı olması için belli temel kurallar ve anatomideki belli şekiller baz alınarak yapılır. mesela eklem yerlerinde yapılacak rig ve skin eylemlerine göre ekstra polygon koymalı gerektiğinde quad polygonları es geçip üçgenlerle tamamlamalısın.( vücut kinematiklerine göre) İnsanların zbrush yada mudbox kullandığı kısmen doğru. Özellikle Zbrushta yüksek polygon sayıları kullandığın için düzgün bir prosedürden geçirmediğin sürece o model hem sistemini çok hantallaştırıcaktır hemde animasyon dostu bir model olmayacaktır yani ne kadar düzgün gözüksede yukarıda bahsettiğim anatomik baz kuralları ihlal edicektir. Şu ana kadar kullandığım en hızlı program topogun.gayet kolay ve başarılı, tavsiye ederim. zbrush ın otomatik retopology olayı mevcut, çokta başarılı fakat yüz denemeden 90 dan fazlasında sana animasyon dostu bir model vermeyecektir. pinterest te human anatomy retopology gibi anahtar kelimelerle ararsan mantığı daha iyi anlayabileceğin referans imajlar bulabilirsin. 3dsmax tede hatırladığım kadarıyla 2011 den beri graphite modeling tools altında retoplogy olayları mümkün. önceden outsource bir scriptti fakat dediğim yılda 3dsmaxin içine eklendi ve gayet etkili.
Ama sonunda ne kadar araştırıp yaptığınla alakalı olucaktır.


2017-02-14 00:23:43 Edit:2017-02-14 00:26:18
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !