Genel Konular : Sizce ne yapmalıyım ?

Sizce ne yapmalıyım ?
SinanivSinan İ.Avatar

Merhabalar. TR3D`de yeniyim. Baya yıldır siteyi sadece bir ziyaretçi olarak kullanıyordum ve artık benimde burada bir yerimin olmasını uygun görüp bir hesap açmaya karar verdim. 20 yaşındayım ve bilgisayar programcılığı son sınıf öğrencisiyim (ön lisans). Meslek lisesi mezunuyum. Liseden beri hiç bir zaman programlamadan kodlardan anlamadım. Çocukluğumdan beri müzik, tasarım, resim, çizim gibi sanatsal şeylerle ilgilendim. 3 yıl önce 3D max ile tanıştım. O gün bugündür kendimi hayli geliştirdim. Hiç bir kursa gitmeden sadece youtubeden izleyerek öğrendim. Yaptıklarımı çevremdeki herkes beğeniyor. Ben bunu geleceğimdeki mesleğim olarak yapmak istiyorum. Çünkü çok seviyorum modellemeyi. Yani bir line çizerken veya box oluştururken bile heyecanlanıyorum, o derece seviyorum artık bu işi. Artık hangi nesneye baksam beynimde "hımm.. şurdan line çizsek birazcık fillet versek ardından sweep, tamam oldu" diye düşünceler geçiyor :) Haziranda Allah kısmet ederse mezunum ve yazın boş durmayıp bir kursa başlamak istiyorum işi kaynağından daha detaylı öğrenmek için. Çünkü çok eksiğim olduğunu düşünüyorum. Özellikle vray konusunda. Ankara`da yaşıyorum. Bilge adam yada ankara tasarım`dan birine yazılmak istiyorum. Bu konuda kararsızım. Burada benden büyük daha tecrübeli işin ehli abilerim var biliyorum. Bana yol göstermelerini istiyorum sadece. Meslek olarak ilk nasıl nerde başlamalıyım. Nerde inşaat görsem önünde duran tabelasındaki modellemeye bakıyorum ve içimden "of lan keşke ben yapsaymışım çok basitmiş" diyorum. Reklamlarda bilmem şu grup inşaat falancanın reklam filmindeki modellemelere bakıp esinleniyorum. Yani onları yapanlar falan ne kadar maaş alıyordur. Biraz uzun oldu ama en azından aylardır içimde biriktirdiğimi yabancı bir yere dökmedim. Şimdiden teşekkür ederim :)


2016-05-02 03:15:43 Edit:2016-05-02 03:18:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
model
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

1-video izleme mantığını bildiğine göre, Lynda markasına ait videolardan edinip izle.

2-Sadece mimari ile sıkışma biraz z-brush kurcalamayı dene, Bu program 3dsmax yerine geçemez, canlı ve organik cisim çizmede çok iyidir.

3-Mimari sektörde fazla yer kalmadı Low-poly modelleme öğren, Yurt dışı oyun sektörüne model satarsın.


Game maker
2016-05-02 09:10:45
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
heyecan ve merak
serkanmertserkan mert

valla lazım olan esas şeye saten sahipsin gibi görünüyor, bu işte heyecan ilgi ve merak olmadan olmaz bu varsa yapılamıyacak şey aşılamıyacak sorun yok demektir , bu işe başladığında şunu sakın unutma yapamıyacağın hiçbirşey yok sadece nasıl yapılacağını bulman gerek buda zaman alır , bu geçen zaman içinde sahip olduğun heyecanı ilgiyi merakı koruya bilirsen büyükler ligine rahatca girersin , ama bi çoğu burada havlu atar yapamıyacam deyip iş değiştirir.


2016-05-02 12:18:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hobi
HsynKdrhsynkdr

bu işe hobi olarak yani boş vakitlerimi değerlendirmek açısından başladım diye biliriz (1 Hafta oldu) :)) , bakalım ne olacak, şunu anladım ki bu iş derya deniz gibi, ucu bucağı olmayan bir sektör mimari proje yapacam diye işe başlıyorsun, bi bakmışsın oyun dünyasına girmiş ecüş bücüş yaratıklar yapıyorsun :) 1 aydır araştırıyorum 3d max i, 1 haftadır da uygulamalı olarak işin A sını öğrenmeye çalışıyorum.


2016-05-02 14:35:52
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3dsmax biliyorsunuz yanında kodlama
3ddesenmustafaAvatar

3dsmax biliyorsunuz yanında kodlama ve unity3d tadından yenmez.Necmi beyin dediği gibi oyun sektörüne yönel.


2016-05-02 21:50:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !