Genel Konular : Ruslarda var da bizde niye yok

Katılıyorum.
legolastDemo

Bizde usta çokda dinlemesini bilen çırak yok.

"Dinlemesini bilen en aptal dan bile birşeyler öğrenebilir." derler. :)


2011-08-08 11:03:46 Edit:2011-08-08 11:05:44
  • Offline
{islemler}
bilgiden para kazanan insanların
novaStd

bilgiden para kazanan insanların bilgi gerektiren çeviri gibi şeyleri bedava beklemeleri yanlış değil mi?


2011-08-08 11:19:07
  • Offline
{islemler}
trde milletin işten güçten
kenokenanAvatar

trde milletin işten güçten kafasını kaldırıp birbirine yardım edecek zamanı yok maalesef.


2011-08-08 12:06:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Evet herkes haklı anlatan
ercan517

Evet herkes haklı anlatan usta yok dinleyen çırak yok. Olan bize oluyor :=D

Bu arada max help yada diğer eklenti help leri oldukça işe yarıyor öylede orta seviye vs. değil bence. Ben ne zaman yeni bir eklenti kursam direk helpini okuyarak ilerliyorum. Max içinde aynı şey geçerli adam low_poly asker modellemeden onu rig lemeye kadar herşeyi anlatmış ben daha hayatımda low poly karakter anlatan bir Türkçe ders görmedim duymadım .


2011-08-08 13:04:16
  • Offline
{islemler}
Gerek yok böyle derslere.
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Gerek yok böyle derslere. Türkiye´de ilgili üniversiteler mevcut değil. Öğrenen kişiler zaten internetteki tutoriallerden öğreniyor. Yeni öğreneceklerde azcık çaba sarfedip ingilizce sınırsız kaynaklardan öğrenebilir. İlla Türkçe eğitim isteyenlerde paraya kıyıp özel ders alsın.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2011-08-08 13:38:47
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.turbosquid.com/Search/Artists/GARYOSAVAN
{islemler}
GARYOSAVAN çok çok haklı
GueroHasan Çimen

GARYOSAVAN çok çok haklı ve doğru söylüyor.Bunun ötesindede tartışılacak fazla bişey yok.Dağılabiliriz. :) ..


www.sciencevfx.com
2011-08-08 13:44:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben bilmeden eşek arısı
ercan517

Ben bilmeden eşek arısı yuvasına çomak sokmuşum. :=D İnternetten low poly model satan biri oldugunu bilsem low poly ders olsun demezdim. :=D Hayat ne garip ( low pol derse gerek yok bizde yapılmışı var paraya kıyıp al :=D )


2011-08-08 14:03:22
  • Offline
{islemler}
Bir programı öğrenmek için
anarchydronebaşar bostancıAvatar

Bir programı öğrenmek için kitaptan okumak zaten çok etkili bir yöntem değil. Internette milyonlarca video var. Paralıları geçtim youtubta binlerce var. Hatta üniversite formatında ders veren cg siteleri var. Ki bunları kullanmak için basın açıklaması yapacak kadar ingilizce bilmeye de gerek yok :) Çok basit bir dille anlatıyorlar.


http://basarbostanci.blogspot.com/
2011-08-10 13:54:19
  • Offline
  • Erkek
  • http://basarbostanci.blogspot.com/
{islemler}
Lem Konuşmayın, Hepinizin kafasını
ETezerErgin TEZERAvatar

Lem Konuşmayın, Hepinizin kafasını kıracam. ;) Gelin, Bir araya gelip buluşalım dedik, Toplanalım-Konuşalım, Bilgi ve Tecrübelerimizi Paylaşalım dedik " Sen gel Benim ayağıma" dediniz. Tam böyle değil ama Güya ustayız ya, Naz yapalım, kelimeler üzerinde oynayalım biraz :)
Herneyse Sevgili Azeri Türk Kardeşim: Biraz olsun Bu işin temelinden, mantığından bahsetmyee kalkarız: " Felsefe yapma, kısa kes" derler. "Farklı düşün, internetteki kalıpları bırak" deriz: "Google herşeyi bilir" derler. "Nah" bilir. (küfür olarak sayılırsa kusuruma bakmayın)... Derslere davet ederiz, "gelin bi görün, en azından bi kelime bile öğrenseniz kardır" deriz. "Gerek yok ki, biz herşeyi Tutoriallerden öğreniyoruz" derler.
Sonra, ....
Sonrasında Ucuza iş yapmaya kalkarlar Aciz bilgileriyle. Çünkü Başka çareleri yoktur. Çünkü İşi ucuza yaparak, "bahane" oluşturduklarını zannederler: Yetersiz bilgi ve tecrübeden dolayı iş ellerinde Patladığında...
Ama Bilmezler ki: bu yaptıkları ile Ustalarının Piyasalarını (ki bir gün kendileri Usta olduklarında girecekleri Piyasa) Mahvederler... Çünkü Müşteri Pazarlık için Bahane arar: "Emek, Bilgi, Tecrübe, Yıllar" dersin, "Bizim Alt komşu 3 Kuruşa yapıyo, Biraz Kalitesiz olsun ama işimi görsün" Der müşteri. Bunu size koz olarak kullanır. Ya fiyat inersin ya da O işi almazsın, İçinden, En başta, Kendine Küfrederek...
Türkçe istiyorsunuz ama Max ingilizce olduğu sürece sorununuz devam edecek. Peygamber Efendimiz 1 dil bilen 1 insandır demiş... Anladınız sanırım. Max için birazcık ingilizce öğrenmeye değer sanırım...Merak emeyin, Edebiyat felan parçalamanıza gerek yok, düşük seviyeli Belli kelimeleri içeren 3D Teknik İngilizcesini çözmeniz yeterli olacaktır.

Ergin Usta Der ki: "Karnını doyurmak için, "Bütün" yemek tariflerini öğrenmene gerek yoktur"
Saygılarımla,
Not: Sakın Bu mesajdan Sonra "Hadi buluşalım felan demeye kalkmayın, ilk diyenin kafası, ilk gidecektir :))


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-08-10 14:57:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
örtmenim
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

vur hocam. öğretmenin vurduğu yerde gül bitermiş. Nasıl olacak bilmiyorum ama kültürel bir devrim şart. özellikle öğrencilerin daha bilinçli olması gerkeiyor.

smiley 9

Bu arada üyelik hatırlatma davetlerine dönüşler güzel oluyor. bildiğim birçok usta email davetimiz ile tekrar siteye kayıt yapmış, halen yaşadıklarını ve etrafta olduklarını bilmek güzel. Keşke şu konuya birkaç satır yazmak için gelseler.


Game maker
2011-08-10 15:15:24
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !