Genel Konular : prohan mimarlık

Kesinlikle Necmi Hocam,
ouzhanOĞUZHAN VURAL

Kesinlikle Necmi Hocam,

bu tecrübe bize acı tecrübe olarak kaldı


görsel tasarım
2016-05-11 14:33:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
en azından buraya yazarak
GeecitÖzgür

en azından buraya yazarak bizleride bilinçlendirmiş oldunuz.Necmi hocanın dediği gibi ilkden para alnımadıgı için bahane bulabiliyorlar.


2016-05-11 15:22:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
evet tek amacım
ouzhanOĞUZHAN VURAL

evet tek amacım

benim gibi kimse mağdur olmasın.

bu tarz firmaları afişe edip iş alırken dikkat etmeliyiz


görsel tasarım
2016-05-11 15:37:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öncelikle geçmiş olsun. Verdiği
okitoErdem TürkoğluAvatar

Öncelikle geçmiş olsun. Verdiği sözü bile tutamayan insanlarla daha fazla yüz göz olup olayı başka bir noktaya taşımayın derim çünkü;

Ben bir mimarlık ve bir müteahhitlik firmasıyla aynı durumu yaşadım.
Müteahhit ile davalığız, üstelik davayı açan da ben değilim, müteahhit :) Sebebi de hakaret etMİŞim. Halbuki hakaret eden kendisiydi. Hem suçlu, hem güçlü durumu yani. Mimarlık firması da projeyi render aşaması bitmek üzereyken değiştirdi ben de sözleşmedeki koşulları hatırlatıp bunun için ekstra maliyet çıkarınca devam etmiyoruz paranı da ödemiyoruz deyip işin içinden çıktı.

Bu iki acı ve yıpratıcı tecrübeden sonra bulunduğum şehirde, özellikle, müteahhitlere iş yaparken, hakedişi tüm detaylarıyla antetli kağıda yazıp, paranın tamamını peşin istiyorum. Kabul edilirse faturasını da kesip hakedişe uyuyorum. "İşi vermeden neden paranın hepsini istiyorsun?" diye soranlarla da hiç tartışmaya girmeden "Çalışma sistemim bu" diyorum. Bu yönteme geçtiğimden beri kafam rahat.

İş için sabahlayıp bir de hak ettiğimin peşinde koşacağıma, uzatır ayaklarımı dinlenirim. Kimseye emeğimi sömürtemem artık. İnsanı hem iş yaparken, hem de ödeme peşinden koşarken yoruyorlar.

Umarım ödemenizi en kısa zamanda alırsınız. Tekrar geçmiş olsun.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2016-05-11 18:22:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ouzhan arkasin anlattiginin aynisi
burocknrollburak beyturAvatar

Konu basligini forumda gorur gormez konuyu tahmin ettim. Ouzhan arkasin anlattiginin aynisi benimde basima geldi ve neyseki paranin dortte birini israr ederek kurtarabildim ama isi teslim ettigimde geri kalanini alamadim. Bu tip firmalar isi aceleye getirip yaptirtiyor ve insani psikolojik baski altinda birakiyor. Bizde tabii olarak isi ciddiye alip asiliyoruz ve sonucu fiyasko. Hem is begenilmiyor daha dogrusu hatalar buluyorlar ve bunu bahane ederek paranin uzerine yatiyorlar. Ilk defa is yapacak oldugunuz musteri durustse zaten kaparo verir ve mutlaka yarisini almaya calisin. Hatta musteriyi internettede arastirin kimdir necidir. Ben facebook, linkedin profillerine kadar bakiyorum. 3ds max sahnesi veya modeli gonderdikleri vakit mutlaka bu projenin kim tarafindan yapildigini sorun. Verecekleri cevaptan daha once bir baskasina kazik atmaya calisip calismadiklarini anlayabilirsiniz. Gecmis olsun ama bu tarz olaylar insanin basina gelmeden tecrube kazanilmiyor malesef.


Montreal - Canada www.cgframe.com
2016-05-12 06:15:34 Edit:2016-05-12 06:26:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
www.dıscephemantolama.com bir gün mail
yusuferogluYusuf EROĞLUAvatar

www.dıscephemantolama.com bir gün mail aldım mantolama yapıcaz modellermisiniz diye bende numaramı verdim aradı işte henüz ikinci ticari işim olcaktı neyse bende pesin para almadım sürekli iş yapan bir yer site ismide düzgün geldi dedim ilk iş şimdi müşteri kacmasın diye neyse yaptım gonderdim adam trafikteyim yok cenaze var bilmem ne neyse bende bunun fotograflarını ismini yayınladım sonra gosterdim ibret olsun diye mahkemeye vermekle tehtid etti bende sen once ac karnını doyur demıstım pisman değilim ama hayat hatalarla doludur bidaha para almadan yapmadım tabi ki ve en onemlisi calısıcagınız insan biraz karakterli olmak zorunda bunun baska bir yolu yoktur


2016-05-12 16:58:38
  • Offline
  • Erkek
  • https://yusuferoglu.carbonmade.com/
{islemler}
Bu sektör Suistimale cok
egehan1603burhan yıldırım

Bu sektör Suistimale cok acık bir sektör , 5.Yılımı azerbaycanda Tamamladım!
Bu zaman zarfı içinde toplamda 10 bin dolara yakın Alacagım kaldı ve alamıyorsun da !
Bu işin Tekniği
1-Müşteri sana geldiyse zaten ödeme yapmayı kafasına koymuştur %50 ilk ödemeyeyi Alacaksın !
Müşteri herzaman haklıdır mantıgı bu sektörde gecerli degil ,bugun başka konuşan adam evine gidip internette gördüğü tv de gördüğü dekorasyonu modeli yarın gelip senden isteyebilir %100 müşteri memnuniyeti yakalamak biraz zor olan birşey !
hele ki işin içinde kadınlar varsa 1 aylık işi 3 aya uzattırlar !
2-işi bitirmeden de %30 Alacaksın işi verincede geriye kalanı alacaksın
hiç olmasa batarsa %20 batsın ...
3-bu işlerde sözleşme olmadığı için olsada kim ugraşır mahkemelerde diyen bir millet olduğumuz için resmiyete dökülemiyor bu işler
En güzeli %50+%30


Egehan
2016-05-12 21:39:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Özgür Bey, Size
ouzhanOĞUZHAN VURAL

Özgür Bey,

Size özelden mesaj yazdım konuyu en ayrıntılı şekilde anlattım.


görsel tasarım
2016-08-11 15:42:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
firma hakları !
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Sayın  üyelerimiz,

Mesajınızda hakaret varsa lütfen değiştiriniz. Hakaret ve eleştiriyi karıştırmamak gerek.

bildiğiniz gibi www.TR3D.com bir eğitim sitesidir ve Eğitim sitemizde hakaret mesajları olmasını istemeyiz.  şikayetleriniz için "http://sikayetvar.com/" gibi sitelerde yazsanız daha verimli olur. Çünkü bu site ilgili firmaya da mesaj gönderiyor, aynı türde başvuruların birikmesi halinde yasal yolları da kullanıp daha etkili  oluyor.


Game maker
2016-08-13 00:12:59
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Toplum içersinde ortaya atılan
Lavantazeynep çelikarslan toydemir

Toplum içersinde ortaya atılan bir konu var konu ile ilgili bilinmeyen gerçek yada değil bir iddia atılıyor özel de görüşelim deniyor. Acaba işin özünü biz de bilsek.

Yada Necmi hocam konu farklı yada yanlış algı oluşturmak için de açılmış olabilir. Ya arkadaşlar mesajları printscreen ile konuyu tam anlatsınlar yada konu kapansın kanısındayım.


2016-08-16 19:30:37 Edit:2016-08-16 19:32:15
  • Offline
  • Bayan
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !