Genel Konular : Peyzaj çizim ücreti

Peyzaj çizim ücreti
kry_vyklKoray VaykulAvatar

peyzaj mimari ile ilgili 3d görselleştirme fiyatı neye göre veriyoruz yardımcı olursanız sevinirim...


Intel i7 980x Etreme 3.5ghz (overlock) OCZ 12gb 2000mhz ram Nvidia Fx quadro 3800 1gb
2011-08-01 15:14:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu konular açılır kapanmaz
ulasdenizulaş deniz

bu konular açılır kapanmaz başka yerlere çekilir ve asla bir sonuç elde edilmez. buna kendiniz karar vereceksiniz. Ha o karar verdiğiniz fiyat da çoklukla "olur mu o fiyata" diye cevaba boğulur. ama hangş fşyata yapılacağını asla bulamazsın.


2011-08-22 14:28:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ulaşın dediği gibi herşey
meto007metin karakayaAvatar

ulaşın dediği gibi herşey fiyatı etkiler ve asla bi standartı yoktur


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-08-22 14:42:38
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
para
ereen2Eren KayaAvatar

Bence de : Herşey fiyatı etkiler. 

Siz seviyeyi korumaya çaıştıkça birileri sürekli piyasayı düşürüyor. bahane bulması kolay. "müşteri para vermiyor" diyerek yan çizersin iş biter. ama size şunu hatırlatayım herzaman ücreti hizmet verenin belirlemesi gerekir. siz fiyat işini müşteriye bırakırsanız böyle olması normal. Sen fazla saf görünüyorsun bu işi de "Hayrına çiz" derse şaşırmayın. smiley 54

 

Siz hiç bir esnafa gidip de usta bu işi bize yarı fiyatına yap diyebiliyor musunuz. Adam küfür etmezse şaşarım. Emek verilen hiçbir iş ucuz olamaz. nasıl ki altın alyans alırken "yahu bunun gramı kaç lira ki siz bu kadar işçilik alıyorsunuz" diyebilir misiniz. hadi ordan derler adama. bir kuruş dahi düşmezler.

 

kendinizi hayır kurumu olarak bu işe adadıysanız ne mutlu, kesin cennete gidersiniz. ama unutmayın bu sektörde çalışıp çoluk çocuna ekmek götürenler var.  siz piyasayı düşürdükçe hayır yapacam derken başkalarına zarar veriyorsunuz.

smiley 24 Aklınızı başınıza alın, gidip daha kazançlı başka bir iş bulun. simit falan satın mesela. Bu sektörü öldürmeyin.


2011-08-22 15:53:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Haftasonu bir iş geldi.
ulasdenizulaş deniz

Haftasonu bir iş geldi. özel bir iş. ( bir iç makanın görselleştirilmesi )normalde vereceğim fiyat 2000-2500 tl arası. adam 750 tl fiyat biçti. bu hafta tamamiyle boşum. hiç iş yok ve paraya da ihtiyacım yok değil. İnanın bana işi almadım. ben bu fiyata çalışmam deyip geri çevirdim.


2011-08-22 16:07:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
piyasadan para almak zordur
meto007metin karakayaAvatar

piyasadan para almak zordur bu yüzdende parayı almadan asla işi teslim etmiyceksin ben güvenmediğim ve tanımadığım insanlarda bunu yaparım beyza bide peyzaş projelerine para bile vermiyolar diyosun hayrınamı çiziyosun sen bu projeleri anlamadım


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-08-22 16:11:21
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
İşi almak istiyosan 3
Douaslan

İşi almak istiyosan 3 kuruşu yapıcaksın :) o kadar beleşci adam varki 30 40 tl ye iş yaptırmaya çalışıyorlar fakat alıştırmış bazı arakdaşlar o yüzden :)) 30 tl ye çizim yapıp çorbacıda kelle paça felan içiyosun :D biraz sarımsaklı ama olsun o kadarda birşey olmaz xD


2011-08-22 16:22:23
  • Offline
{islemler}
alıngan !
ereen2Eren KayaAvatar

Gençliğin verdiği cesaretten olsa gerek kimseye ucuz iş yapmıyorum. müşteri ucuza yaptıracak bir enayi arıyorsa bile, o ben değilim.

smiley 32 Saygılar.


2011-08-22 16:48:10 Edit:2011-08-22 16:55:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu söylediklerin yüzünden şimdi
meto007metin karakayaAvatar

bu söylediklerin yüzünden şimdi bizde parasızmı çizicez bu projeleri?
ben seracılıktan anlamam ama proje hazırlıyorsa eğer satacağı bitkiler için proje hazırlıyordur bunuda zaten malını satabilmek için yapar o zamanda bize ihtiyaç kalmaz


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-08-22 16:53:52
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
her işte olduğu gibi
sehircy

her işte olduğu gibi peyzaj işlerinde de piyasa çok değişkendir. Bir ofis gözünde görselleştirme işleri bir projedeki onlarca gider kaleminden biridir. Çoğu projede eskiz veya sketchup görüntüleri bile yeterli olur. Gerisini dergi ve internet görselleri ile anlatırlar.
Büyük çaplı projeler genelde belediyelerden çıkar. Belediyeler kaliteli görseller ister. Eskiden animasyon istenirdi fakat görsellerdeki kalitenin artması ile tek tek görseller artık yeterli.
Sizden de kaliteli görsel isteniyorsa bu tarz iş olabilir veya tatmin edilmesi gerekli bir müşterinin işi olabilir. Her halükarda fiyatınızı düşük tutmayınız. Zaten ofisin kafasında bir bütçe vardır fakat yine de serbest ekonomi şartlarının gereği olarak değişik pazarlık stratejileri ile fiyatınızı düşürmeye çalışırlar. Buradaki herhangi biri de olsa ofis sorumluluğu olduğunda aynı şekilde davranırdı. Yoksa istanbul oldukça çalkantılı ve stresli bir piyasa sahip. batmak ve çıkmak çok kolay.
Fiyatlara hiçbir şekilde ucuz 3d`ci imajı vermeyin. Piyasa da çok arkadaş bu tuzağa düşüyor ve para kazanabilmek için daha az zamanda daha çok iş çıkarmaları gerekiyor. iş kalitesi düşüyor ve kendilerini geliştirmelerine de vakit kalmıyor. Bunu unutmayın ki özenerek yaptığınız her iş sizi geliştirir. Fakat kimse 3 kuruşa yaptığı işe özenmez.
Sizin yaptığınız işin kalitesi ayrıca sizin müşterinizin de kalitesi olacaktır. insanlar kalite için parayı gözden çıkarır. İş görüşürken kendinizi sunarken ve işi teslim ederken her şekilde kalitenizi belli edin. unutmayın ki iş hayatındasınız ve müşteriyi tatmin etmelisiniz. Ve de karşılığını almalısınız.
Koray arkadaşımın sorduğu sorunun dışında cevaplar verdim fakat forumda okuduğum kadarı ile piyasada yeni ve nasıl tutunacağını bilemeyen bir çok genç arkadaş var burada. Umarım faydalı olur.


2011-08-23 00:30:19
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !