Genel Konular : Pepee ve Pocoyo

Ulaş Bey`e harfiyyen katılıyorum.
YasarTasYaşar TaşAvatar

Ulaş Bey`e harfiyyen katılıyorum. Yasal veya yasadışı her işte emek var. Bu Pepee`yi meşrulaştırmaz.
Hele bir de Ülkemizin koşulları filan demiş Adnan Bey, Allah aşkına Adnan Bey, ne durumu? Bu ülke Muhlis Bey, Kötü Kedi Şerafettin, Avni ve birçok karakter yarattı. Ne alaka anlayamadım. Yani bunca animasyon yapmış bir ekip biraz da hayal gücünü zorlasaydı özgün birşey çıkaramaz mıydı? Bence kesin çıkardı.
Bu noktada Hakan Bey`in yorumuna katılmamak elde değil. Sonuca bakacak olursak çalıntı mı ? Maalesef evet.


2011-11-22 17:58:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bi Sürü
ETezerErgin TEZERAvatar

Bi Sürü Film Seyrediyoruz. Bazılarında "Şu Kişinin Eserinden Uyarlanmıştır" Şeklinde Edebiyat uyarlamaları felan oluyor. TV`deki yarışma programlarının %99`nun Formatı yabancıdır. Ve Program sonlarında da Bu belirtilir.

Pepee Çok güzel bir çizgi film dizisi. Yapanların Ellerine sağlık.

Ama eğer esinlendiysen, bunu açıkça belirt ve hatta esinlendiğin kişiye de teşekkür et... Bu ayıp değil. Ama çalarsan ve üstüne üstlük özgün fikir dersen o zaman durup bi düşünmek lazım derim...

Umarım Eleştrilerimizin sebebi anlaşılmıştır...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-11-22 20:35:31
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ekmeği fırınla yiyen kişi
Problem

Ekmeği fırınla yiyen kişi Ayşe Hanım dediğiniz kişidir, bunu unutmamak lazım, çinden gelen sahte adidas veya sahte nike den farkı yoktur, orada da merdiven altında çalışan işçiler 3 kuruşa ya da boğaz tokluğuna çalışmaktadır, "e madem böyle bir işe girilecek orijinal konsept yarat be kardeşim milletin diline düşme bari"
bunun dışında pepee denen çalışma esinlenmedir, ve esinlenme olan işe yaratıcı konsept ödülü verilmez.
Bu arada bu çizgi filmdeki müziklerin berbat olduğunu belirtmem lazım geçenlerde bizim oğlan izliyor, pepee düşmüş , ve arka planda bir şarkı daha doğrusu bir ağıt, bu ne yaw.. hiç mi sizi denetleyen , size bir şey anlatan pedagog , eğitimci yok eğer var ise diplomalarını yesinler.
bir başka konu TRT nin her yerli yapımda yerel ögeler bulunma şartı gereği, zırt pırt, pepee denen karaktere halk müziği söyletip, halay çektirmek çok komik oluyor, zihnyetin dandikliğini iyice belli ediyor.
Son olarak beğenmediğimiz İsrail`e ait bir de LULİ TV var orada 0-5 yaş grubu çocuklara nasıl yayın yapılır veya nasıl çocuk tv kurulur öğrenin, bir tek reklam ögesi dahi yok .
Sonuç olarak satar mı ..? satar.. ama ben dandik replika sevmem.


2011-11-23 00:52:38
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !