Genel Konular : Low-Poly modelleme ile neden kimse ilgilenmiyor?!

Low-Poly modelleme ile neden kimse ilgilenmiyor?!
AgozeOğuzhan

 Soru gayet açık.Ülkemizde bir çok insan oyun yapmak istiyor ama hepsi ilk başta bilinçsizce bütün işi `kod` zannediyor.`Game-art` denilen şeyden 3D ile ilgilenenlerin çoğu bile bihaber.

  Neden bu forumda orta seviyede `real-time` model yapan insanların oranı geriye kalanlara göre %1`den az? Türk oyun sektörü yok,gelişmedi vs. diyen kişiler bazı iyi projelere neden bu kadar duyarsız.Bundan bahsediyorum:

 http://www.tr3d.com/forum/oku/oyunyap/clash/

 `Game-Art` aslında 3D`nin oldukça zahmetli,kendine has ritüelleri olan oldukça zor bir dalıdır.Ben her zaman ülkemizde bu işi kendi kendine öğrenen insan sayısının bile neden bu kadar düşük kaldığını hep merak etmişimdir.Normalde bu kadar 3D bilen insan miktarının olduğu ülkede sayı bence daha fazla olmalıydı.Ayrıca ülkemizde bu işe hevesli insan bir hayli fazla gördüğüm kadarıyla.Galiba biz her zaman parmakla sayılacak kadar az olarak kalacağız..

 Başlıktaki soruyu bir de size soruyorum TR3D ahalisine..


iği
2011-10-27 23:37:05 Edit:2011-10-27 23:40:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Karın nasıl Doyacak ???
ETezerErgin TEZERAvatar

Karın nasıl Doyacak ??? ;) Reklam ve Mimari görselleştirmede karın doyuyor da, henüz Oyun Yapımında Doğru dürüst bir firma veya Yapımcı ortaya çıkmadı. Yoksa, "Low-Poly istediniz de biz mi yapmadık ?" !!! :)))
Saygılarımla


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-10-28 00:00:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ergin +1
drummerMurat AydınAvatar

Ergin +1 duygulara tercüman olmuşsun ;))


Mr. Rendersson
2011-10-28 03:19:26 Edit:2011-10-28 03:20:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Low poly mi? İşi
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Low poly mi? İşi verdin de yapan mı olmadı :))


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2011-10-28 03:48:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Garyosavana kesinlikle katılıyorum, bu

Garyosavana kesinlikle katılıyorum, bu gibi işler insanın içinde olacak.

Hadi portfolyo gönder denildiği zaman kimsede tık yok...


2011-10-28 09:10:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Low poly obje modellemek
no_fearYusuf ESAvatar

Low poly obje modellemek ve onun kaplamasını hazırlamak apayrı bir sanat.

Şimdi hadi arkadaşlar şurda low poly büyük boy bir tüp modelleyelim desem, kimi 8.000 poligonla modeller kimi 340 poligonla modeller.

Bir 3d artisti gerçekten tanımak istiyorsan ona low poly obje modellet :) :)


yusuf.es | blog.yusuf.es | yusufes.turbosquid.com | vimeo.com/yusufes
2011-10-28 09:21:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
hadi bize bir kaç
firketeyılmaz bağıran

hadi bize bir kaç tane low poly örnek gönderde bakalım.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2011-10-28 09:27:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu olay Süper Starlıkla
ETezerErgin TEZERAvatar

Bu olay Süper Starlıkla felan alakalı değil. Low Poly olayını fazla abartmamak lazım. Diğer taraftan bizim dediğimiz olayı dikkate almıyorsunuz. Sayın Garyosavan Bey, Evinizin bütün geçimini Low-Poly ile mi kazanıyorsunuz?
Yoksa başka işler de yapıyor musunuz?
Portfolyo olayı da aynı mantıkla işler bence. Şimdiye kadar hiç oyun modeli üretmedim. Parayı bastıran olursa üretirim. Ama yok efendim protfolyo yok efendim diğer vs ler. Aslında farklı piyasaların insanlarıyız sanırım. İletişim problemide bundan kaynaklanıyor. Garyosavan bey olsun diğer bazı arkadaşlar olsun, onlar Sanırım "Bize göre" biraz daha profesyonel. Gerçekten samimi düşüncem bu...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-10-28 15:57:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sayın İzzet Bey, Hala
ETezerErgin TEZERAvatar

Sayın İzzet Bey,
Hala anlayamıyorsunuz. Tamam 10 Kişiyi işe aldınız. Sonra ??? Geriye kalanlar ??? Olayı yanlış değerlendirip de kalkıp Küstahlaşmaya gerek yok. Yok efendim husumet, yok efendim ezmek. Senin Ne haddine Be ADAM !!! Önce Sorulan soruyu iyi anla. Bi tarafından anladığın zaman böyle abuk cevaplar yazarsın çünkü. Ne soruluyor ??? Senin verdiğin cevaba bak!!! Biz ne diyoruz??? Yeterince Büyük değil senin aldığın 10 kişiyle de bu sektör 3D cileri doyurmaz. Küçük bir sektör şu anda gelişmemiş. Zamanla gelişir. Ama şu anda çok erken. Reklam ardından Mimari görselleştirme şu anda Karın doyuruyor. Bireyselliği bırakıp düşünürsen ne söylendiğini anlarsın. Kimse Burada "EGO TATMİNİ" yapmıyor çünkü... O yüzden sen de yapmamaya çalış.
Saygılarımla,


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-10-28 16:57:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Şunu anlamıyorum, bilenler neden
ulasdenizulaş deniz

Şunu anlamıyorum, bilenler neden başkalarına, bildiklerini anlatarak, bilgilerini isratlamak zorunda olmalılar. Neden bildiklerini ispatlamak zorundalar hatta. Bilenler, bilgilerinin çok çok büyük bir kısmını, ÖĞRENMEYE çalışarak, Azim göstererek, Uzun süre çalışarak kazanmışlardır; Biri leri tarafından ÖĞRETİLEREK değil. Öğrenmenin tek ve en etki yolu, birinin öğreterek yapılması değildir. Görmediğiniz herşeyi, yok varsaymak ne kadar mantıklı. bu işi Türkiyede bilen hepsi kendi alanlarında uzmanlaşmış, kişiler var. Siz karşılaşmamışsınız, ya da karşılaşsanız dahi farketmemiş olabilirsiniz ama onların yok olduğu anlamına gelmez.

Ben gerçekte bu işleri çok az biliyorum, ama öğrenmeye çalışıyorum. Bilen yakınlarım var, ama onlardan da bana birşey öğretmelerini istemedim. Kimi zaman forumda yardım isteyenlere, bilgim ölçüsünde yardımcı da olmaya çalışıyorum. Ama bu işi çok iyi derecede bilsem, inanın size bu işi bilmediğimi söyler, kimseye birşey öğretme gibi ağır bir yükümlülüğün altına girmezdim. Başka alanlarda, uzman sayılabilecek yetilerim var. Öğretmekle ilgili çok acı tecrübelerim de var. Artık o alanlarda hiç bilgim yokmuş gibi yaşıyorum.

Bilen insan, beyninde bilgi depolamış insandır. ( kabaca bir söylem ) Bilgi depolamak, bilgiye değer vermenin doğal sonucudur. Değerlidir ve o yüzden biriktirilir. Bu zenginliği birileri ile paylaşmak, kişinin eliaçıklığı ile ilgili olabilir. Ama günümüzde paylaşım denen kavram o kadar laçkalaştı ki, bilgiyi paylaşmak çoğu zaman müsrifliğe, israfa dönüşmeye başladı. Bununla ilgile çok kişinin yarası vardır. İşte bu yüzden, bilmiyor olmak, eserlerini sergilememek gizlenmek, çok daha kolay ve tercih edilir durumda.

Bu konuda birşeyler yazmak da artık israf. zaman israfı. Çünkü benzer şeyler defalarca dile geldi. Burada yeni öğrenenler mazlum, ustalar zalim konumuna geldi. Herkes yeni öğrenenlerin hakkını savunuyor, yeni öğrenenlerin isteklerini yerine getirmeye çalışıyor. Ama kimse ustaların durumunu düşünmüyor. Çoğu içerlemiş, incinmiş. Senelerce yaptıkları birikimler, ucuza bedava sömürülüyor, üstüne küstahça tavırlşarla karşılaşıyorlar. Çok basit istekleri bile saçma karşılanıyor. Üslup. Tek istedikleri düzgün bir üslupla vermek istediklerini onlardan rica edilmesi. Bu bile saçma bulunuyor, önemsiz oluyor, hatta tek önemli olan yardıma muhtaç yaralı ezilmiş bir 3d adayının çırpınışının dindirilmesi oluyor.

3d işine başlarken, bir hayalimi gerçekleştirmek üzere öğrenmeye başlamıştım. Daha sonra geçim kaynağım olarak değerlenmdirmek mecburiyetinde kaldım. Şu anda hayalimdeki o şeyi yapacak bilgim ve tecrübem var. Ama fırsat bulup yapmaya bile başlamadım. ( belki sadece 1 haftalık bir iş ).

Öğrenmek bilgiye sahip olmaktır. Sahip olmanın tek yolu, piyangodan çıkması değildir, ya da zengin birinden miras kalması, Zengin birinin paylaşması, zengin birinden çalıması yolları değildir. Hatta para söz konusuyken bunlar mümkünken, bilgi durumunda bunlar da mümkün değil. Tek yolu çalışmak, kestirme yolları kullanmak, tecrübe etmektir. Yani bir bedeli var. Bu bedelin çok pahalı gelmesi, bilginin degersiz görülmesi ile eşdeğer. Dolayısıyla bu bedeli pahalı bulup kısa yoldan almak isteyenlere, Bilgiye sahip olanlar hiç sıcak bakmazlar, sevmezler, umursamazlar. Bu bencillik değildir.

Yakın bir geçmişte, birkaç konu üzerine eğitim dökümanı hatta videosu hazırlamaya karar verdim. Başladım. bir kısmını hazırladım. Paylaşmak üzere yayınlayacaktım ki birşeyler gördüm, yaşadım. Sonra sildim. Hazırladığım kısmını sildim. Benim işime yaramayacaktı ve bilgisayarımda durdukça kendimi aptal hissetmeme sebep olacaktı.





2011-10-28 17:06:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !