Genel Konular : Kusmak İstiyorum :(

Teşekkürler özkan, evet

Teşekkürler özkan, evet farklı işlerin üretilmesi gerekiyor aslında site bir nebze yardımcı olabilir, dediğim gibi farklı çalışmaları özendirebilir, ön plana koyabilir. Fakat şuanda baktığımızda 3d ile yeni tanışmış biri bu siteyi buluyo galeriye bir bakıyor %90 mimari çalışma sonra bu kişinin aklında şöyle bir düşünce oluşuyo "haa bukadar çok mimari tasarım varsa para bu sektörde akıyor ozaman hemen ev yapmam lazım" gibi .
Özler ben kendimi, göz zevkimi düşündüğüm için bunu demiyorum google açayım, derdim biraz gelişmek, kaliteli işler yapmak yaptırmak o yüzden farklı çalışmalar olsun istiyorum, evet muhakkak işini hakkıyla, alın teriyle yapanlar vardır itirazım yok ben daha çok onların süslemesini isterim galeriyi. Bu sözlerimden sonra da toplantıya gelemem artık, orda da mimarların fazla olacağı kesin gibi istenmeyen adamı olmak istemem toplantının.


2011-10-31 00:21:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
önce sitenin yapısından bi
firketeyılmaz bağıran

önce sitenin yapısından bi sıkıntım var. Onu belirteyimde sonra konuya girelim. Normalde giriş yaptığım zaman tmm hoşgeldin diyorda giriş yaptığım sayfaya dömnüyor. Sil başran tekrar aynı yolu izliyorum.

Sonra mimari olarak işlerden şikayetçi olana arkadaşlara bir sorum. benim bildiğim modellemede 2 tür var. Biri mimari taz diğeri organik modelleme. Mimarinin ne olduğu üç aşağı beş yukarı belli. nednelerini aşağıda yazacağım. Organik modelleme ise ayrı bir dert. Bir noktadan sonra olmayan şeyler modelleyeceksiniz. acaip canavarlar. yaratıklar. ne anlamı var bunların. çiçek böck modelle..iyide kullanılabilirliği ne ? Bence mimari çalışan ve yönelen arkadaşlar hayata gerçekçi bakan insanlar. Bİr şey yapacaksam bir şekilde insanların kullanımına hizmet etsin. Hiç yoktan bir olasılık bile olsa..iyide bir kaç tip insna modllemeden sonra acaip yaratıklar yapanlar bunu sadece ben bu programı nah buralara kadar kullanabiliyorum demekten başka ne yapmış oluyorlar. herşeyi ile sanal bir ortam. Mimair ise bir adım olsun sanaldan gerçeğe yaklaşan bir dal. Şİmdi bu konuda çalışan arkadaşlara, hangi niteikte olursa olsun, bu tür başlıkla evap vermek, eleştirmek değil nerdeyse akaret etmek yani sadece sizin haddinizi bilmemenizdir. Beğenmiyorsan bakmazsın o kadar.

Gelelim işin bir başka yönüne organik modelleme ve mimari dışında sadece oyun sektörü yok. İşin film kısmıda var. veya üretimle ilgili otocat olsun, veya jevelcat iyide bunlar firmaların özel çalışmaları çoğu. neden sergilesinler burda yahu. BUnların dışında vue diye bir program biliyorum. Dehşet bir coğrafi modelleme...iyide kardeşim...içinde insan ait bir şey olmayınca oda bir yerde güdük kalıyor.

Lafın kısası bizim 3d cileriiz tuları kuru insnalar değil, ayakları yere sağlam basan insanlar olduğu için bence mimariye yönelmiş durumdalar. Talep ne olur bilinmez.Ama umut dünyası.. Onları eleştirmek yerine zenginleştirelim derim.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2011-10-31 08:59:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
fazla takılmayalım
akercikpossibleAvatar

fazla takılmayalım, elbette acemi olan da var benim gibi, prof olan da var, iş olarak yapan olduğu gibi hobi olarak uğraşan da var, iyi işleri görünce inceliyoruz, sıradan işleri görünce birçoğuna bakmıyoruz bile..fakat ustaları takip için farklı bir köşe açılması gerektiği kanısındayım


"İyilik yapma işini yap, beni soracak olursan hem iş hem iyilik yapıyorum:))"
2011-10-31 09:27:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
gallery
ereen2Eren KayaAvatar

Bahsettiğiniz tipte işlerin olduğu ana sayfayı hatırlıyorum. Juri seçimi ile işler alınıyordu ve ana sayfa aylarca aynı şekilde kalıyordu. Juri hiçbirşey beğenmediği için orta seviyede iş yapanlar ağlayıp sızlanmaya başlıyordu. "Benim işim galeridekiler kadar iyi neden ben de içeri alınmıyorum" diye. bence aynı hikayeyi tekrarlamaya gerek yok.

Yapılması gereken ana sayfada sadece "Üyelerin seçimi" veya "yeni çalışmalar" görünmesi isteğe bağlı olursa sorun çözülecektir. Böylece ; günlerce aynı çalışmaya bakabilirsiniz.


2011-10-31 09:40:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Konu farklı yerlere kaymadan
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Konu farklı yerlere kaymadan gireyim bari.
Mesele galeriye resim koyma değil,galeriye konulan çalışmaların bir niteliği olması durumu.
Yapmayın yahu,iki kutu çizip,koyup,"Olmuş mu?" diye sormak.
Hazır sahne setupları içine hazır modelleri alıp render tuşuna basmak,
"Öylesine yaptım","Zaman darlığından yaptım","Aceleyle yaptım","Uğraşsam daha iyisi çıkardı" bahaneleri ile açıklanmış çalışmalar.
Yapma kardeşim bu bahaneleri öne süreceksen.Bitttiğine inan,içine sindir ondan sonra koy galeriye çalışmanı.
Sen bu bahaneleri çalışma açıklamasına koyduktan sonra ben nasıl yorumlayayıp,eleştirebilirim ki? Değil mi yani...? Sonra da "şimdiden yorum yazanlara teşekkürler" Yok yaaa.
Galeri sistemine filan bir şey dediğimiz yok zaten.En süper galeri sistemi olsa da çalışma yapan bazı arkadaşların zihniyeti değişmediği sürece bu böyle devam eder.
Nasıl ki İlham bölümünde Muhteşem işler sergileniyor,bu sitenin müdavimlerinin çalışmalarındada ilham alabileceğimiz birileri vardır muhakkak diyor TR3D Özel galeriyi bekliyorum kendi adıma...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2011-10-31 12:16:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
arkadaşlar herşey iyi güzel

arkadaşlar herşey iyi güzel baktım bazı arkadaşlar mimari çalışmalaın fazlalığından veya hep iç dış mekan hazır modellerden rahatsız bazı arkadaşlarımızın dediğine katılıyorum iyi yada kötü diye ayıramayız sana göre kötü bana göre iyi göreceli kavramlar ayrıca bırakın kötülerde olsun benim esas dikkatimi çeken mevzu şu bu durumdan şikayetci olan arkadaşların doğru düzgün ders hazırlayıp türkiyede bu işi öğrenmek isteyen birçok insana faydası bile olmamış paylaşmayı sevmeyen arkadaşların okadar çokluğundn bu site bu hale gelmiş sitenin daimi takipcisiyim yılardır aynı dersler kabaca anlatılmış diğerlerise para ile satılıyor nezaman bişe öğrenmeye kalksa insanlarımız ben ve herkes TOTARIAL diye aramak zorunda kalıyoruz benim sıkıntım sitedeki iyiler kötüler ciddiye alınmamış denilen çalışmalar değil ne yani sadece bu işi çok iy bilenlerin sitesi falanmı burası herkes bişe öğrenmeye çalışıyor önemli olanda bu konuşulması gerekende birbirimize nekadar yardımımız var nekadar paylaşımcıyız paylaşmayı bilmediğimizden sitenin durumu buya zaten kimse bir adım ileri gidemiyor yardım yok destek yok istisnala kaideyi bozmaz tabi ama gerçekci olalım bu şikayetci arkadaşlar bu gereksiz yad beğenmedikleri çalışmaları yapan arkadaşlara gerçekden ne akdar destedci paylaşımcı onu bilmek lazım


2011-10-31 12:57:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
beni aklıma gelen tavsiye

beni aklıma gelen tavsiye şu site yönetimine olabilir sevilmeyen saçma yada gereksi konu veya işleri oyladığımızda eksi bir puanlamanın altına düşenlerin çalışması kaldırılabilir sadece bi tavsiye başkaları yada herkes daha iyisini burda sergileyebilmesi için dediğimiz kutu tasarımlarınıda barındırmamış lur belki


2011-10-31 13:02:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Türker`e katılıyorum. En azından
no_fearYusuf ESAvatar

Türker`e katılıyorum. En azından Galeri` ye çalışma gönderilirken ufakta olsa bir kriterden geçirilmesi gerekir. Eskiden galeri sistemindeki moderatorler bu kriterleri çok iyi sağlıyorlardı. :(


yusuf.es | blog.yusuf.es | yusufes.turbosquid.com | vimeo.com/yusufes
2011-10-31 13:05:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar eğer kutu gibi
sonix28Seyfettin BulutAvatar

Arkadaşlar eğer kutu gibi yok bilmem neye benzediği belli olmayan diye sızlanmaktansa neden böyle bir yola başvuruyorlar,neden hazır model kullanıyorlar,neden yarım yamalak iş yapıyorlar diye kızmaktansa ülkemiz şartlarında 3d tasarım işinin düzgün olarak verilebildiği bir eğitim seti ya da kurs göster.Hadi kurs heryerde de yok o zaman ne yapsın insanlar kendi yağında kavrulup kendince çabalıyorlar.
Sıkıntı kötü tasarım değil sıkıntı eğitim.Evet bir arkadaşımızda demiş tutorial diye bıktık aramaktan.Herkes birşeyler yapıyor müekemmel işler çıkarıyorlar ama iş yardıma gelince kimse yok doğru dürüst.
Yabancı forumlar ders kaynıyor ama sırf onun için ingilizcemi öğreneyim hadi görsel anlatım anlarsın diyelim önemli noktaları konuşarak geçiyor yine anlamadık.
Evet sıkıntı doğru dürüst bir eğitim verilememe sıkıntısı.Mesela benim olduğum yerde kurs yok eğitim dvd aldım o şekilde olmuyor.Ne yapayım ben şimdi kendi kendime zorla da olsa bir yere geldim bi test edelim diye tasarımımı yollamayayım mı ne kadar kötü olursa olsun.Ben o eşiği aşmadan diğerine geçemem herkes kötü mötü böyle öğreniyor bu işleri.Sonunda belli bir radleye gelip o şekilde devam ediyor.
Bence vip bölümü kurulsun iyi tasarımlar orada sergilensin biz kendi bölgemizde devam edelim..
Herkese zar zor öğrendiği zorlandığı tasarımlarında kolay gelsin...


https://www.facebook.com/bltasarim2014?ref=hl
2011-10-31 14:15:50 Edit:2011-10-31 14:17:39
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.bltasarim.com/
{islemler}
Ah keşke
delidavutÖzgür ERDOĞANAvatar

Ah keşke bir de tam zamanlı moderatörlerimiz olsa da,
okunması zor, okunsa bile anlaşılması daha da zor mesajları, ayıklayabilseler.
Daha ne yazdığımıza bile bakmadan direk gönder tuşuna basıyoruz.
Kaldı ki çalışmalardaki "Galeri" kriterlerine özen gösterelim.


delidavut
2011-10-31 14:24:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !