Genel Konular : silindi

kardeş ben fuarcılıkta 5
mehmetgasermehmetnecatigaserAvatar

kardeş ben fuarcılıkta 5 inci seneme gircem nerdeyse yaklasık iki buçuk yıldır çalıştıgım yer var yeni ayrıldım ben bile baska firmaya girmeye korkuyorum aynı senin düşündüklerini düşünüyorum her yeni bir firmaya geldiğimde aynı hislerle gidiorum ama geçiyor merak etme ayrıca suda var ki yanlış anlamanı istemem daha yenisin baya yenisin o insanlar profesiyonel olsalar profesyonel iş yapsalar yeni mezun olmus sektörde tecrübesiz olan birini işe almazlar sen kendini orada geliştirmeye bak işi ogren kalıcı olarak bakma inan üstesinden gelirsin.

ve ayrıca kimse birşeyi yoktan var edemez tasarlayamaz o allaha mahsuzdur.


2016-04-13 01:13:59 Edit:2016-04-13 01:15:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Dünyada hiçbir meslek yoktur
okitoErdem TürkoğluAvatar

Dünyada hiçbir meslek yoktur ki her şey yolunda giderken bu mesleği yapanlar ustalaşsın. Hiçbir insan, hiçbir zanaatta sorunla karşılaşmadan usta olamaz. Bunu bir kere aklınızın bir kenarında bulundurun.

İş deneyiminiz olmadığı için ilk başta kendine güven ve yetersizlik problemi olması çok doğal. Şimdi gözünüze çok büyük gelecek sorunlar, yıllar geçtikçe küçülecek. Tecrübe kazandıkça yaptığınız işin çapı ve kalitesi de artacak. Bununla birlikte sorunlar da aynı oranda zorlaşacak.

ilk Tavsiyem şu olsun. İşi yaparken, bir sorunla karşılaşırsanız bu size külfet olarak gelmesin. Çözmekten keyif aldığınız bir bulmaca gibi bakın. Her sorun yeni bir tecrübe ve ileriye yönelik bir zıplama taşıdır.

İkinci tavsiyem ise kaygınıza yönelik ilk tavsiyemden çok daha önemli. Nasıl ki araç olmadan şoförlük yapılmıyorsa, elinizde iyi bir bilgisayar olmadan bu sorunları hızla çözemezsiniz. İşvereninizi, sizden bekledikleri kalite ve hız doğrultusunda elinize iyi bir makine vermeleri konusunda zorlayın. Özellikle 3 boyutlu grafik ve animasyon herkesin yapabileceği bir iş değil. Marifet iltifata tâbidir ve sizin iltifatınız da bu işi hızlı ve kaliteli yapacak bir bilgisayar donanımı.

Bu günlerinizde karşılaştığınız zorluklardan ne kadar çok keyif alırsanız, belli bir seviyenin üzerine çıkmnanız da o derece hızlı olur. Siz işten korkmayın, iş sizden korksun.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2016-04-13 12:12:47 Edit:2016-04-13 12:13:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben bilmiyorum yada ya
BlackWomaN

Ben bilmiyorum yada ya yetemezsem korkusu en büyük düşmanın olur.
Hem senin bu açığını anlarlar ise seni bir güzel sömürürler yada bunu bahane ederek zam vs vermezler.

Bende başta aynı korku içindeydim ama bir baktım çatır çatır yapıyorum. İlk işimde 3 ay çalıştım. Tektim ve adam odunun önde gideniydi kendim bıraktım ama bana süper tecrübe oldu. Sonrakinde gittiğim görüşmede daha kendime güvenliydim. Sonrakinde ise artık kendimi öyle bir sunuyordum ki benden önce başlamış eleman 1750 alıyorken ben 2500 alıyordum. Şimdi ise 8 yıl oldu ve tasarım koordinatörüyüm bir firmada.

Yani korkma , sadece hep araştır... Özellikle yabancı tasarımları , rusları vs incele fuar standı konusunda. Malzemeyi öğren. Üretim kurallarını , olmazsa olmazları öğren araştır.

Tabela zaten en kolay iş. :) yani boşa kasıyorsun kendini.


2016-04-18 17:54:36 Edit:2016-04-18 17:56:06
  • Offline
{islemler}
Sen Vazgeçilmezsin şu anda :)))
hakankoseHakan KÖSEAvatar



Başarılar öncelikle,

Eğer dediğin gibi bulunduğun muhitte bu işlerden anlayan yoksa sen zaten otomatik olarak "Vazgeçilmez" sin :))) Bu durumu iyi kullan, özellikle 3dsmax ile yapılacak olan işlerin boyacı küpü misali "Daldır-Çıkar" şeklinde olmayacağını iyice kafalarına çak, ama ne yaparsan yap sonuç olarak ortaya iyi bir şey çıkar, bunun için bizim elimizden gelen bir şey olursa yardımcı oluruz. Bir de madem o şehirde kıymetlisin, sakın işi ayağa düşürme, standartları sen oluştur, orada sektörü sen yönetmeye çalış...


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2016-04-19 08:56:04
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}
ilk iş günü stresi :
serkanmertserkan mert

gördüğü yada tarif edilen şeyi oturup bi solukta yapabilecek kişi sayısı çok azdır ki bu kişiler bile yeni işlerde bi çok defa geri dönüş hatta çalışmayı reset leyip sıfırdan başlama yoluna gidebiliyor ,sorunlar hep olur ve bunu herkez bilir , programa ve işine hakimsen sorunları ama erken ama geç illaki çözersin , şirkette sorunu bilen varsa çözümü sana söyler , sorun hakkında kimsenin fikri yoksa herkez oturup soruna çözüm arar kimsede seni suçlamaz ekip çalışmasının bu avantajlarıda var . eğer prgograma ve işe uzaksan sıfırdan öğretilmesi gerekiyorsa onlada kimse uğraşmaz onuda diyeyim .


2016-04-19 14:45:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hata yapmaktan korkma. Mesleğini
oztrk02saliha öztürkAvatar

Hata yapmaktan korkma. Mesleğini seviyorsan elinden gelenin en iyisini yapacaksın zaten. Vicdanın rahat olsun.


2016-05-09 12:26:59
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !