Genel Konular : Hangi site daha iyi?

Hangi site daha iyi?
unibodydesignnMelih Mete

Lynda.com ve Digital Tutorials`den hangisi daha iyidir?
Yabancı forumlarda lynda`nın çok daha temelden aldığı hatta daha çok tool`ları gösterdiği ve bunun üstünden ilerlediği, Digit-Tutors`un ise tool`ları bilen birine neyin nasıl yapılacağını anattığı söylenmiş.
Not: Çalışmak istediğim alan rigging ve animation.


2015-10-11 15:48:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
lynda çok geniş yelpazeye
silverbulletonur inanlı

lynda çok geniş yelpazeye ve daha düzeysel derslere, digital tutors ise tam tersine yani daha dar ama kapsamlı diyebilirim. çalışmak istediğin alana bakarsak kesinlikle digital tutors` u tavsiye ederim.


http://www.onurinanli.com/
2015-10-11 20:08:06
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.onurinanli.com/
{islemler}
gnamon
selamm25

gnamon biaz daha ön planda bana göre kişiye göre değişir öğrenim şekli ama gnamon az daha iyi gibi


2015-10-21 18:48:36
  • Offline
{islemler}
mental ray mi vray
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

mental ray mi vray mi


EEM
2015-10-22 08:17:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Eğitim Sistemleri
msvangolMustafa VangölAvatar

Selam arkadaşlar Lynda ve Digital Tutors arasında çok büyük fark yoktur. Genelde eğitimi temelden almak isteyen CG elemanları bu sitelerden faydalanabiliyor. Gnamon ise halihazırda aslında uzmanlaşmış personeller için birebirdir daha çok workshoplar veya modelleme konularında teknik detaylar üzerinde daha çok duran ve çok ciddi CGArtistlerin anlatım yaptığı bir site. Dediğim gibi eğer sıfırdan başlamışsanız Lynda veya Digital Tutors uygun olacaktır tamamen size bağlı. Şahsi fikrim aslında bu eğitimleri youtube üzerinden bulup izlemeniz.

Bu arada bir soru sorulmuş mentalray vs Vray

cevap ikisi de :) Çünkü ikisininde birbirlerinin iyi yanlarını bir vuruşla yok edecek mermileri var desem yalan olmaz. Ben şu şekilde kullanmayı tercih ediyorum.. Organik karakter modelleri renderları ve hızlı almak istediğim animasyon sahneleri için Vray. Çok fazla sayıda bina gösterimi planlara dayalı 3D şehir sunumları gibi sahnelerde mental ray kullanmayı tercih ediyorum. Şahsen ikisini kıyaslamak doğru değil mesela bir SSS Sub Surface Scattering uygulaması hem vrayde hem de mental rayde var ancak biri çok gerçekçi sonucu çok uzun süren renderla verebilirken diğeri çok hızlı bir şekilde sonuç veriyor. Ancak hızlı çıkan sonuçla gerçekçiyi karşılaştırınca inanın arada kalırsınız. O yüzden kıyaslama yapamıyorum. Mental ray özellikle 3Ds Max "design" 2012 versiyonu ve daha üst versiyonları içerisindeki yeni hazır materyal kütüphanesi ile pek çok indoor yani binaların iç sahne işlerini yapan 3d render alan pekçok kişi için müthiş kolaylık sağlamıştır. Vray`de bu materyalleri belli sitelerden indirmek ve ayar yapmanız gerekecektir. İyi günler.


Saygılarımla,
2015-10-25 23:55:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !