Genel Konular : Hangi programı öğrenmeliyim..??

Hangi programı öğrenmeliyim..??
bycrisconMahmut Yıldırım

Merhaba; Autocad ve 3dsMax programlarını ileri düzeyde kullanabiliyorum. ACAD ile 3 boyutlu modelleme de yapabiliyorum, alanım da mimari görselleştirme.

Şimdi ek olarak bir program daha öğrenmeye karar verdim, ama Max`de modelleme yapmaya çok alışkınım, hazır model bolluğu da var. Bu öğreneceğim yeni programın Max ile import - export edebilme özelliği de olmalı.

Maya veya Zbrush düşünmüştüm, karakter ve yaratık gibi şeyler modellemenin kolay olduğu bir program istiyorum, mimari işleri gerekirse Max`de yapmaya devam da edebilirim, bu yeni programa adapte olursam onda da deneyebilirim, fark etmez. Ama max`de yapamadığım karakter modelleme işini yapabileceğim bir program arıyorum.

Autodesk`in Zbursh`a karşı geliştirmiş olduğu bir program var. Acaba hep Autodesk programları ile mi devam etsem bilemiyorum, bir yandan da Windows yerine sadece MAC kullanarak devam etmeyi de düşünüyorum. Yani sadece windowsta çalışmasın bu program, diğer işletim sistemlerimde de çalışabilsin. Tabi bu program hangi program olsa??


2015-12-22 19:39:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
sadece zbrush , maxi
koftemustafa duyarAvatar

sadece zbrush , maxi bırakmanıza gerek yok. şimdi maya öğrenmeye kalksanız bi işinize yaramaz bence. max+zbrush ile çok güzel çalışmalar yapılabilir. export kesinlikle sorun olmaz. go z isimli eklenti ile modele tıklayıp go z yapınca modeli otomatik zbrushta açarsınız. base modeli max`te modeller zbrushta detaylandırırsınız. neden maya kullanmayın ; çünkü zaten max biliyorsunuz ve mayada çok farklı bişey beklemeyin. bi de alışma süreci vs. var.
mac olayına gelince. ben de okulda kullanıyorum ama pek ısınamadım . ayrıca sistemi kendin de yapamıyorsun. ( yaparsan çok pahalı oluyor vs.) tabi siz bilirsiniz yine de. yine de mac kullanıcam diyorsanız max`i bırakmanız gerekecek. o zaman maya ya da cinema 4d diyorum ben.


maya+zbrush
2015-12-22 22:09:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !