Genel Konular : grafik tasarım ve 3d

grafik tasarım ve 3d
replaikezalper

Herkese Merhaba
Ben grafik tasarımcıyım ve yaptığım birtakım işlerde 3 boyutlu modellemeye ihtiyaç duyuyorum. Bu birtakım işleri biraz açıyım isterseniz; ambalaj ve yönlendirme tasarımı. Çoğunlukla da ambalaj tasarımı, fakat ambalaj tasarımı derken benim yaptığım ambalajın formundan çok üstündeki kaplama,etiket. Örnek: Bir süt markası için ambalaj tasarımımı yaptım, yaptığım tasarımın daha iyi ve doğru anlaşılması ve de sunumu açısından herhangi bir şişe ve kutu üstüne uygulamam gerekiyor. İşte tam bu noktada 3 boyutlu modelleme programına ihtiyaç duyuyorum. Bu ihtiyacımı karşılayacak bir programı öğrenmek isteğiyle dolanırken yolum bu siteye düştü.
Tavsiye,öneri ve yardımlarınızı bekliyorum...

Anlatmaya çalıştığımın daha net anlaşılabilmesi açısından hem ambalaj tasarımı hem de yönlendirme tasarımı için örnek görsel yükledim. http://www.speedyshare.com/files/30592709/ornek.rar


2011-10-04 17:17:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Alper öncelikle TR3D ye
blasterbozMehmet BOZ

Alper öncelikle TR3D ye aramiza hosgeldin. Sitede Egitim basligi adi altinda baslangic ve daha ileri seviyeler icin gerekli dersler mevcut. Olmadi dersen Forumdan soru-cevaplari takip ederek gerekenleri ögrenebilirsin. Bunlari deneyerek 3d nedir, modelleme, kaplama, render konularinda bilgi sahibi olabilirsin. 3D ögrenmeye basladikca daha baska konular hakkindada bilgin artacaktir muhakkak. Mesela ilerde render almaya basladiginda grafik karti ne ise yarar, makina kasildi islemci yada ram ne ise yarar gibilerinden. Bu arada amaclarin icin bircok 3D yazilimi mevcut ve bunlardan birini baslangici icin secmen gerekecek. Sitede soruna cevap olabilecek tüm yanitlar var. Isi bilen birinden daha baslangic asamasinda yadim alayim zaman kaybetmeyeyim diyorsan hemen 3d max edin, kur ve dersleri calismaya basla. Su an sadece Süt ambalaji modelleyip grafiklerini aktarmak istiyorsan sana tavsiyem isini begendigin birisine teklif ver ve kisa zamanda isini teslim et. Eger islerini kendin yapmak istiyorsan ilk etapta amatör is cikaracagin icin müsterin tatmin olmayabilir. Bahsettigin isi yapmak uzun sürer kendi acindan. Tuttugunu koparan tiplerdensen eger bu ekledigin dosyalardaki isleri yapman o kadarda zor degil. En fazla ders ve calisma bulabilecegin program 3D Max. Bircok profesyonel yazilimlarda var fakat genelde baslangic asamasinda olanlar hangi programi kullanayim polemigine giriyor. Genelde 3D Max, Maya, Lightwave, XSI, Blender, Cinema 4D, vs. tercih edilir. Baska organik modelleme yazilimlarida mevcut ama senin icin gerekli degil su an. Ilerde bilgin arttikca göz atarsin. Bu arada cok detayli isler yapmayacaksan normal ev kullanici pc leri yeterli olur ilk etapta. Diger arkadaslar muhakkak atladigim konulari aktarir sana. Yardimci olabilmisimdir umarim. Kolay gelsin.


http://bozgraphics.blogspot.com/
2011-10-04 18:35:47 Edit:2011-12-30 22:37:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Selam.Çok teşekkür ederim.
replaikezalper

Selam.Çok teşekkür ederim.
Eğitim videsou v.s en fazla 3ds max için var galiba. Bu nedenle 3ds max e başlamaya karar verdim.Sitede yer alan `6 saatlik 3dsmax eğitim videoları` nın inmesi bitmek üzere. Programda hazır onlarla başlıcam bakalım. Birşeyler yapmaya başlayınca daha somut sorular oluşur ozaman tekrar bu siteden yardımınıza başvururum.
Teşekkürler. Kolay gelsin...


2011-10-04 19:01:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sketchup gibi pratik ve
ulasdenizulaş deniz

Sketchup gibi pratik ve öğrenmesi kolay programlar da var. Ben Sketchup tavsite ederim. Modelleme çok kısa sürede öğrenilir. render için basit bir render motoru ( keyshot ) tercih eder öğrenirsin. sadece ambalaj işleri için Koca max ile boğuşmaya değmez.. Hem Sketchup ile güçlü bür bülgüsayara ihtiyacın yok, bilgisayarında da fazla yere ihtiyacın yok en fazla 200 mb. Onunla da harika detaylı ve kapsamlı işler yapabilirsin. Çok çok kısa sürede öğrenebilirsin. ben olsam şimdilik kapsamlı bir programa kafa yormazdım.


2011-10-04 19:47:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sketchup ile ilgili pekfazla
replaikezalper

Sketchup ile ilgili pekfazla eitimlerle karsilasmadim malesef. Bulamamisda olabilirim. Birde sketchup ile yapilmis islere baktim. Benim baktiklarim mi oleydi bilmiorum ama bana daha cok eskiz havasinda ve gorsellik ve gercekcilik acisindan zayif geldi. Birde gordugum kadari ile mimari amacla daha cok kullanilan bir programmis gibi geldi. Yaniliyorda olabilirim tabi.


2011-10-04 20:40:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sizin gördüğünüz eskiz görüntüsü,
ulasdenizulaş deniz

Sketcup`ın eğitim setleri ile sık karşılaşmama nedeni, programın kolay öğrenilebilir olup, daha çok fazla sete gereeksinim duyulmamasından kaynaklanabilir. Sizin gördüğünüz eskiz görüntüsü, çizimlerin render edilmemiş halidir. Sketchup sayfasındaki videolar her şeyi o kadar iyi anlatıyor ki, şimdi başlasanız, sabaha, Sketchup ile pek çok şeyi yapabilecek konumda olursunuz. Biraz basit bir render çalışması ile birkaç günde işlerinizi halledebilecek duruma gelmeniz mümkün. ( azminize ve öğrenme hızınıza göre değişir.) Ama max ile temel modellemeyi öğrendikten sonra bile yolunuz uzun olacaktır. evet mimari çalışmalarda sıklıkla kullanılır, ama mimari bir çizim içinde, sehpanın üzerindeki süt ambalajı için, hiçbir sketchup kullanıcısı, başka bir programa gereksinim duymaz. Sketcup sayfasına girip bir bakarsanız, hem ücretsiz bir şekilde programı temin edebilir hem de videolarla bu işin ne kadar kolay olabileceğini görürsünüz. Deneyin, kıyaslayın, ne dediğimi iyi anlarsınız.


2011-10-04 21:16:28 Edit:2011-10-04 21:19:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hmmm anladım simdi. ok
replaikezalper

Hmmm anladım simdi. ok denicem.
teşekkürler.


2011-10-04 21:25:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !