Genel Konular : Görsellestirme elemani - uzmani maasi ne kadar olmali

Bütün bunları söyledikten sonra
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

Bütün bunları söyledikten sonra izin verirseniz sizin söyledikleriniz hakkında 1-2 şey söyleyeyim. Görsel olarak bir şeyler meydan getirmek temel bir tecrübe gerektiriyor. Ondan belli bir birikimi olmalı gelen kişinin. 0 dan iş öğretmedikçe bu kişiye tecrübesiz demek doğru olmaz. Bütün bunlar düşünüldüğünde işin içinde az da olsa bir teknik var. Sizin dediğiniz 1500 tl lik rakamı hiç de adil bulmuyorum bu yüzden. Buna benzer maaşları teknik açıdan hiçbir şey beklenmeyen çalışanlar alabiliyor. Tabii sizin firmanızın karşılayabildiği budur buna da sözüm yok.


2016-01-22 09:27:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
tüm yazılanları okudum. benim
akcamuhammetmuhammet akçaAvatar

tüm yazılanları okudum. benim şahsi düşüncelerimi anlatmak istiyorum.

çalıştığımız piyasa mimari olsun post işleri olsun gerçekten zor bir piyasa. çalışan için ne kadar zorsa işveren içinde aynı şekilde zor. yaptığımız iş para eden bir iş. hakkını veriyorsanız hakkınıda alırsınız. yeterki dürüst insanları bulun.. bu piyasada ne kadar sahtekar insan varsa o kadarda dürüst insan var öncelikle bunu unutmayalım...

öncelikle ben bu işleri çok ucuza yapan insanlara karşı verilen tavrı doğru bulmuyorum.. her insan kalitesine göre para kazanır.. bazen forumlarda görüyorum "ne kadar fiyat vermeliyim" tarzındaki konuşmaları.. altında milyarlar havada uçuşuyor. adamın çalışmasına bakıyorum hakkaten para bile vermeyeceğiniz çalışmalar belkide.. o adama baskı yapıyorlar yok ucuz yapma şu kadar de bu kadar de diye.. yahu adam o parayı hakedecek bir kalidede çizim yapmış mı ki yüksek rakamlar versin.. o adamın işi ucuz fiyat verip almasınada karşı değilim.. çok eski bu mesleğe başlayanlar hariç herkes bu piyasaya ucuzdan girmiştir.. kimse itiraf etmez ama bu bir gerçek..

gelelim kaliteli iş yapan maaşlı çalışanlara..

arkadaşlar kimi tanıryor kimi tanımıyor ama bu meslekte modelleme bile yapmadan sadece kaplama ışık ve render yaparak 5000 lira maaş alan insanlar tanıyorum. öncelikle bunu bilin istedim.. tasarım yok işin içinde.. bu adamlar kaliteyi yakalamış doğru insanı bulmuş kişiler..

bunun yanında maaşla çok çoookkk fazla para kazanacağığnız işyerleride mevcut.. bunuda bilelim..

sadece iş kalitesi ve tecrübenizin artmasını bekleyeceksiniz.hazır bilgilerle değil sabrederek işin özünü öğrenen öğrene suyunu çıkartarak bu işi öğrenmelisiniz.. en iyi ben biliyorum diyen insan bile kendini geliştiriyor..bildiğim şeyler işimi görüyo mantığıyla bir yerde tıkanırsınız.

kalitesiz insanlarda uzak kaçın.. "çingene pazarlığı" yapan insanlardanda uzak kaçın.. sonuçta akıllı insanlarız kimin iyi kimin kötü olduğunu bilecek seviyedeyiz. adamla anlaşıp sonra beni bu kadar paraya çalıştırıyor diye sızlanmanın mantığı yok. paranızı alamadığınız şirketten direk uzaklaşın .doğru işi ve doğru işvereni bulmaya çalışın. ve en önemlisi aldığınız işleri size verilen çizimleri elinizden geldiğince hakkını vererek güzel iş çıkarmaya çalışın..


tüm bunlardan sonra inanın ki az ama kaliteli iş ve çok parayı bulacaksınız.




2016-01-22 11:19:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Herkese merhabalar arkadaşlar, ben
evrimvolkanVolkan YoldaAvatar

Herkese merhabalar arkadaşlar, ben 3D alanında çok yeniyim birçok arkadaş kadar tecrübem yok. Fakat grafiker olarak yaklaşık 10 yıllık tecrübem var.
Geçen seneye kadar düşüncem, 3DS Max kullanan görselleştirme yapan bir kişinin 2500 TL den aşağı maaş almayacağı yönündeydi. 3D alanında ilerleme kararı aldım, kursa gittim, bitirdim, sonrasında da kendimi geliştirme amaçlı naçizane çalışmalar yaptım.
İş aramaya başladım beklentim büyüktü tabi ama sonra birde baktım durum hiç düşündüğüm gibi değilmiş. İş arayışlarında karşılaştıklarım çok komikti.

Bir iç mimarlık firmasına gittim, benden hem tasarım hemde görselleştirme yapmamı istiyorlar. Maaş ne kadar derseniz 2000 TL bile vermiyorlar.
İsedikleri programlar da 3ds max, vray, autocad, photoshop, zbrush, animasyon vs.
Başka bir yere gidiyorsun adam bana sen tecrübesizsin 1300 TL veririm diyor. El insaf arkadaş asgari ücret olmuş o kadar.
Bir arkadaşım 1 ay stajyer olarak çalıştı Çankaya da bir animasyon firmasında. 1 ay sonunda işe kabul ettiler, ama!!! Arkadaşımın bana söylediği adam " başlangıç olarak sana 600 TL veririm" demiş. :)

Bugün Ankara`da kopyalama merkezinde sadece Autocad` den çıktı alan arkadaşım 2000 TL maaş alıyor.

Sonuç iş bulamadım 3D alanında geri grafik işine döndüm. Şu an sadece corel Photoshop kullanarak 2200 TL maaş alıyorum.
Şimdi bazı arkadaşlar eleştirebilir, "3-4 ay kursa gitmekle olmuyor bu işler diye" haklılar. Uzun uğraşlar emek vermek gerek. Benim anlatmak istediğim sektörde işverenin, işçiden beklentisinin çok üst seviyede olması, maaşların çok düşük olması. Sektöre yeni başlama ayrı bir tartışma konusu tabi, ama belirtmek istedim.

Diyelim ki 2-3 sene sonra ben çok iyi bir seviyeye geldim 3D Görselleştirme alanında uzmanlaştım çok iyi modelleme ve render`lar alıyorum, alacağım maaş en fazla günümüz parasıyla 2000-2500 TL.

Maalesef ücretler çok düşük, o kadar emeğin karşılığı bence bu olmamalı.
Sen, 3d max, photshop, autocad, zbrush programlarını kullan, ışık bilgisi öğren, fotoğrafçılık öğren, mimari proje okumayı öğren ve aklıma gelmeyen birçok bilgi birikim emek sonra çok düşük ücretlerde çalış, Hiç adil değil!




2016-01-22 13:57:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yıl olmuş 2016. 1500
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

Yıl olmuş 2016. 1500 2000 arası yazan arkadaşlar gördüm. Biraz eşeleştirsen firmasının olduğu çıkacak ortaya. "Neyse,soruyu soran arkadaşa ve bu yolda yürümek isteyen bir kaç kişiye cevap vereyim.

İnsan ölür kalır eseri,eşek ölür kalır semeri"

Önünüzde iki yol var, ya eser çizersin.Modeler,render alır kaliteli iş yaparsın,maaşını sen belirlersin. (3000 5000 arası)

Yada semerine 1500 2000 verirler.


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2016-01-22 14:43:01
  • Offline
  • Erkek
  • www.qaraqalem.com
{islemler}
bende 15 yıllık tecrübeme
cememallcem yetkinAvatar

bende 15 yıllık tecrübeme dayanarak söyleyeyim Orhan beyin dediği gibi kaliteli iş yaparsan ve bu işe gerçekten emek verip işin ilmini öğrenirsen kendi fiyatını belirlersin amma sadece max biliyorum demekle olmaz bu iş ortamdaki herşeyi gözlemlemen gerekir, yaptığın iş ile alakalı fotoğraflara bakman gerekir, az da olsa fotoğrafçılık bilgisi gerekir ışık bilgisi ve kaynağını bilmen gerekir öyle körü körüne max yapıyorum demek ile olmuyor malesef ama piyasada ölücüler yok değil redwhite diye bir firma bunlardan biri komik rakamlarla yüksek kalite bekliyorlar bu da olmaz tabi..


2016-01-22 17:10:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
konu cok ilginc geldi yazmak istedim
aydınyürekliaydinyurekli

arkadaslar ben 15 yildir bu meslegi profesyonel duzeyde uluslar arasi arenada yapiyorum su andada meslege yurt disinda devam ediyorum meslekte sadece maxi iyi kullana bilmek yeterli degil kavrami dogru degil cunku max basli basina bir meslek gozun gordugu her objeyi modelleyebilecek onu gerceginden ayiramayacak kadar iyi render edebiliyorsan bu meslekte artik olmussun demektir bu ne demek bu su demek iste sen gercekten dunyada sayisi cok fazla olmayan meslegin tabiri caiz ise aga babasi olmussun demek durum bu olunca senin artik 3yada 5 kurusa calisacak isler arayacak vaktin olmuycak demek cunki dunyada gercekten isinin erbabini arayan o kadar cok is varki fakat yapabilecek adam cok yok ustune birde animasyon bilgini gelistirebilirsen of ne ala ama cokta onemli degil kisacasi kim olursa olsun max in mesleginin hakkini verecek kapasiteye gelmissen is te parada zaten sana gelir


2017-05-28 21:39:02 Edit:2017-05-28 21:48:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Konuyu uzatmak gibi olucak
umutbaglanumut bağlanAvatar

Konuyu uzatmak gibi olucak ama bende bu piyasaya hic girmedim yani dokundum sayılır çünkü yaşım çok küçük 18 yaşındayim ama 3ds max te katalog cikartabilecek seviyedeyim eski renderlarım kötüydü şimdi gelişmek icin arkadaslarimin işlerini bedavaya görselleştiriyorum onların şirketinden izin almadığımdan paylasamiyorum kendimi geliştirdim belki gorsellestirme piyasam yok ama mobilyada calisiyorum fabrikada ve asgari ücret anca aliyorum ve her grafik isini ps max cad illustrator ben hallediyorum


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2017-06-17 01:02:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Nerde baslari sıkışsa ben
umutbaglanumut bağlanAvatar

Nerde baslari sıkışsa ben kosuyorum cnc ye kumaş kesimine ama bu maaş doğru orantili değil yani patronu ne kadar dusunursen dusun onlarin seni dusunme kat sayilari o kadar dusuk oluyor bu her patron icin gecerli degil ama durum bu yeni olanlar asiri dikkatli olmali patrona bakin suzun ona gore ise girin ben yasadim bu yasta ve agzim yandi bir daha olmasin diye calisicam saygilarla


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2017-06-17 01:06:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !