Genel Konular : Görsellestirme elemani - uzmani maasi ne kadar olmali

piyasada çok ölücü var
PMBlntBülent Taşdelgen

iş yapan para kazanan adam elemanına iyi para veriyor, 3000-3500 TL çalışan reklamcı arkadaşlarım var, tabi corel, autocad, ps vs. programlarada hakimler. 2000TL altını veren şirketler "3D görselleştirme al-sat" işi yapan şirketler ve dahası projeci şirketlerde bu tanımlamama dahil. para veren şirketler uygulamacı şirketler.

al satçılardan, projecilerden uzak durun, asgariden başlatırlar. öyleki maaşınızı gününde bile yatırmazlar hatta 6 ay maaş almadan çalışırsınız, çalışanını kredi kaynağı olarak kullanan sermayesi çok kısıtlı şirketlerdir bunlar.

birde dip not: arkadaşlar benim render kalitem kötü, ben öğreneyim diyerek ucuz yada
bedava çalışmayın. yukarıda örnekleri var. nasıl başlarsa öyle gidiyor, pahalı başlayın pahalı devam edin, kendinizi ancak böyle geliştirebilirsiniz.


2016-01-06 09:08:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
özelden yazdım :)
adlAdile DemirdelenAvatar

özelden yazdım :)


www.cephecizim.com
2016-01-06 09:09:56
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Merhaba
Paranistserkan toydemirAvatar

Merhaba

Çalışan olarak tabii ki daha fazla maaş herkesin isteğidir, fakat Konuya cevap veren arkadaşlar gibi , bende ne kadar iş o kadar çalışan maaşını belirler diyebilirim.

Tabii ki bunun yanın da çalışanın da maaşı şirkete kattığı (+) (-)` ye göre değişir.

Tabii bu durum tamamen şirket sahibinin karakteriyle de alakalıdır. Cimri ise ortalama fiyat,tan gider, eli cömert ise işimi iyi yapanı elimde tutmam lazım der, maaşı ona göre belirler sadece maaş değil tabii, bir çok olanak sağlanır ki Sadece Görselleştirme Uzmanı olarak çalışan arkadaşlarımız profesyonel olanlar daha iyi bilir.

Burada önemli olan yeteneğin varsa, vizyonun varsa, maaşın burda da senin karakterinle ilişkilendirilir. Karakter olarak şirket bünyesine uymuyorsan, istediğin kadar profesyonel bilgiye sahip ol düzen bozan birisi olarak başka iş aramaya başlarsın. Sadece işi iyi yapmak ta maaşınızı belirlemiyor.


Birde bir arkadaşım asgari ücreti örnek vermiş .
Evet orantıda haklsınız, fakat 1300 tl daha bu aydan geçerli bir durum, bu konu kimbiilir kaç yıllık bir mevzuyu kapsıyordur. 3 ay önce 1300 tl asgari ücreti baz almazdınız.

1300 tl asgari ücret olduğunda iş yeri sahiplerine yardım paketi hazırlamıyacaklar. Buda maaşlarınızı yükselmesine değil. işçi gücünü azaltmaya gidecek çok firma olacak, bence devlet dairesinde yada çok güçlü bir firmada iyi bir yere sahip değilseniz 1300 tl asgariye`nin orantısızlıgına da güvenmemenizi öneririm.

İş yeri sahibi olanlar bilir ki 2015 son çeyreğinde Asgari ücret Net 1000 tl idi
2016`da 1300 net olarak belirlendi bunun işverene maliyeti 1933 tl olacak. Bu hesap üzerinden siz hesaplayın ne kadar zaman alabilirsinz.? Yada yeni iş başvurularınızda ne kadar talep edebilirsiniz?

NOT: Kendi adıma konusuyorum ben en son iş ararken kendi işimi kendim seçtim, 4 yerden teklif gelmişti. Bu durum da siz kendi maaşınızı belirleyebilirsiniz tabii.


2016-01-06 16:26:26 Edit:2016-01-06 16:27:46
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.zmorrrdesign.com.tr
{islemler}
izmirde sadece görselleştirme yapıyorum.
DARK_LordMetin KALAYCIAvatar

izmirde sadece görselleştirme yapıyorum. maaşım 2700 tl artı yemek sigorta gibi artılar da var. Ben patronuma para kazandırmasam patronum o kadar masraf yapar mı benim için? 3 boyut görselleştirmeyi bir çok iş veren hafife alıyor. Bi de tasarım yapmıyorsanız eyvah eyvah asgari ücret yeter diyorlar . Yok kardeşim. Sadece 3 boyut görselleştirme bile başlı başına çok zor bir iştir. Bi de gerçekçilik konusunda iyi olmak zorundaysanız daha çok uğraşıyorsunuz. Ben şahsen sadece görselleştirme değil tasarım da yapmam istense 2700 değil 5000 tl maaş isterim en az. Bu işte iyiseniz 2700 tl para alabilirsiniz izmir gibi bir yerde sadece görselleştirme yapoarak. Serkan bey gördüğünüz gibi 2000 tl den çok daha fazla maaş veren firmalar var. Ben hayatımda boyunca sağlam 3 boyut görselleştirme yapabilen mimar çok az gördüm. 2 veya 3 tür. Burdan da anlaşılacağüı gibi 3 boyut görsel bambaşka bir uzmanlık ister. Hafife almayın derim... Bu iş zor bir iş. Ona göre maaş verilmeli...


BIRGUN HERSEY KARANLIGA GOMULECEK... O AN GELDIGINDE OLUP BITENLERE SADECE BEN TANIK OLACAGIM
2016-01-20 10:50:24 Edit:2016-01-20 10:51:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Dünyadaki 62 zenginin serveti
Seke

Dünyadaki 62 zenginin serveti 3,5 milyar insanın parasından fazla.Bu yüzden sistem yanlış gelir eşit bolusulmeli.Bir mobilya firması ile iş gorusmesine gittim adam akıllı çalışkan bir adam fabrikası var kocaman falan.Dediki bir iki elemanim hariç kimse işini sahiplenmiyor bundan muzdaribim.Altında da jipi var.Bende dedim gelirinizi bütün calisanlarinizla eşit bolusun bakın nasıl çalışıyorlar.O çok zeki adam bir süre sessizlik yaşadı ve tabiki cevap veremedi.


2016-01-20 12:33:56 Edit:2016-01-20 12:35:10
  • Offline
{islemler}
Asgari ücret 1500 oldu
Seke

Asgari ücret 1500 oldu nerdeyse bu ülkedeki gorsellestirmeci fiyatlarını kim belirliyor zaten çok merak ediyorum.2000 e calisacaksaniz çalışmayın hiç olmazsa piyasa yükselir.


2016-01-20 12:37:16
  • Offline
{islemler}
Serdar Bey size yüzde
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

Serdar Bey size yüzde yüz katılıyorum. Bazıları öyle şeyler yazmış ki sanki kahraman patron kısmı kalan son ekmek parasının yarısını görselciye veriyor :) Ya o iş karlı olmasa değil 2000 i 1000 lirayı bile vermez anında kapının önüne koyar adamı. Eğer patron kısmını düşüneceksen adama karşı samimi dürüst olup arkasından iş çevirmezsin. Bazen maaşın geciktiği zaman idare edersin. Mesai vermiyorsa bile az az iş yürüsün diye ekstradan kalırsın mesaiye. Ama ücret konusunda yok 1500 müş yok görselcinin hakkı böyleymiş gibi şeyler abes kaçıyor. Biraz gerçekçi olmak lazım.


2016-01-20 15:50:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar bana cevaben yazılan
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Arkadaşlar bana cevaben yazılan postlara aynen katılıyorum zaten :) Ben;

"Fakat şunu da bilmelisiniz ki tecrübesiz, teknik olmayan sadece görselleştirme yapan elemana 3000 ler 4000 ler biraz yalan :)"

demişim ki hala arkasındayım bu dediğimin :) inşallah 10.000 20.000 alırsınız :D

Görselcinin hakkı diye bir şey yok daha doğrusu bir emeğin hakkı diye bir şey yok. Kapitalist düzende arz talep içerisinde bir denge fiyatı var ne yazık ki. Ha bu izmirde 3 istanbulda 5 ankarada 4 diyelim. Ama anca konuşuruz ben size benim için tecribesiz bir adama ödeme gücümü yazdım. Ha buna katılın katılmayın. Tecrübe arttıkça ve elimi güçlendirdikçe çok daha üstlere gider ve gidiyor da zaten.

Bir arkadaş da;
Türkiye`de maalesef işveren olmak demek çingene pazarlıkçı olmak demek. Oysa işveren olmak demek bir insanın yetenek ve zamanını en iyi değerlendirip ondan en fazla kar edebilme becerisidir. O yüzden herkes girişimci, patron olacak değil. Ama türkiye`de biraz sermayen varsa ucuza fikir satın al, ucuza emek satın al, sonra müşteriye sat.


demiş.

Ne kadar seviyesizce bir genellemedir bu. Bak güzel kardeşim. Ben bu işi yaparak başladım çalışansız! Her noktasını her emeğini iyi biliyorum. Şimdi ise elimden geldiği kadarıyla iş vermeye çalışıyorum.

Türkiye`de işveren olmak ne demektir, olmayan anlayamaz. Ağır vergi yükü, çalışanların sorumluluğu, yatırım sermayesi, ofis giderleri ve gecenin bu saatinde aklıma gelmeyen binlerce zorluk. Yeri gelirse konuşalım bunları da. Öyle oturduğun yerden sermaye emek mavralarını yazmakla olmuyor yani. Bırakın da hala ekmek yiyip, yedirebiliyorken yapalım. Çingene pazarlığıymış!! Ayıp be!


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2016-01-22 01:38:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Serkan bey "o arkadaş"
Seke

Serkan bey "o arkadaş" adına konuşamam tabi ama :) soylediklerinde dogruluk payı da yüksek.Belki her işveren için geçerli olmayabilir sadece örneğin sizin gibi.Ama gerçekten iyi niyetli işveren sayisida çok az özellikle ülkemizde.Bunun arkadaşın dusuncesinin ve üslubunun doğru yada yanlış olmasıyla alakası yok türkiyenin gerçeği bu.En basit kanıt vereyim sigorta primini asgariden yatırıyor bu ülkenin yüzde 90 ı.Bu ne demek vergi kaçırmak.Ülke olarak birazda şansa yaşıyoruz.


2016-01-22 07:49:06
  • Offline
{islemler}
Türkiyeden Haller
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

Serkan Bey burada yazılanlar şahsınıza değil şahsi algılamayın. Ama konuşulanlar ülkemizin gerçeği. İş piyasası konusunda bayağı tecrübem oldu. Ben mimarım. Özel sektörde çalıştığım zamanlar çingenenin kralını gördüm. Neden çingene diyorsun diye sorarsanız. KESİNLİKLE ÇİNGENE PAZARLIKÇISININ KRALI BAHSETTİĞİM MÜTEAHHİTLER. Ama nasıl bir çingene sizin de görüp şahit olmanız lazım. Önümde 400 bin euroluk hakedişe imza atıp benim sigorta primimi 50 tl aşağı indirmeye çalışıyorlardı. Yeni mezundum o dönemler. Yeni mezun mimar maaşı 1750-2000 tl iken beni 900 tl ye avlamaya çalışıyorlardı. Birde 2 yıl sözleşme yapacaklarmış. O maaşa beni kilitlemeye çalışıyorlar. Kıllandım madem sözleşme yapacaksın maaşımı ne üzerinden göstereceksin ssk da diye sordum. Kıvırmaya başladı anında. İstanbulun en lüks konut işini yapan 3-5 firmadan birisi bu naneyi yiyen. Gerek sigortası olsun gerek maaşı olsun gerekse şartları olsun çok ama çok bunalım bir ülkede yaşıyoruz. İş hukuku noktasında diplere vurmuş durumdayız. Ya hadi patronu düşünelim. İyi düşünelim de biz ne olacağız. Vergi kaçırma suç değil doğal bir alışkanlık haline gelmiş. Sizin şahsınıza değil bütün türkiye piyasasına yapıyorum bu eleştriyi. Almanya da Amerika da olsan bu sgk yı asgari üzerinden göstermek yüzünden 100 bin dolarlardan başlıyor cezası. Ve bir sürü çalışanı olan işletmeler yapıyor bunu. Hep söylerler eğer ekstra program bilmiyorsa vs. diye. Hep iş görüşmelerimizin başlığı bu zaten. Neredeyse aya astronot olarak gittin mi diye soracaklar. Eğer 20 program biliyorsa 20 bin tl maaş verir mi firma. Tabiiki hayır. ZATEN AMAÇ İNSANI YILDIRIP SIKIŞTIRMAK. Cv yazıyorsun ya adam önceden okuyup oraya koymadığın bir şey bulup onun üzerinden seni sıkıştırmaya çalışıyor. Amaç hep aynı. Psikolojik olarak insan avı. Şu bilinç aşılanmaya çalışıyor. Sen eksiksin. Sen işe yaramazsın.(Eğer işe yaramazsam yarayan adamı bul demek lazım aslında :) ) Ondan ancak ve ancak bunu hak ediyorsun. Ben 100 tl fazla veriyorum o da benim lütfum. Neden. Çünkü ben çok ama çok iyi kalpli lütufkâr bir patronum. Bu profesyonellik değil tamamen sömürü. Hep iş görüşmelerinde muhabbet böyle başlar. Şunu biliyonmu bunu biliyonmu 50 milyon şey sayarlar. Sanki 50 milyonunu bilen adam var. Ya da firmanın o programların tamamına ihtiyacı var. Zaten temelde bu şekilde yaklaşım sakat. Biraz profesyonelliğe ihtiyacımız var.


2016-01-22 09:15:49
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !