Genel Konular : Freelance hakkında bilgi

Freelance hakkında bilgi
umutbaglanumut bağlanAvatar

lise son sınıf öğrencisiyim ve autocad ve 3ds max az bişeyde photoshop bilgim var maxte biraz daha gelişip piyasaya girmeyi düşünüyorum şimdi lise öğrencisiyim diye yargılayan olursa diye galeriye bakabilirsiniz ben yaşıma göre iyi olduğumu düşünüyorum 1-2 yıl sonra da piyasaya bir nebze hazır olabilirim giriş için yinede piyasayı baltalamamak için sormak istedim (anlaşma-vergi için şahıs firması olayları) biraz forumdan araştırdım.
1-mesela oda için fiyatı modelleme + 3 açıdan rendersa bir salon için ortalama bence 5000-6000 denebilir gibi geliyor ? (bu piyasayı baltalamamak için sordum)
2-nelere dikkat etmeliyim yani başıma gelebilecekler nelerdir ?
ne kendime ne başkasına zarar vermiyim diye sordum


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2016-09-16 16:19:27 Edit:2016-09-16 16:27:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
gölge
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Galerin için : Gölgelere biraz daha çalışmalısın.

Freelance için: freelancem.com sitesinde epeyce detay yazdık. onları okuyarak başlayabilirsin.


Game maker
2016-09-16 18:01:18
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Ben olsam okul bitince
3ddesenmustafaAvatar

Ben olsam okul bitince organize sanayisinde biraz pişer sonra stüdyo adamı olurdum.Sonra işler zaten iyiysen seni bulur.Reklamlarda çok çıkan bir işi anadoluda 100 tane adama değil İstanbulda 1 tane adama veriyor katrilyonluk firma.


2016-09-16 20:37:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Umut kardeşim adın gibi
kanakanSerkan BolkanAvatar

Umut kardeşim adın gibi hayatta da hep böyle umutlu ol inşallah.
Galerini inceledim ve kafanda ki fiyat ile işinin kalitesini orantılamak gerekirse daha çok yol alman gerekli. Bir iki oda için 5000-6000 gibi fiyatlara iş bulmayı pek hayal etme derim (Yalnızca çizim anlamında söylüyorum. Mimari tasarım dersen iş değişir)
Nelere dikkat etmen gerektiğine gelince şu aşamada para kazanma kısmını çok düşünme. Programda kendini geliştirmek için önünde çok uzun yıllar var. Pixara kadar gidebilecek bir kariyer planlaya bilirsin kendine. Bol bol çalışmak için vaktin var kıymetini bil. :)
Başarılar


2016-09-16 21:14:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sagolun sizden bunun gibi
umutbaglanumut bağlanAvatar

Sagolun sizden bunun gibi seyler istedim aslinda bu sene stajim var mobilya firmasinda cizim yapicam yani yurtdisi icin render aliracaklar uada yeni modelleri gormek olur mu olmaz mi amac onlari cizecegim galerimde ilk renderimda yaptigimdaki gibi daha 5 aylik bir max bilgim var cad bilgim 1 senelik zaten maxte en az 1.5 yil daha var gibi goruyorum bu hizimla 5 ayda bu kaliteye ulastim ve necmi beyin egitim videolarinin uzerine koyarak geldim buraya ve sizden piyasada freelance calisanlari ve beni bekliyecek laflar ve nasil onlem almam gerektigini sordum bide o fiyat piyasada sizi baltalamamak icin kendi kafamdaki fiyatti yani anca bu olmali gibisinden suanki kaliteyle hayatta o rakami istiyemem


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2016-09-16 22:16:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
BAŞARILI KARDESIM
Jollyjokerferhat kulAvatar

SELAM KUCUKKARDESIM SANA TASARIM HAYATINDA GERCEKTEN BASARILI BIR YOL OLDUGUNU SOYLEYEBILIRIM DAHA BU YASINDA CEVRENDEKI OLUMSUZLUKLARI GOZ ARDI EDEREK ISE KOYULDUGUN VE YAPMAK ISTEDIGIN SEY BIR HAYAL DUNYASININ DISA VVURUSUDUR HERZAMAN DEMISIMDIR YENI BASLAYAN BIR KARDESIMIZI HEP DESTEKLEMEK GEREKIR BENIM BIR SLOGANIM VAR KENDIMCE BASARI KURAL GEREKTIRIR KURALLARIN VE PRENSIPLERIN HEP OLSUN SEN SEN OL IS ALMAK ICIN DEGIL YAPMAK ICIN ISI YAP VE YILMA SAAATLER GECSEDE EMIN OL GECIRDIGIN ZAMAN KARSINA BIR TECRUBE YUMAGI OLARAK CIKACAKTIR BASARILARININ DEVAMINI DILER SANA BIRDE TEMENNIDE BULUNMAK ISTERIM ALLAH SENI HEP DOGRU INSANLAR ILE KARSILASTIRSIN

SAYGILARIMLA

İÇ MİMAR FERHAT KUL


Çizerim Bak :)
2016-09-17 23:18:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !