Genel Konular : Forum`un son halindeki genel bir sıkıntı

Ulaş bey size kesinlikle

Ulaş bey size kesinlikle katılıyorum.Adama ekmek lazım fırına gidiyor.3d nin fırınıda burası.ya adama ekmeği verirsin yada ekmeğin nasıl yapılacağının sırlarını anlatırsın.


2011-08-26 19:32:39
  • Offline
{islemler}
Ama burası sadece acemilerin
ulasdenizulaş deniz

Ama burası sadece acemilerin dışarıdan pek çok yerden de temin edilecek bilgileri alması için varolan bir site değil, olmamalı da. Üstatların buluştuğu, tartıştığı öğrettiği hatta belki soluklandığı, üstatların da birşeyler aldığı bir yer olmalı. Fakat sitenin bu günkü gidişatı ile üstatların pek ilgisini çekeceği bir yermiş gibi görünmüyor. Bu yüzden şikayetçi arkadaşlar da kendilerince haklılar. Ben ulusal bir 3d topluluğuna üye olmak istemiştim. üyeliğim kabul edildiğinde Oxford`a kabul edilmiş gibi hissettim kendimi( öyle ince eleyip sık dokuyorlar). Orada insanlar sadece acemiler için birşeyler yapmıyor. Üstatlar da oradan birşeyler alıyorlar. Güzel bir topluluk.

Bir örnek vereyim. Ben bir fizikçiyim. birilerine birşey öğretmeyi ve yardım etmeyi de severim. Önceleri paralı/parasız matematik fizik gibi dersler veriyordum. Keyif alacağımı düşünüyordum. Normalde bir öğrenciye bu işi sevdirirsem gerçekten büyük haz duyardım. Fakat öyle olmadı. Öğrencinin tek bir derdi vardı, sınavdan geçmek ya da iyi bir not almak, hal böyle olunca bir yerden sonra o kişiye fazla birşey veremiyorsun, vermek istemiyorsun zaten. Ve ben de bıraktım. Oysa hiç anlamayan bir öğrenciyi bile matematik/fizik aşığı yapabileceğime emindim ( çoklukla), ama yapmıyorum. Yapmak istemiyorum. Bu işi yapmak için bir öğrenme ruhu gerekiyor, bir bilim ruhu gerekiyor. Öğrenci bu ruhu almayı reddedip direkt elektromanyetizma sorusunu çözmek istiyorsa gidip test kitabı almasını öneriyorum. Onun için yapılacak birşey yok ve benim için de yapılacak tek şey 3d ile uğraşmak oluyor.

Şunu farkettim. Çoğumuz öğrenmeyi sevmiyor, katlanamıyoruz. Direkt olarak, öğrenme aşamsını atlayıp, "sadece bilmek" istiyoruz. Evet öğrenmek değil, Bilmek istiyorlar. Hal böyle olunca durum da böyle oluyor.


2011-08-26 20:20:12 Edit:2011-08-26 20:24:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Tuncay sana cevap yazmıştım
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Tuncay sana cevap yazmıştım ancak internetteki problemden dolayı ulaşmadı. Hoş sen pideden fırından bahsetmişsin ama şimdi tekrar yazıyorum.
----------------------------------------

Tuncay iyi güzel diyorsun da biz ustalar diğer acemiler gibi kendi aramızda forum açamazmıyız? =)

İşin espirisi bir yana burada yakındığımız şey insanların hiiç araştırma yapmadan konu açmaları. Sorulan soruların yarısından fazlası burada önceden defalarda soruldu. Google da aramalarda tr3d bu sayede hep üstlerde çıkar. Ama arkadaşlar google da arama yapmak yerine burada başlık açıyor.

İsyan ettiren durum bu.

Hazırcılıktan kasıt da bu. İnsanlar "anlatın bakalım nedir bu 3d" tavırları ile mesaj atıyor. Ya da "mimari projelerde renderı nasıl alıyorsunuz anlatın bakalım" şekli de olabilir. Bunlar olabilir mi eyvalla olsun ancak insanlar "git biraz araştır, oku, öğren" diyince abu savunmalar yapılmasın.

Ya da yok.. ben vazgeçtim. Hiç mesaj atamasınlar çünkü ben buraya girmekten yoruldum. Ulaş gerçekten çok güzel söylemiş.

Şimdi biri de çıkıp "mesaj yazma o zaman arkadaş" desin de tam olsun.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 21:07:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
daha önce ustaları çekme
ereen2Eren KayaAvatar

daha önce ustaları çekme amaçlı üç forum açıldı. hepsi de kapandı.
cgbug
cgbundle
diğerinin adını unuttum. Emre gören kurmuştu sanırım.

bence sorun topluma kapalı bir ortam üretmek değil. sorun yeni gelen acemilerin sürekli benzer kafa yapısında oburca davranması. onlara özel ilk başvuru kılavuzu hazırlanabilir ama okuyacaklarından emin deilim.


2011-08-26 21:14:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben eminim. Okumayacaklar =)
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Ben eminim. Okumayacaklar =)
Yahu okumaya meyilli adam olsa buraya yazıp niye cevap beklesin. Biz burada icat yapmıyoruz ki. Biz de herşeyi ordan burdan okuyup öğrendik.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 21:22:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben çözümü buldum. Birincisi
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Ben çözümü buldum. Birincisi üyelikte rütbeler olacak. Yeni üyeler ya da acemi üyeler forum açarken en son "gönder" dediklerinde uyarı penceresi gelecek.

Orada yazı içeriğinde olmaması gereken yazılar yazacak. Ama kısa kısa. Yoksa okumazlar. Mesela "Bu forumu yazmadan önce araştırma yaptın mı?" "evet - hayır"

Sonrasında da 3 kere "vallahi" butonu çıksın... =))



CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 21:24:43
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Emeğin ve bilginin değerinin
novaStd

Emeğin ve bilginin değerinin olmadığı bir dönem ve ülkede yaşamak sanırım sorun. Derya Hn ve Ulaş Bey`in yazdıklarına katılıyorum.


2011-08-26 22:00:13
  • Offline
{islemler}
evet
ereen2Eren KayaAvatar

novaStd << "Emeğin ve bilginin değerinin olmadığı bir dönem ve ülkede yaşamak sanırım sorun" güzel tespit. Recep ivedik toplumu. sen istediğin kadar emek ver, animasyon filmi çek, recep ivedik 5 çıktığında izlenme rekorları kıracak ve animasyon filmini her türlü sollayacak. isterse dünyanın en iyi animasyonunu yap. işe yaramaz. 


2011-08-26 23:30:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
crack
ereen2Eren KayaAvatar

Başıma gelen bir örnek:
Adam foruma konu açmış "autocad crack lazım" altına cevap yazıyorum. "burda crack yasak ceza alırsın" diye. bu sefer konuyu silip özelden yazıyor. "Abi konuyu sildim sende crack varmı"

Unutmadan , proje ödevi veya ev ödevi yaptırma gayretinde olanları atlamayalım. "Bu hafta sonunda proje ödevimi teslim etmem lazım lütfen yardıım" ... ödev ne için verilir. o işi öğren diye. başkasına yaptıracaksan ödev olmaz ki. Böyle istekte bulunan en az 3 kişi gördüm. nasıl yapılacağını öğrenmek istemiyor. "biri ödevi yapsa da kurtulsam" diyor.


2011-08-26 23:31:16 Edit:2011-08-26 23:56:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben ne dedim Tuncay
pitposumSerdal ErtasAvatar

Ben ne dedim Tuncay Bey siz olayları nereye çekiyorsunuz. Kusura bakmayın ama ben bu siteyi ilk kurulduğundan beri takip ediyorum. Kimler ne ister kimler hazır bekler çok iyi bilirim. Benim derdim gerçek sorular değil. benim derdim "gerzek" sorular. herkesten af diliyorum ancak maalesef öyle...bir sürü örnekler verilmiş. bunların 100 mislisi de yazılabilir. Elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Verdiğin cevabın sonunda iş hırsızı kovalamaya kadar gidiyor. bir yol almaksa amaç burdaki pek çok arkadaş o yolu göstermek için elinden geleni yapıyor. ancak bakıyorum ki arkadaşların derdi yol almak değil yolun sonunda ne olduğunu görmek. bu arada sizin derdiniz olmayabilir ama ben ve benim gibi pek çok arkadaşın da derdi. soruya cevap verip vericeğine pişman oluyor. cevap veriyosun. ardı arkası kesilmiyor. artık için bayılına kadar seni sömürmeye gayret gösteriyor. cevap vermiyosun artık... sonuç "eee bilgi paylaşılmıyor bizim memlekette" klasik laf bu. nasıl paylaşılsın. üslub diye bir şey var. her şeyin bir durma noktası bir sınırı var. "elimdeki projeyi tamamlayamadım sana yollasam tamamlar mısın" diyen bile çıktıktan sonra aslında şu an ki durumu çok da önemsememek gerekiyor. doğru haklısınız." bana kurs ver 3 ayda senin kadar olsam yeter "diyen mi ararsın. bu ne cüret bu ne kadar ahlaksızca davranış. bu kadar saçma olaya rağmen insani duygularla yardım etmeye çalışıyoruz. ancak yine aynı şeyi yazıcam : armut piş ağzıma düş beklentisiyle bu iş olmaz ve lütfen bu sözden gerçekten birşeyler öğrenmeye çalışanlar üstüne alınmasın. ben sömürü politikası güdenlerden bahsediyorum.


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-08-26 23:50:56 Edit:2011-08-26 23:55:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !