Genel Konular : dış cephe de hangi program?

dış cephe de hangi program?

Dış cephe giydirme imalatı yapan bir arkadaşım ,görsel modelleme işini de kendi bünyesinde yapmaya karar verdi ve bununla ilgili personel ve program alımı yapacak.görsel olarak kaliteli ama teknik olarak ta detaylandırma yapabileceği program olarak ne önerirsininiz artıları eksileriyle?


2011-09-15 11:55:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Personel de arayacaksa yaygın
ulasdenizulaş deniz

Personel de arayacaksa yaygın kullanılan 3d programlar almasında fayda var. Bu da ağırlıklı olarak 3ds max programına adres veriyor. Öte yandan teknik detaylandırma işi için bir cad programına ihtiyaç var. Bu da Autocad veya türevi bir proğrama adres veriyor. Revit ve Archicad gibi bim programları ile her ikisi de yapılır, fakat söz konusu kalite olunca, bu sefer de bu programlar eksik kalıyor. Revit programını dış cephede kullanmak istediğinizde, modelleme basit ama istenilen modellemeyi yapmak epeyce zor. Üstelik Bim programlarını çoklukla mimarlar kullanır, dolayısıyla çoklukla mimari proje için kullandıklarından, kapsamlı modelleme yapacak kadar iyi kullanan birini bulmak da zor. Kısaca, hepsini birarada temin edeceğiniz bir program bulmak zor görünüyor. Aslında kullanıcı olsa da program arasanız ya da program olsa kullanıcı arasanız, iş daha basit. Her ikisi olunca iş gerçekten zor. Ama Tavsiyem, saydığım tüm programları denemiş, biri olarak, bir 3d programı ( 3ds max ) ve Autocad türevi bir Cad programı almanızda fayda var. Bu sayede personel almada, ileride ihtiyaç olduğunda yeniden bir personel bulmada zorlanmazsınız. Bu konu daha önce de bana danışılmıştı, oradan biliyorum. O zaman Bim programları üzerine durulmuştu. Ve maliyetler oldukça yüksek çıkacaktır.

Fakat eğer iyi bir autocad kullanıcısı personel bulabilirseniz, cephe kaplama işini 3d Autocad ile yapabilmeniz de mümkün. Sadece Autocad kullanarak Harika işler çıkaran insanlar var. Çok özel büyük projelerde ise, işi taşere edip freelance çalışan arkladaşlara verirsiniz.


2011-09-15 12:49:54 Edit:2011-09-15 12:53:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Malesef piyasadaki mevcut programlar
ArkondeRAlper SözenAvatar

Malesef piyasadaki mevcut programlar hem teknik çalışmalarda hem de görsel çalışmalarda en üst düzeyde değiller. Teknik alt yapısı kuvvetli olan bir pakette kaliteli görsel çıktılar almak zahmetli oluyor(alınamaz demiyorum), görselleştirme alanında yoğunlaşan programlarda ise tam tersi durum mevcut.

Fakat halihazırda tüm görsel yoğunluklu programlar başlıca CAD paketlerinden dosya alıp verebiliyor. Program alımı konusunda ciddi bir karar vermek gerekli, zira bim paketlerinin maliyetleri hiç de düşük değil. Hatalı bir karar sorun yaratabilecek bir mali yük getirebilir. Benim de tavsiyem Ulaş Bey gibi olacak. Teknik altyapısı kuvvetli bir program ve bu programdan görsel çıktılar almak konusunda başarılı bir eleman başlangıç için çok makul. Görsel sunumlarda eksiklik hissedilirse dışarıya görsel hazırlatılabilir ya da ayrı bir 3D paketi ve eleman alınabilir. 3D Paketi olarak da mimari sunumlarda en çok tercih edilenler 3Ds Max ve Cinema 4D dir. Max kullanıcıları çok daha fazla olduğundan Max tercih edilirse eleman bulmak daha kolay olur. Alternatif olarak Google Sketchup, vray eklentisiyle güzel görseller oluşturabiliyor. Eğer düşük maliyetli bir çözüm isteniyorsa denemekten zarar gelmez diyeyim.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-15 13:18:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Çok teşekkürler bu kadar

Çok teşekkürler bu kadar detaylı bilgilendirdiğiniz ve ilgilendiğiniz için,ben de tam olarak böyle düşünmüştüm fakan dış cephe konusunda bi bilgim olmadığından bir bilene sormak lazım diye düşündüm.
3 ds max ve autocad ikilisi personel sıkıntısı çekmeden bu işi çözer..


2011-09-15 13:58:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ben dış cephe söve
eren37eren senturk

ben dış cephe söve firmasında çalıştım. orada sketchup kullanılııyordu zamanla bende öğrendim. sketcup hem 3d max hemde autocadle uyumlu olduğundan çizdiğiniz dosyayı ister autocade atın ister 3d max e orada detaylandırmayı yaparsınız. ben sadece sketchup kullanarak hem modellemesini hem tasarımını hemde render 2 buçuk saat gibi bi zamnda bitirebiliyordum. söve imalatı yapıyorsanız bu konuda en iyisi diyebilirim. ayrıca görselleştirmede fena değil vray eklentisi olduğundan 3d max gibi fazla ayar yapmanıza gerek yok ufak tefek ayarlarla kaliteli render alabiliyorsun.


suskunluğum asaletimdendir.
2011-09-16 00:57:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !