Genel Konular : Dijital Oyun Tasarımı Bölümü

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü
trablonsNaci Can Akan

merhaba İstanbul Bilgi üniversitesinde bu bölüm açılmış girmeyi düşünüyorum ama ilerisi için bilgisayar mühendisliği daha ağır basıyor gibi kararsızım bilgisi olan veya fikri olan var mı ?


2016-04-13 01:02:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bölümün adı enteresan dijital
Seke

Bölümün adı enteresan dijital oyun tasarımı :) bilgisayarda analog veya mekanik oyun tasarımı damı varmış.Şöyle ki kardeşim önce kendine sor ne yapmak istiyorsun.Sonra ki mevzu ise iş bulma konusu eğer bilg müh okursan iş bulman daha kolay d.o.t. okursan zor neden? Turkiyede adam akıllı 2 firma var şu an oyun yapan yurtdışına gitmek zorunda kalırsın.Ilerde belki artabilir bu firma sayısı bilemem ancak çok rahat olabilecegin bir durum var bir bilgisayar mühendisi de oyun yapımcısı olabilir.Bu yüzden sadece d.o.t. seçip işsiz kalma ihtimalindense bilg müh olup işsiz kalmaz ve oyunda yapabilirsin.Haydi hayırlı olsun.Ki yeni açılan bölümlerin hep müfredat sıkıntısı vardır.Hayatında bir tane oyun yapmamış adamı verirler hoca diye sonra çık işin içinden.Velhasıl 1 senelik bir sıkı çalışma ile bir oyun yapımcısı olman zor değil


2016-04-13 08:05:13 Edit:2016-04-13 22:14:49
  • Offline
{islemler}
yeni
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Yeni açılan bir bölümden beklentin olmasın. Daha orada kadro yerleşecek, ilk kezunlar deneme tahtası olacak.

5 yıl sonra ikinci üniversite olarak seçmeyi düşünebilirsin. Mühendislik iyidir.


Game maker
2016-04-13 09:08:19
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Hangi işi yaparsan yap
ricopasaaHalil TaşAvatar

Hangi işi yaparsan yap daima en iyisini yap.Yeni açılmış eski açılmış hiç farketmiyor.Sadece üniversitenin kalitesi çok önemli.Bilgi üniversiteside bilindik bir yer.Bende Çizgi Film ve Animasyon okudum.Yani demem o ki başkasının yönlendirmesiyle okul ve ya iş yapma.Başkasının lafıyla bir işe kalkışırsan sonra çok pişmanda olabilirisn.İçinden ne geçiyorsa onu oku.Ancak bu tarz işler sürekli para kazandıran işler değil bunuda bilmen gerekiyor.Ama eminim sen okulunu bitirine kadar çok faha farklı iş yerleri ortaya çıkacak.Başarılar.


2016-04-13 18:17:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Berkant adam kararsız kaldığı
Seke

Berkant adam kararsız kaldığı için danismiş zaten :)


2016-04-13 18:42:19
  • Offline
{islemler}
oyun
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Naci Can , eline bir kağıt al alt alta şöyle yaz. Bize sorma kararı kendin ver:

Bilgisayar Muhendisi
--------------------
1- Her şehirde iş bulur
2- Sonradan dal değiştirebilir
3- Oyun programcısı olabilir

Dijital Oyun Tasarımcısı
-----------------------
1- istanbul, ankara, izmir, bitti
2- Ek dal yok ki !
3- işini iyi yaparsa yurt dışına gider (!)


Game maker
2016-04-13 18:53:48
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Necmi bey büyük ihtimal
trablonsNaci Can Akan

Necmi bey büyük ihtimal 1. şık olacak ama biraz daha araştıracağım dijital tasarım bölümünü .İstanbul da oturuyorum zaten gidip bir hocaları ile görüşeceğim öyle bir karar vereceğim.

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler evet kararsızım bu sitede oyun yapımı projelerinden bahsediliyor o yüzden bir fikrinizi almak istedim teşekkür ederim.


2016-04-13 19:30:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bence samimi dürüst ve
Seke

Bence samimi dürüst ve yardımcı olunacak cevaplar veriliyorsa bize güvenmesi normal ya ne yapican o bölümü aç kalirsin hede hodo gibi cevaplar veren birini dinlemeyecek kadar akıllı bir arkadaş zaten.Ben yardımcı olmak istedim çünkü önemli.Hayatına yön verecek ve kararsız kalmış.Bende artilarini eksilerini söyledim.Anası yada babası değilim kendisi hiç değilim sadece yardım etmek istedim oyun tasarımı okumak zevkli olur okul hayatın daha renkli geçer ama mezun olunca iş bulma sıkıntı ve okul yeterli katılım toplayamadiginda dondurma sınıf birleştirme eğitmen bulamama gibi sıkıntıları da olur duymadım değil.Müh okuman birçok yönden daha iyi.Sonuçta son karar senin inşallah senin için en hayırlı olanı secersin.


2016-04-13 19:54:29 Edit:2016-04-13 19:54:58
  • Offline
{islemler}
Necmi hocam

Teorik olarak ona seçenekleri kağıda yazdırmadınız. :D psikolojik olarak bilgisayar mühendisliğini önerdiniz.
Kendi şahsi fikrimi de katayım. Evet arkadaşlar haklı kendi kararını kendin ver ama karar verirken emin adımlar atmak için bilgi al. Bana kalırsa bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı geliyor. Eğer oyun tasarımcısı olmak istiyorsan biraz eğitim yapabilirsin kendine, gerekse kurslara gidersin, konferanslar toplantılar oluyor böyle büyük, ama amatör gruplar için onlara katılabilir kendini daha da çok geliştirebilirsin. Her şey üniversite değil. Her şey sensin. Ama mali kazancı şiddetle düşünmelisin yarının fikri dünün keşkesi olmasın ;)


Think
2016-04-14 00:00:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !