Genel Konular : Çok uçsuz bir soru.

Çare Müge Anlı
yusufekzyusuf ekizAvatar

Şu an zamanını boşa harcıyorsun yarın başvuru yap bir aya bulur kavuşturur seni sevdiğine :) (yanlız kızın başı bağlıysa ne yapacan çok zor bi durum)


2016-04-27 00:10:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sarı
OtsukarciAhmet Küçükkaya

Sarı Çizmeli diye google babada ara


ŞU FAKİRE BİR SADAKA BOOLEAN SCRİPT VEREN OLMAZMI ACABA
2016-04-27 00:47:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
M.Yildiz; :) neden acaba
AltunsualtunsuAvatar

M.Yildiz; :) neden acaba hocam anladım :)


Gerçekler ve Hayaller
2016-05-22 18:44:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bi dedektif tut kahveni
Seyfeddin

Bi dedektif tut kahveni iç.


2016-05-24 09:07:51
  • Offline
{islemler}
elinde resmi varsa google
cosmosiiievren yıldırım

elinde resmi varsa google amca resimdende buluyor , eğer yoksa robot resmini çizdir google yine bulur bir keresinde bende bir resim vardı sağolsun burdan bir arkadaş

(Gökhan Güler) bu yöntemi gösterdi

http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/bu-hangi-film/


2016-05-25 02:23:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben birkaç kisiyi o
koccAdnanAvatar

Ben birkaç kisiyi o sekil buldum ama tabiki kisilerin eskiden hangi sehirde oturdugu ve ön adini biliyordum soy isim yoktu, birde kisinin genç olmasi avantaj saglmasiydi , kisi 40 ,50 yas üzeri ise çok zor. Genelde gençlerin sosyal medyada illaki hesabi vardir mesela facebook , netlog , linkedin , twitter , instagram..... ve tabiki google`da en büyük yardimcidir. Her bir sitede isim ve yasadigi yeri vererek fotograflara bakarak aradim , google resim yerindende o sekil. Biliyorum çok zor diyorsun ama zaten kolay olsaydi cinayetler , suçlarda çok kolay çözülürdü demi yani.


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2016-05-25 05:58:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bir ressama robot resmini

bir ressama robot resmini çizdirip o resimle artık ilanmı verirsin başka bir yolmu bulursun bilmem


2016-05-25 19:07:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
7 milyardan !
michelangeloserjsercan serdarAvatar

Simasını google görsellere yükleyip konumu Fransa olarak ayarlıyorsun :) Bu da seni 7 milyar ihtimalden 1 milyona kadar düşürüyor. Çok şanslıysan direk bulursun. en azından birebir fotoğrafı bulamasan da ten rengi saç rengi karakteristik yüz hatları yakın olan her sonucu bulursun.

Yani hiçbir kriter olmadan şansın 7 milyar. Fransa kriterini eklediğinde 60 milyon. Cinsiyet eklediğinde ortalama 30 milyon. Yaş eklediğinde 7-10 milyon diye diye gider.

İsim konusundaysa işin çok zor. Tamam her harften ismin istatistiğini çıkarmışsın da her insanın 1 ismi olmuyor ya da o ismi kullanmıyor olabilir. Sokaktan tanımadığın birini çevirip ismini tahmin etmen kadar zor. Her fransızın fransızca isim kullanmadığını falan filanı da göz önünde bulundurman gerek.

Eğer hiç bir kriterin yoksa o kişinin annesine bile sorsan evladından bahsettiğini anlamaz. Eğer yüz hatları belli bir görseli varsa elinde nokta atışı yapabilmen için eksiksiz bir database`in (fransa hükümetinin vatandaş db`si gibi) arama motoruna sunulması gerek. Ya da arkadaşın bahsettiği gibi o görselle sansasyon yaratıp sonucun sana gelmesini beklemen gerek. Ki en mantıklı seçenek bu çünkü bahsettiğimiz kişinin sosyal medyayı bırak dijital hiç bir platform kullanmadığı ihtimali de var.

Anladığım kadarıyla bunu proje amaçlı soruyorsun. Google gibi bir şeyse düşündüğün google`ın bir üst noktası tanrı :) Çünkü google bir aracı, bilgiyi öğrenip paylaşıyor ve öğreten de onu kullanan oluyor. Mesela Facebook`ta bir arkadaşının senin içinde bulunduğun bir fotoğrafı eklediğinde bu fotoğraftaki sen misin ? diye sorması örneğine bakarsak; Eğer sen evet bu benim deyip kendini etiketlersen facebook bu hareketini +kazanç olarak ekler database`e böylece git gide seni daha iyi tanımış olup bir sonrakinde daha hızlı ve tutarlı bir sonuç sunar.

Benim bu son örnekteki sisteme aklım ermiyor mesela. Tahminimce önce senin yüz hatlarını profil fotoğraflarından algılıyor. Sonra listendeki biri fotoğraf ekleyince bu sistem tetikleniyor. Fotoğrafı ekleyen kişiyle senin arandaki yakınlık ilişkisini onunla iletişime geçme sıklığına göre belirliyor, fotoğrafla senin yüz hatlarını eşleştiriyor, bütün bunlar olumlu giderse fotoğraftakinin sen olma ihtimali yüksek bir oranla çıkıyor ve bu fotoğraftaki sen misin diye sorduğunu tahmin ediyorum. Off ne çok yazmışım :)


2016-05-26 05:32:10 Edit:2016-05-26 05:35:28
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.sercanserdar.com
{islemler}
ilkokul
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Ben de ilkokul arkadaşımı aradım "facebok" sitesi dahil hiçbir internet sayfasında yok. napacaz ?

"Erman Atakan Polat"


Game maker
2016-05-26 16:41:25
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !