Genel Konular : Cinema 4D için 3D Akademi Kursu

Cinema 4D için 3D Akademi Kursu
fasuto53Fatih Avatar

Arkadaşlar bir kaç gün önce 3D Akademi ile ilgili bir soru gördüm ve yazacaklarımın işaretini orada vermiştim. Bunun üzerine araştırıp bana soru yönelten çevreden arkadaşlar oldu. Genel olarak internette haklarında pek bir yorum yok. Ben deneyim edinmiş birisi olarak kendileriyle yaşadığımız bir meseleyi burada anlatmak isterim.

Öncelikle belirteyim ki, yazı içerisinde kimseye hakaret, karalama iftira yoktur. İfade ettiklerimin yasal muhatabı bizzat benim. Aşağıda ifade ettiklerime 3D Akademi tarafından itiraz edilirse şayet delilleriyle her bir iddiamı ıspatlayacak durumda hazırlığımı yaptım.

Dileyenler bana 05344243898 fasuto53@gmail.com bilgileriyle ulaşabilirler.

Bu bilgiyi paylaşma amacım, Cinema4D ile ilgili eğitim kaynaklarının 3ds Max gibi geniş olmamasıyla kişilerin özel kursları tercih etme ihtimalinin çok daha yüksek olmasıdır ki, Cinema 4D için çok fazla kurs imkanı bulmanız mümkün değil. Bu nedenle C4D hakkında baş vurabileceğiniz bir kurs olduğu için paylaşmayı önemli buluyorum.


KURSA KARAR VERME AŞAMAMIZ
Arkadaşlar yıllardır 3D programlarının içindeyim ve hemen hemen piyasada yaygın olan programların her biriyle iş yapmışlığım var, bu konu da da özel eğitim verdiğim arkadaşlarım olmuştur. Nişanlım iç mimar ve 3D Akademi`nin Cinema 4D kursuna gitmek istedi, kursu bana sordu ve bende adını çok önceden beri duyduğum bir yer, herhalde işini görür dedim. Birlikte 3DAkademi`ye gittik. Eğitimi verecek olan Genel Koordinatör kartvizitli beyle konuştuk. Bana özetle yıllardır bu işin içinde olduğunu söyledi (Tıpkı benim gibi=)) ancak bilmek başka öğretmek başka gibi iddialı sözler etti ki bence de bir eğitmen bunları söyleyebilmeli. Bunları duyunca rahatladım biraz. Söylediğinin yarısı kadarını yerine getirse yeterlidir diye düşündüm =) Bizde özel eğitim alınabileceğine karar verdik. Eğitim süresince Cinema 4D hakkında her şeyi öğreteceğini ifade etti yetkili, istersek ek ders almak mümkün olacak vs...

FİYAT VE ÖDEME ŞEKLİ
3000 TL fiyat nakit ödersek 2500 olabileceğini söyledi. Biz 1000 TL peşin kalanı aynı ay içerisinde 1000 ve 500 TL olarak iki senet yaptık.

İLK DERS VE HAYAL KIRIKLIĞI
Ardından kursa başlandı. İlk derste bir girizgah yapılır ve neyi nasıl öğreteceğine, program hakkında genel bir alt yapı bilgisine değinilir normalde. Ardından da ilk iş arayüz panellerini tanımak, hangi panel hangi tür araçları barındırır gibi temel bilgiler vermek olur ve sonra da oryantasyon araçlarının kullanımı (pan, rotate, zoom) gösterilir, gösterilir ki öğrenci aklındakini yapacakken prgramla cebelleşmesin ve programı yönettiği öz güvenini kazansın. Tabi bunları ben diyorum :) Adamın yaptığı iş şu oldu bir box çizip onu koltuğa çevirmek. Sanmayın ki bunun üzerinden de panelleri oryantasyonu anlattı :) Dümdüz modelledi geçti...

KABA ÜSLUP
Eğitmen yanımdayken biraz senli benli konuşsa da seviyeyi düşürmüyordu. Tam emin değilim 2. ya da 3. derste, oryantasyon işlemlerini yaparken tuşları karıştırdığı için biraz üfleyip püfleyince öğrenci, Eğitmen şöyle dedi; "kendinde bir gerilik var gibi düşünme (Geri zekalılık) zamanla alışırsın" şeklinde bir ifade kullandı ve motivasyon dibe vurdu. Sorduğu bir iki soru üzerine lafı eveledi geveledi uzattı durdu tarif üzerinden anlattı, öğrenci hadi yaparak göster deyince beceremedi, sinirlendi ve "bu programda bu yapılmaz" dedi (işlem bir çok programda Shell, Thickness gibi isimlerle bilinir). Bunun dışında kursun gidişatıyla ilgili öğrencinin işleyiş düzeni konusundaki isteğine Eğitmenin cevabı; "beğenmediysen iptal edelim kursu" şeklinde cevap verdi. Katılım formu doldurduğumuzda kendilerinden bir müfredat şeklinde ders başlıklarını liste olarak istediğimde biraz sinirlenip; "bu özel bir kurs sınıfta kursu değil" diyerek kestirip atmıştı.

""BU PROGRAMDA BU YAPILMAZMIŞ, BEĞENMEDİYSEN SÖZLEŞMEYİ İPTAL EDELİM!""
Sözleşme iptali durumunda alınan ders saati + toplam bedelin %20 kadarı (500 TL) yani 1250 TL ödemiş olmalıyız. Ancak sözleşme maddelerini bana göndermelerini ve ben okuduktan sonra imzalayacağımızı söylemiştik sanırım bunu unutmuş olmalılar ki bunun rahatlığıyla baya baya atarlı konuştu eğitmen "beğenmediysen bırak" gibi...

KURSU İPTAL, SENETLERİN VE İÇERİDE KALAN PARANIN İADESİ (tabi ki iade edilmedi, senetleri alabildiğimize duacıyız)
Y.Y. isimli koordinatör kişisini aradım ve kursla ilgili şikayetlerimi ilettim lafımı kesip bağırmaya başladı. Gelin hemen iptal edelimle sözünü bitirdi... Tamam dedim senetleri geri verin kalan ders saatini hesaplayalım borçlu ya da alacaklı ödeşelim dedim ve öyle kapattık. 3D Akademi`ye gittik ve senetlerden önce tahsilat makbuzunu istedi bizden biz de verdik, sonra senetleri iade etti. Kalan bakiyede biz bir ders 250 TL alacaklıydık ödenen paraya göre bunu talep ettik. Yetkili; "Öyle bir şey yok siz gelmeniz gereken 3 derse zaten gelmediniz ve o dersler boş geçti"... (bu durumda kendileri alacaklı olmuş oluyor bu da 750 TL artı paraya denk geliyor) bu mantıkla en azından kendini sağlama alıp 500 TL olan seneti bize vermeyerek zaten alacaklı olduğu 3 dersi almış olurdu (1000 TL den kalan 250 ile birlikte). Ders özel ders olduğu için saati ve günü önceden telefonda kesinleştirilip kursa gidiliyordu. Henüz netleştirmedikleri günleri öğrenci gitmediği için dersi almış sayarak 750 TL borçlu çıkarmış oldu bizi.

""İKİ ÇOCUĞUM ÜZERİNDE YEMİN EDERİM, İKİNDİYİ YENİ KILDIM ABDESTLİYİM...""
Biz yok dedikçe eğitmen yemin billah etti 250 TL`yi vermemek için. Sonra nişanlım hatırladı ki söylediği günlerden birini mesajlaşarak iptal etmişlerdi ve mesajı çıkarıp okuttu tamam. Eğitmen hemen; "tamam onu yoksayalım" dedi (halbuki yeminler etti) ancak bu kez de ben indirim yapmıştım normalde 3000 TL olacaktı kurs ve ders saatini bunun üstünden hesaplayıp açığı kapatmaya kalktı, nihayetinde bize en fazla 100 lira iade edeceğini söyledi.

""O HALDE GİDİN MAHKEMEYE VERİN!""
İade istediğimizde ve benle telefonda iptal işini konuşurken benim derdim para değil diyen eğitmen son teklifini de kabul etmeyince ben size 100 lira iade ederim en fazla isterseniz mahkemeye verin deyip tansiyonu yükseltti. Bizim de derdimiz para değil keriz yerine konulmaktı. 100 Lirayı kendilerinde bırakıp 3D Akademiden ayrıldık.

Durum böyleyken eğer 3D Akademiyle ilgili bir yetkili bu yazıyı görüp canı sıkılırsa, 250 TL`nin derdinde değiliz, sizde kalabilir, ama yaptığınız kabalıklar için en azından arayıp bir özür dileyin. Maksadım şahısları ya da kurumları karalamak değil, olanı biteni anlatmak. Yalan söylediğimi iddia edecek olan yetkililer varsa kendilerine yine buradan bu durumları ispat etme imkanım var. Maalesef böyle durumlarla sık karşılaştığımız için delilimiz olsun diye tedbirimi zaten önceden aldım.


2015-12-14 01:54:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Geçmiş olsun ne yazıkki
Seke

Geçmiş olsun ne yazıkki arada sırada bu tür durumlar yaşanabiliyor.Ben oldukça uzun süre eğitim verdim 3d akademide.Dışarıdan gördüğüm kadarıyla birinci problem 3dakademinin aslında cinema4d üzerine uzmanlaşmış olmaması çünkü genel olarak maya ve oyun programlama eğitimi veriyorlar.Maxi de iptal etmişlerdi en son bildiğim kadarıyla.sonrasında eğitmen dışarıdan biri olduğu için sıkıntı yani 3dakademiye bağlılık yemini yok :) bu yüzden kafasına göre davranmış bu da etik ve doğru değil.Bence cinema4d diğerlerine göre oldukça kolay keşke kendi cabalarinla öğrenmeyi deneseydin bazen daha verimli olabiliyor yani bence tamamen azimle alakalı sonuçta dünyadaki bütün 3d sanatçıları kursa gitmiyor.Bende birçok eğitim aldım öğrendim vs vs ama şu an kurslara verilen paraya üzülüyorum açıkçası.Neyse dediğim gibi kurs ortamında olabiliyor böyle şeyler umarım tekrar yasamazsin aynı durumu cinema4d için sakın başka kurs arama çünkü genel durum bu cinema4d eğitimi verebilecek nitelikte bir kurs yok özel ders alman daha iyi olur hatta burda yayinlasan eminimki daha sağlıklı olurdu bir eğitmen bulurdun geçmiş olsun tekrar.


2015-12-14 10:53:41 Edit:2015-12-14 10:55:22
  • Offline
{islemler}
Serdar Bey bende sizinle
fasuto53Fatih Avatar

Serdar Bey bende sizinle aynı düşünüyorum, zaten kursu alan ben değil nişanlım. Şimdiye kadar hiç bir programı kurs yoluyla öğrenmedim. Ancak nişanlım iç mimar ve hızlıca öğrenmek için bu yolu tercih etti. Ben de kendi çabasıyla öğrenmesinden yanaydım ancak böyle bir talihsizlik yaşadık. Şahsen ben herkese ders olsun diye bunu paylaşıyorum. Her zaman benim tavsiyem, kendi başına ihtiyaca binaen öğrenilmesidir.


2015-12-14 11:36:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben 3D akademide Maya
tunavyeray öztürkAvatar

Ben 3D akademide Maya ile ilgili eğitim aldım. Bir sıkıntı yaşamadım tabi ki bu olay eğitmen ile ilgili eğitmenim iyi idi. Benim için çok verimli geçti. Bu eğitmen sorunu her kursla ilgili yaşanabilecek sorun. Ki çok örneklerini gördüm. Sizin yaşadığınız olay için üzüldüm kimsenin başına gelmemesi gereken bir olay sonuçta para yoldan toplanmıyor herkes para kazanmak için çalışıyor. Oluşan zıtlaşmalar insanın tansiyonunu çıkarıyor. Ama kursunda veremeyeceği eğitim için vaadlerde bulunması çok yanlış sonuçta senin kötü bir reklamın olur. Ki olmuş sizede tavsiyem internet artık bilgi deryası internet üzerinden eğitim derslerini araştırsaydınız. Ben de sonuçta maya ile ile ilgili internet üzerinden kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Yani kursta da sonuçta herşeyi veremezler bu tür programlar çok geniş kullanımlı programlar. Size cinema4d ile ilgili bir link veriyorum buradan uygun mu bilmiyorum buradan paylaşmak ama bu eğitim türkçe bununla başlangıç yapıp youtube üzerinden videolarla edebilir nişanlınız. http://www.mayonez.net/e-ogrenme/129686-cinema-4d-gorsel-egitim-seti-turkce-tek-link.html


Başlamak bitirmenin yarısıdır
2015-12-14 12:26:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Eray Bey dediğiniz gibi
fasuto53Fatih Avatar

Eray Bey dediğiniz gibi bu her yaptıkları işin böyle sonuç vereceği manasına gelmez elbette. Benim de öyle bir intiba yaratıp kurumu karalamak gibi bir niyetim asla olamaz. Ancak benim itibarıma halel getirecek bir temayülleri olduğu için ben bundan son derece rahatsız oldum. Kendilerinin de durumu fark edip düştükleri durumu görmeleri benim için yeterli olacaktır. Ne yazıkkı Cinema4D eğitimini veren Genel Koordinatör orada iki farklı program hakkında da eğitim veriyor. 3D Akademinin az çok bir adı var, durumu fark edip bir düzeltme yapmaları kendi faydalarına olacaktır diye düşünüyorum. Maalesef bizi orada başka bir kişiyle muhatap etmediler.


2015-12-14 14:59:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bizim burda 4,5 ay
3ddesenmustafaAvatar

Bizim burda 4,5 ay bu tür kurslar belediye destekli hem de bedava.Ayrıca 400tl verip uzmansertifika var sakarya üniversite destekli hem de görselleştirme ve animasyon uzmanı ünvanıyla sertifika veriyor uzaktan eğitim şeklinde.


2015-12-14 19:30:26 Edit:2015-12-14 19:31:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Özel Ders
sezgingurkan

Uzun yıllar Max kullanıcı iken yaptığım işlerin kalitesini üst seviyeye çıkarma maksadı ile alternatif kurslar - eğitmenler aradım.
Arayışım Sonucunda Olcay Kayıhan ile tanıştım. Sayesinde C4D`ye transfer oldum. 6 derste beni getirdiği seviye inanılmaz. Sadece program değil başarılı bir görselin ortaya çıkarılması için gerekli olan Perspektif-Kadraj-Renk kuleri vsvsvsv birçok şey öğretti. Hala da öğretmektedir.
Bu anlattıklarım yanlış anlaşılmasın. Amaç reklam değil verdiğimiz bedellerin (Para-zaman-emek-motivasyon) karşılığını alabilmek.
Halen bir telefon kadar yakınımda ve bilgisini paylaşmak konusunda çok cömerttir. Artık abi kardeş olduk.
Benden referans almak isterseniz aldığım bazı renderları gönderebilirim.


2015-12-17 06:58:18
  • Offline
{islemler}
Geçmiş olsun. Vakti zamanında
second-chanceMustafa DalpaltaAvatar

Geçmiş olsun. Vakti zamanında bende buna benzer bir durum yaşadım. zararlı çıkan taraf kurs yönetimi olmuştu benim durumda.. :)
Cinema 4D için size tavsiyem Fettullah Ekşi olur.. truvadesign.tv bana cok faydası oldu. isterseniz sizde bir görüşün..


HP Z820 / 2x Intel Xeon E5-2640 / 128GB DDR3 ECC 1600MH / 256GB SATA 3 SSD + 2TB (7.200rpm) SATA 3 HDD / 2x Nvidia Quadro K4200
2015-12-18 12:11:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bende düşünüyordum cinema 4D
mchebimahmut tufanoğluAvatar

bende düşünüyordum cinema 4D için bir zamanlar iyiki gitmemişim


2015-12-22 00:12:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !