Genel Konular : Böyle Kişiler Mesleğinizi Baltalıyor Hatta Öldürüyor .!!!

berber
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

evren yıldırım < Kasap örneği iyiydi. smiley 2

Bilgisayar sektörünün çoğunda bu arıza var. Yazılım ve grafiğin her dalı dahil. Esas sorun da müşterinin eline fiziki bir ürün verememe sıkıntısı. 10 gün boyunca uşraşsan da sattığın sadece ekrandaki bir hayal.

Reklamcılar bunun için daha avantajlı, müşterinin eline kağıt da olsa fiziki bir ürün veriyor.


Game maker
2017-07-02 10:01:50
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Pazar yeterince büyükse bu

Pazar yeterince büyükse bu durumdan kaçış da mümkün değil. İstisnasız her pazarda ucuza mal eritmeye çalışan ya da işçiliği sudan ucuz yapan birileri olur.

Tüm Ahmet`ler Mehmet`ler bu tip piyasa cingözlüğünü bıraksa, "biz imana geldik abi" dese, Çin`li girişimci burada Türkçe iletişim kuran bir büro ile dünya kadar işi yine kendine çeker. Üstelik bir süre sonra benim diyen adamdan da kaliteli iş yapar.

Bu işin kuralı, diğerlerinden farklı bir şeyler ortaya koymaktır. Serbest piyasada hem herkesle aynı işi yapmaya devam edip hem de birilerinin daha ucuza iş yapmasına şaşırmak da nedir?

Düşünsenize bir Maya, 3d studio max var, bir de Blender var. Siz hiç duydunuz mu Autodesk CEO`sunun kalkıp da "ağa bu edepsiz Blender`ın yaptığı piyasayı düşürmektir" dediğini. Demez, çünkü serbest piyasada rekabetin ne olduğunu anlamıştır. Ona göre hareket ediyordur.

Autodesk bunu nasıl aşıyor? Güçlü müşteri desteğiyle, kararlı ve hızlı çalışan geriye uyumlu yazılım geliştirerek vs.

Piyasayı kontrol altına almanın diğer yolu da kendin gibi insanları toparlayıp belirli bir takım standartlar ilan etmektir. Böylece o standartları sağlamayan `diğerleri` potansiyel müşteri gözünde otomatik olarak itibarsızlaşır.

Rekabetin, birbirinin önüne geçme savaşının olmadığı sektörde ilerleme de olmaz. Serbest piyasanın hüküm sürdüğü her sektör böyledir, biraz yakından bakın göreceksiniz.


2017-07-02 12:22:17 Edit:2017-07-02 12:23:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Kalite = Fiyat
mimaybar

Bir ürün alırken nelere dikkat edersiniz. Kalitesine + Fiyatına değil mi?

İyi bir kalitedeki telefona 3000 tl öderken bir başka telefona 500 tl ödüyorsunuz.
Yani demek istediğim kendisini o fiyat kurtarıyorsa kimsenin bişi deme hakkı yok bence. Siz daha falza ücret talep edebilirsiniz ama bunu ondan daha kaliteli iş çıkararak yapabilirsiniz. Onun müşterisi ayrı olur sizin ki ayrı. Sonuçta ucuz telefon kullanan da var pahalı telefonda kullanan da var. Aynı kalitede iş yapıp neden ucuz yapıyor demek olmaz, bunun yerine ben daha farklı ne yapabilirim diye düşünmek daha mantıklı. Müşteri şöyle bir şey düşünbilir; çizimler çok gerçekci olmasına gerek yok sadace derdimi anlatsın yeter diye bilir ve bunuda uygun bir ücretle bu tarzda iş yapan birine yaptıra bilir. Burada müşteri de, çizimi yapanda mantıklıdır. Kimi müşteriler içinde çok gerçekci çalışmalar gereklidir oda size gelecektir.Bilmiyorum yaptığım mantıklı mı? Ama ben açıkça söylim bir blok çizimi için 150 tl yede iş yaptığım var 3000 tl yede her iki talebide kaçırmak istemiyorum. Birini bi elemanıma veriyorum 1-2 saate çıkarıyor diğerini kendim yapıyorum günlerce uğraşıyorum.


2017-07-03 23:53:04 Edit:2017-07-03 23:56:07
  • Offline
{islemler}
Şu an piyasada çinliler
mozonermustafa önerAvatar

Şu an piyasada çinliler var artık.Feci


http://moz-oner.blogspot.com/
2017-07-04 12:28:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ben çok mecbur olmadıkça
kajaxatakan şıkoğluAvatar

ben çok mecbur olmadıkça (tanıdık vs) mimari proje hatta 3d proje işi almıyorum kolay kolay. ama bundan sonra alıp bu arkadaşa yaptırabilirim. uğraşmama değmez ver 150`yi al renderi.


vefasız hedef kitle
2017-07-04 13:59:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Youtuber
hakankoseHakan KÖSEAvatar


Youtuber mı olsak naapsak?

Sallapati işleri 150 liraya da 100 liraya da yapsalar fark etmez, adam gibi iş isteyen kesenin ağzını açacak, etin kilosunu sana 20 liraya veren adamın eşek eti sattığını düşünmeyen aptal değil midir?

Aynı Çinli`lerin bizim ülkemize ve dünyaya açıldıkları gibi bizim de artık yurt dışına açılmamız lazım, bunun için de çok çalışmamız, kendimizi güncellememiz ve ezber kalıpların dışına çıkmamız lazım...

Sözüm meclisten dışarı ama, şurada (işi iyi bilenlere göre) çok basit ve ezbere bilgi sahibi olduğunu hissettirenleri sorularından anlayabiliyoruz değil mi? Herkes 3 kuruşa 5 köfte derdinde, ama öyle bişey yok, bu acı gerçek çok acı bir şekilde ve çok uzak olmayan bir vadede öğrenilecek, az daha sabır...

Bu arada işin şakası bir yana şu youtuber olma meselesi ciddi kafamı kurcalıyor, animasyon yapıyorum, müzik de yapıyorum, neden olmasın? Yapan elin oğlu bu işleri doğduğundan beri yapmıyor herhalde? :)


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2017-07-04 14:00:42
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}
Her malın bir alıcısı
fasuto53Fatih Avatar

Her malın bir alıcısı vardır. Bahsi geçen vatandaşa iş veren de o seviyede bir iş arıyordur.


2017-07-04 20:35:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Şimdi piyasada nutella var
Seke

Şimdi piyasada nutella var dimi.Ah o ne eşsiz bir tat.Onlarca marka yıllardır bir taraflarını yırttı genede aynı tadı yakalayamadı.Yani nutella kaliteli mal.Diğerleri onu yakalamaya çalışan taklitler.Bu her sektörde var.Ucuza yapan yapsın.Fotoğrafçı var 50 tlye çeker fotoğrafçı var milyon liraya çeker.Bkz.Demet akalın fotoğrafçının fiyatını fazla buldu.150 liralık maldan ne hayır gelir? Bence gelmez.Kim o kişiye yaptırır.Veya o kişi büyükbir işgelince altından 150 tl için kalkabilirmi?Sanmam.Ama nutella yapar.Nutella en iyisi en güzeli.


2017-07-07 11:46:04
  • Offline
{islemler}
Nutella iyi bir örnek,
setavu-------Avatar

Nutella iyi bir örnek, bu durumun önüne geçemezsin her işin bir alıcısı olacaktır, sen rekabet edersen işte o zaman sorun olur, önce sen bu işin neresindesin onu bilmek lazım, ben o fiyata yapmam derım kı zamanıma yazık ama baskası yapar, senin kaliten baskadır o 15 iş yapar senin tek iş de aldığın parayı anca gorur, her zaman ucuza işler yapan olacaktır ama şu bir gerçek bizim işte kısa zamanda iyi ve kaliteli bir iş ucuza çıkmaz itiyorsada aha böyle adamlar yapsın sonra gelir yine seni ararlar


2017-07-07 12:01:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bir şey diyeyim mi?
alibazAbdullah Alibaz

bir şey diyeyim mi? şurda bakıyorumda mimar olmayan adam proje çiziyor, peyzaj mimarı olmayan adam peyzaj projesi çiziyor. Ucuza proje çizen (daha doğrusu çizdiğini sanan) insanları burda elekştirenlerde mimarlıkla alakası yok. Arkadaşlar bu adamınki yanlışta peki 4 yıl gece gündüz demeden proje çizip saçlarını ağartan (daha mimarlık fakültesinde saçı dökülmeden, beyazlamadan mezun olan görmedim) okulunu bitirip mimar olan adam sizler için ne yapsın? Ulan ben burda peyzaj mimarı olmadan proje çizdiğini sananlar yüzünden ekmek yiyemiyorum. Bence bunlarıda konuşalım!
Ben şurda projeme bi cafe koyuroum mimarlar hopur hopur hopluyor. Adam yaptığı projesinde peyzajınıda yapıyor biz bir şey diyemiyoruz. EMPATİ EMPATİ EMPATİ!


2017-07-18 12:09:28 Edit:2017-07-18 12:10:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !