Genel Konular : biraz yardım

biraz yardım
analisthakanAvatar

iyi günler arkadaşlar..ben ankaradan hakan..eğitim fakültesinde 5.sınıf öğrencisiyim..öğretmen olmak istemiyorum istemeye istemeye de 5 e kadar geldim..ve tasarım ve reklam alanına ilgim var.bu yüzden kpss yi 2. plana aldım ve autocad ve max programlarına kurslara gidiyorum..corel ve photoshop u da kendim öğrenmeye çalışıyorum, biraz temelim var bunlarda..
Biraz abes olsada merak ediyorum,bu alanda piyasa ne durumda..çizim, tasarım maaş mı prim usulü mü bu konuda hiç bi bilgim yok..ne kadar lırım ne yaparım bilmiyorum bana biraz bilgi verebilirseniz size minnettar kalırım...ilginizden ötürü teşekkür ederim..




Dikkatli bakıyor musunuz?
2011-10-25 22:12:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
devlet memuru ol kardeşim
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

devlet memuru ol kardeşim hiç değilse sinirin stressin olmaz


MODO, rhino
2011-10-26 14:50:58
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu konuda yorum bile
black_iceFırat BeşerAvatar

bu konuda yorum bile yapılmıyor artık... bu sektördeki gelriler maaş durumları kazanç ( eğer böyle şeyler varsa ki ) yerlerde değil yerin dibinin 7. katında dolaşıyor... Ama yok illaki ben yapacam diyorsan seni tutan yok. Sana bir arkadaş tavsiyesi kafan varsa boş yere zaman kaybetme kendi başka alanda geliştir inan bana daha iyi olacaktır...Hobi olarak yapmak farklı bişey ama gelir sağlamk için düşünüyorsan hiç ama hiiiç düşünme !!!


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2011-10-26 15:16:44 Edit:2011-10-26 15:17:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu söyledigin programları kullanman
daddidi

bu söyledigin programları kullanman sana para kazandırmaz kazandırsada çok az kazandırır. kullandıgın programları bi sektörde uzmanlaşarak sana yardımcı unsurlar gibi kullanırsan para kazanabilirsin örnek olarak iyii bi inşaatçısındır takarsın baretini çizdigin binanın şantiyesinde koşturusun veya stant tasarımcısısındır çizdigin şeyin imalatını ustana veririsin gidip yerinede taktırırısın vs vs bi dünya örnek çogaltılabilir ama bu alandada gitmen yılalrını alır programları ögrenmesi ayrı yıl, bunlar ayrı yıl tecrübe, düşük maaşlarla sabredilecek yılalr sen en iyisi memur ol kardeşim


2011-10-26 15:31:08
  • Offline
{islemler}
sen okulu bitir bu
congelek

sen okulu bitir bu işi de zevk için yap o zaman çok keyif alırsın. iş olarak yaptığında işkence olur bu 3d


2011-10-26 20:06:54
  • Offline
{islemler}
iş olarak yaptığında 3-5
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

iş olarak yaptığında 3-5 kuruş kazancam diye senden bir hayli ucuz fiyat verip işi eline yüzüne bulaştıracak rakipler ile "o kadar para verdim du şunu terleteyim de verdiğim paraya deysin" mantığı ile yaptığın işte illa bi kusur bulacam diye amiyane tabirle "yardıran" bazan komik duruma düşen iş verenler ile ayrı uğraşırsın , hele bide imalatı yapılacaksa teknik resimden zerre anlamayan ustaya ölçüleri; bi yere montajı yapılacaksa (mimari proje içinde özel imalat ise) montajı nasıl yapacağını anlatması ıvırı zıvırı, "iş bitti oh be" dediğin anda "şurayı şöle yapsak" diye detayları otu şoku değiştirmelerini saymıyorum bile


MODO, rhino
2011-10-27 00:12:36 Edit:2011-10-27 00:14:49
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben yapıyorum bu işi,
ulasdenizulaş deniz

Ben yapıyorum bu işi, Üstelik eşimle birlikte yapıyorum. yaşım 32. Yüksek lisans yapıyorum, ki akademisyen olup, bu işlerden kurtulmak için. Hobi olarak yapmak dışında planım yok. Bu piyasanın bugünkü durumu, yarın daha kötü olacağına inancım tam. Sen öğretmenliği bırakıp, bu işe soyunmayı düşünüyorsun ben tam tersini. Bence bir kere daha düşün. Hobi olarak yapacaksan yap, ama meslek olarak seçmek için iyice düşün.


2011-10-27 01:41:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !